Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High tea

High Tea: Mini carrot cake

by Liefde voor bakken 22/06/201608/09/2019
written by Liefde voor bakken 22/06/201608/09/2019
Mini carrotcake

Kleine hapjes, taartjes en lekkernijen vinden wij fantastisch. Hoe kleiner, hoe schattiger en hoe fijner! Daarom voor jullie de komende weken een verzameling aan high-tea hapjes, zodat ook jij de perfecte high tea kan maken! We beginnen met deze kleine mini worteltaartjes. Ze zijn uiterst geschikt voor een high tea. Ze zijn klein, maar o zo lekker. Ze worden gemaakt in een mini cupcake bakvorm.

Mini carrotcake

Mini carrot cakejes

Liefde voor bakken Kleine hapjes, taartjes en lekkernijen vinden wij fantastisch. Hoe kleiner, hoe schattiger en hoe fijner! Daarom voor jullie de komende weken een… Printen
Cijfer 4.0/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

  • 60 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 60 gram boter of margarine
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 wortel
  • 40 gram walnoten
  • 1 flinke eetlepel gemalen kokos

Voor de decoratie:

  • 50 gram roomkaas
  • 25 gram boter of margarine op kamertemperatuur.
  • 100 gram suikerbakkerspoeder
  • Stukje oranje en groene marsepein of rolfondant.

Instructies

  1. Deze cakejes bakken we in een mini cupcakebakvorm. Zet de bakvorm vast klaar en vet in met een bakspray. Je kunt de oven vast voorverwarmen op 180 graden.
  2. Vervolgens beginnen we met het beslag. Doe de basterdsuiker en de boter in een kom en mix dit tot een romig mengsel. Doe dan het ei erbij en mix deze er goed door. Weeg de bloem af, zeef deze en voeg de kaneel en de koekkruiden erdoor. Schep dit, samen met het vanille extract door het botermengsel.
  3. Maal de wortel fijn met de staafmixer. Doe dit ook met de walnoten. Voeg de wortel, de walnoten en de gemalen kokos toe aan het deeg. Schep dit er ook goed door tot alles goed vermengd is.
  4. Schep het deeg in de vormpjes. Ik heb er 18 stuks mee gevuld. Bak ze op 175 graden, circa 15 minuten. Maar houd het wel een beetje in de gaten, want elke oven is anders. Ze moeten een beetje veerkrachtig aanvoelen.
  5. Zet ze dan op een rooster en laat ze afkoelen.
  6. Roer voor de crème de roomkaas, de boter en de suikerbakkerspoeder goed door elkaar en laat een beetje opstijven in de koelkast. Schep of spuit dan een beetje roomkaascrème op elk wortelcakeje.
  7. Maak dan met oranje rolfondant  of marsepein kleine worteltjes. Rol kleine gelijke bolletjes oranje rolfondant (of marsepein), en rol hiervan kegeltjes. Maak met een mesje kleine sneetjes in de bovenkant. Maak met een stukje groene rolfondant (of marsepein) een stukje wortelloaf. Maak een klein bolletje, druk deze plat en maak 2 à 3 streepjes in de bovenkant. Knijp één kant tot een puntje en plak dit op de bovenkant van je worteltje.

Mini carrotcake

Mini carrotcake

Mini carrotcake

Mini carrotcake

Mini carrotcake

Misschien is het handig om de cakejes in een papieren mini bakingcups te zetten zodat je ze bij een high tea gemakkelijk van de schaal kunt op pakken. Lekker smikkelen!

Liefs Ria

carrot cakehigh teawortelWorteltaart
4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bak tag !
next post
High Tea: Mini cheesecake met bastogne en mango

You may also like

High tea: mini pecan appeltaartjes

29/06/2016

No bake cupcakes met frambozen

10/01/2018

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Mini banoffees

26/07/2017

Brownieblokjes met aardbeien

12/09/2018

Geitenkaas flapjes met rode bietjes

10/10/2018

Champignonragout in bladerdeeg

15/03/2017

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

10/11/2017

Roomcakejes met mango en aardbeien

30/07/2017

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

4 comments

Lianne 22/06/2016 - 08:10

Ziet er heel leuk uit en dat worteltje, zo schattig! Ik ben benieuwd wat jullie nog meer op de planning hebben staan. :)

Reply
Rowan 22/06/2016 - 19:04

Wat schattig! Ik ben gek op carrot cake, dus dit lijkt mij heel erg leuk om uit te proberen!

Reply
Desiree | Sweet Happinez 23/06/2016 - 13:42

Dit ziet er erg lekker uit! Leuk om er kleine ”hapjes” van te maken :)

Reply
Best bekeken artikelen Juni – Liefde voor bakken 06/07/2016 - 08:07

[…] 5. High tea: mini carrot cake […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....