Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High tea

High Tea: Appel-abrikozen flapje

by Liefde voor bakken 13/07/201601/05/2020
written by Liefde voor bakken 13/07/201601/05/2020
DSC_0211n

Iedereen kent de bekende appelflappen wel, die grote flappen met veel suiker er op!! Ze zijn heerlijk, maar wij wilde wat anders! Dit is een mini uitvoering van deze flap, maar dan met appel en abrikozenjam en een beetje suiker.  Erg lekker en heel gemakkelijk te maken. En dat is wel handig als je veel verschillende hapjes wilt maken voor een High Tea!!

DSC_0211n

High Tea: Appel-abrikozen flapje

Liefde voor bakken Iedereen kent de bekende appelflappen wel, die grote flappen met veel suiker er op!! Ze zijn heerlijk, maar wij wilde wat anders! Dit… Printen
Cijfer 4.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 3 appels
  • 1 geklopt ei
  • potje abrikozen jam
  • kleine ronde uitsteker van circa 4 cm doorsnee

Instructies

  1. Ontdooi eerst de bladerdeeg, en snijd de plakjes in vier vierkantjes. Twee vierkantjes zijn voor de bodem, de andere twee voor de bovenkant. Steek uit de bovenkantjes met een ronde uitsteker een cirkel uit. Leg de bovenkantjes even opzij.
  2. Leg in het midden een schepje abrikozenjam. Schil vervolgens de appeltjes en snijd elk kwart in vier partjes. Snijd ieder partje nog een beetje bij, zodat het op het flapje past. Maak met een mesje inkepingen in de bolle kant van het appelpartje, en leg deze dan op de jam.
  3. Leg het stukje bladerdeeg met het gat er in, over de appel, plak vast, eventueel met een nat kwastje. Smeer het bladerdeeg op de bovenkant in met een beetje geklopt ei. En strooi hier dan fijne suiker overheen.
  4. Bak de flapjes dan in een voorverwarmde oven op circa 210 graden gaar in 15 tot 20 minuutjes. Haal ze uit de oven als ze mooi goudbruin zijn.
High Tea: Appel-abrikozen flapjeHigh Tea: Appel-abrikozen flapjeHigh Tea: Appel-abrikozen flapje

DSC_0211n

DSC_0216n

Smullen maar!

Liefs Ria & Laura

high tea
9 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
High Tea: Fruitbakjes met chocolademousse
next post
High tea: mini blueberry muffins

You may also like

Meringue kisses in drie smaken

19/02/2020

High tea: mini blueberry muffins

15/07/2016

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

10/11/2017

High Tea: Bananensoesjes

01/07/2016

Mini brownie blokjes met pecannoten

15/09/2017

Open appelflapjes met banketbakkersroom

17/11/2017

High Tea: zalm op toast

08/07/2016

Mini Brownies met caramel en chocola

02/08/2017

Geitenkaas flapjes met rode bietjes

10/10/2018

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

9 comments

Monique | WritingMonique 13/07/2016 - 09:42

Oeh! Ze zien er heerlijk uit!

Reply
Liefde voor bakken 13/07/2016 - 14:27

Dank je wel, Monique!

Reply
Esther 13/07/2016 - 12:55

hallo, ik was gisteren voor het eerste keer in jullie winkel,ik was als een kind in een snoep winkel,alles wat nodig om aan de slag te gaan hebben jullie in huis ,super leuk

Reply
Liefde voor bakken 13/07/2016 - 14:27

Leuk om te horen Esther! Hopelijk beleef je ook plezier aan de recepten op onze blog!

Reply
Rowan 13/07/2016 - 18:02

Wat een lekker receptje, lekker fris lijkt mij!

Reply
Best bekeken artikelen juli – Liefde voor bakken 03/08/2016 - 08:04

[…] 4. High Tea: Appel-abrikozen flapjes […]

Reply
Margret 20/03/2017 - 11:14

Op welke temperatuur en hoe lang worden de appel-abrikozen flapjes gebakken?

Reply
Liefde voor bakken 20/03/2017 - 11:28

Hoi Margret, ik zie dat er een stukje mist bij het recept. Ik heb het meteen even toegevoegd. Bedankt voor je tip!

Reply
A bite of cravings 03/05/2017 - 12:28

Ik hou echt van kleinere hapjes op tafel, en deze klinken heerlijk! X

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....