Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Perzik kwarktaart

by Liefde voor bakken 17/07/201617/07/2016
written by Liefde voor bakken 17/07/201617/07/2016
IMG_2696

Voor de kwarktaartliefhebbers: We hebben weer eens een lekker taartje gemaakt! Een No-baketaart. Dit keer met perzik. En een bodem van fijngemaakte lange vingers en marsepein. Super fris en super lekker!

Benodigdheden:

  • 250 gram lange vingers
  • 100 gram margarine of boter
  • 100 gram marsepein
  • 9 blaadjes gelatine
  • 1 doosje, ofwel 2 zakjes klopklop (kan ook met 250 ml verse slagroom)
  • 1 bakje kwark naturel
  • 1 blik perzik
  • Nog wat verse slagroom voor de garnering
  • Een paar ijskoekjs voor de garnering
  • Beetje cacaopoeder

Ik heb een springvorm van 24 cm gebruikt. Bedek de bodem met bakpapier.

De bodem bestaat uit lange vingers, gesmolten boter en verkruimelde marsepein. Maak eerst de lange vingers fijn met de staafmixer. Vervolgens maak je ook de marsepein fijn met de staafmixer. Doe dit bij elkaar. Smelt dan de boter in een pannetje. Roer daar het koekmengsel doorheen. Vul de springvorm ermee, druk het met de bolle kant van de lepel mooi glad. Laat opstijven in de koelkast.

IMG_0120

Week de blaadjes gelatine ongeveer 8 minuten in koud water. Klop intussen de klop-klop (of de slagroom) bijna stijf in een kom. Voeg de kwark toe.

Knijp de gelatine uit.

Verwarm ongeveer 150 ml van het perziksap. Als je geen perziksap hebt, omdat je bijvoorbeeld liever met vers fruit werkt, kan dit ook met water. Voeg dan wel twee eetlepels witte basterdsuiker aan het water toe.

Breng het sap heel even aan de kook en haal het van het vuur af. Voeg de gelatine blaadje voor blaadje toe aan het verwarmde sap. Let op: het sap mag absoluut niet meer koken als je de gelatine eraan toevoegt. Goed roeren totdat alle blaadjes volledig zijn opgelost.

Laat de opgeloste gelatine even afkoelen, ongeveer 5 minuutjes. Voeg het dan (door een zeef) toe aan het kwarkmengsel. Mix alles goed door elkaar met een mixer tot een gelijk geheel..

Voeg het kwarkmengsel toe aan de springvorm (waar de bodem in zit) en strijk het glad af. Snijd dan een paar perziken in kleine stukjes en voeg dit toe aan het kwarkmengsel, zorg dat ze goed ondergedompeld worden, zodat je ze niet meer ziet.

IMG_0122

Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast.

Decoreer dan met de rest van de perzik, snijd de perzik bijvoorbeeld in schijfjes of in blokjes. Klop dan nog wat verse slagroom stijf met wat klopvast en spuit mooie toefjes op de taart. Strooi nog wat cacaopoeder erover. En smullen maar!

IMG_2696

IMG_2687

Liefs Ria

kwarkkwarktaartperzik
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
High tea: mini blueberry muffins
next post
Plog #2: bakdag & update!

You may also like

Kwarkcake met bosvruchten

08/11/2020

No bake cheesecake met Mellow Cakes

23/09/2016

No bake vlaai met oreo en bosbessen

21/04/2017

Aardbeien yoghurttaart

19/02/2017

No bake peanut butter vlaai

12/11/2017

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

No bake yoghurttaartje met kokos en meringues

22/12/2021

Gezonde frambozen mango kwarktaart

19/08/2018

No bake rocky road taartje

10/08/2018

No-bake mango cheesecake

11/12/2015

2 comments

Natiza 18/07/2016 - 20:47

Oh wat ziet dat er weer lekker uit!

Reply
Best bekeken artikelen juli – Liefde voor bakken 03/08/2016 - 08:04

[…] 1. Perzik kwarktaart […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....