Voor de kwarktaartliefhebbers: We hebben weer eens een lekker taartje gemaakt! Een No-baketaart. Dit keer met perzik. En een bodem van fijngemaakte lange vingers en marsepein. Super fris en super lekker!
Benodigdheden:
- 250 gram lange vingers
- 100 gram margarine of boter
- 100 gram marsepein
- 9 blaadjes gelatine
- 1 doosje, ofwel 2 zakjes klopklop (kan ook met 250 ml verse slagroom)
- 1 bakje kwark naturel
- 1 blik perzik
- Nog wat verse slagroom voor de garnering
- Een paar ijskoekjs voor de garnering
- Beetje cacaopoeder
Ik heb een springvorm van 24 cm gebruikt. Bedek de bodem met bakpapier.
De bodem bestaat uit lange vingers, gesmolten boter en verkruimelde marsepein. Maak eerst de lange vingers fijn met de staafmixer. Vervolgens maak je ook de marsepein fijn met de staafmixer. Doe dit bij elkaar. Smelt dan de boter in een pannetje. Roer daar het koekmengsel doorheen. Vul de springvorm ermee, druk het met de bolle kant van de lepel mooi glad. Laat opstijven in de koelkast.
Week de blaadjes gelatine ongeveer 8 minuten in koud water. Klop intussen de klop-klop (of de slagroom) bijna stijf in een kom. Voeg de kwark toe.
Knijp de gelatine uit.
Verwarm ongeveer 150 ml van het perziksap. Als je geen perziksap hebt, omdat je bijvoorbeeld liever met vers fruit werkt, kan dit ook met water. Voeg dan wel twee eetlepels witte basterdsuiker aan het water toe.
Breng het sap heel even aan de kook en haal het van het vuur af. Voeg de gelatine blaadje voor blaadje toe aan het verwarmde sap. Let op: het sap mag absoluut niet meer koken als je de gelatine eraan toevoegt. Goed roeren totdat alle blaadjes volledig zijn opgelost.
Laat de opgeloste gelatine even afkoelen, ongeveer 5 minuutjes. Voeg het dan (door een zeef) toe aan het kwarkmengsel. Mix alles goed door elkaar met een mixer tot een gelijk geheel..
Voeg het kwarkmengsel toe aan de springvorm (waar de bodem in zit) en strijk het glad af. Snijd dan een paar perziken in kleine stukjes en voeg dit toe aan het kwarkmengsel, zorg dat ze goed ondergedompeld worden, zodat je ze niet meer ziet.
Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast.
Decoreer dan met de rest van de perzik, snijd de perzik bijvoorbeeld in schijfjes of in blokjes. Klop dan nog wat verse slagroom stijf met wat klopvast en spuit mooie toefjes op de taart. Strooi nog wat cacaopoeder erover. En smullen maar!
Liefs Ria
2 comments
Oh wat ziet dat er weer lekker uit!
[…] 1. Perzik kwarktaart […]