Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High tea

High Tea: Fruitbakjes met chocolademousse

by Liefde voor bakken 11/07/201618/12/2016
written by Liefde voor bakken 11/07/201618/12/2016
Fruitgebakjes

Voor dit recept heb ik deegbakjes gemaakt van boterdeeg. Dit heb ik gedaan met behulp van een bakvorm voor minicupcakes. Gewoon ondersteboven zetten en dan het deeg er omheen vouwen en bakken maar! Daarna vullen met alles wat lekker is! Ik heb gekozen voor chocolademousse, aardbeien en framboosjes!!!

Benodigdheden:

  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter of margarine op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • paar druppels vanille extract

Voor de chocolademousse:

  • 250 ml slagroom (met een beetje poedersuiker)
  • 100 gram smeltchocolade

Voor de garnering:

  • Vers fruit, wij hebben framboosjes en een paar aardbeien gebruikt, maar gebruik gerust ander lekker zomerfruit.

Aan de slag!

Zeef de bloem en doe dit in een kom of op je werkblad. Maak een kuiltje in het midden, doe daar de boter in kleine stukjes in, de suiker, het ei en een snufje zout. Kneed dan met je handen een soepel deeg. Doe er plastic huishoudfolie omheen.

Leg dit minstens een uur in de koelkast, dat is beter voor het uitrollen en het krimpen van het deeg.

Vouw het folie open, leg een ander stukje plastic folie over het deeg en rol het deeg uit. (Dan blijft het niet zo plakken). Steek met een ronde uitsteker van ongeveer 7 cm rondjes uit het deeg. Leg de bakvorm voor minicupcakes onderste boven neer op het aanrecht, en spuit deze in met bakspray (koop je hier).

Leg de rondjes deeg om de bakjes heen, vouw ze er goed tegen aan met je vingers. Als alle bakjes er omheen zitten, dan ga ik nog even met de roller over de onderkantjes, zodat die mooi plat zijn.

DSC_0243bn

Bak ze op circa 180 graden in ongeveer 20 minuten lichtbruin. Haal uit de oven, en maak ze voorzichtig los. Dat gaat vrij gemakkelijk, even een mesje eronder en ze gaan los.

Chocolademousse

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Ik maak altijd de kom en de gardes goed koud door ze af te spoelen met koud water, nog voordat ik de slagroom klop. Zet de slagroom even in de kolekast.

Smelt de chocolade ‘au bain marie’. Ik heb zelf een chocosmeltertje, dat is heel handig om een klein beetje chocolade te smelten. Voeg de gesmolten chocolade in delen toe aan de slagroom en schep er voorzichtig door. Klaar is je chocomousse. Vul hiermee de bakjes.

High Tea: Fruitbakjes met chocolademousseHigh Tea: Fruitbakjes met chocolademousse

 

En leg hierop het fruit. Je kunt eventueel nog een toefje slagroom op het fruit spuiten, hebben wij niet gedaan.

Fruitgebakjes

Fruitgebakjes

Weer een hightea hapje klaar!!

Liefs, Ria

high tea
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
High Tea: zalm op toast
next post
High Tea: Appel-abrikozen flapje

You may also like

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

Mini brownie blokjes met pecannoten

15/09/2017

High Tea: Spinazie-feta flapje

26/06/2016

High Tea: Mini cheesecake met bastogne en mango

24/06/2016

High tea: mini pecan appeltaartjes

29/06/2016

Chocolade karamel cupjes

15/01/2020

Merengue speculooskoekjes met karamelsaus

09/03/2018

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

04/05/2018

High Tea: zalm op toast

08/07/2016

High Tea: Bananensoesjes

01/07/2016

2 comments

Natiza 11/07/2016 - 17:53

Oeehhhh zoo lekker!

Reply
Marlies 12/07/2016 - 20:22

Perfect voor bij een high tea, niet te groot maar zeker lekker!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....