Basisrecepten, basisreceptenwidget
comments 11

Basisrecept voor cupcakes

Basisrecept cupcakes
Een goed basisrecept voor cupcakes komt altijd van pas. Als je een basis hebt, kun je eindeloos variëren met smaken en decoratie. Wij gebruiken deze basis al jaren voor al onze cupcakes en valt goed in de smaak! Dit basisrecept is geschikt voor 20 tot 24 cupcakes.
Wat heb je nodig?

  • 1 pakje margarine van 250 gram
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren (circa 50 gram per stuk)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • snufje zout
  • 3 eetlepels Patidess citroensmaak

Extra: bakvorm voor cupcakes + bakingcups.

Recept basiscupcake

Een bakvorm voor cupcakes is echt een must bij het bakken. Zonder bakvorm is het heel lastig om mooie stevige cupcakes te bakken en heb je het risico dat ze uitzakken. Je hebt bakvormen van siliconen of aluminium. Wij gebruiken zelf een siliconenbakvorm, omdat je deze kleiner kan knippen en er meerdere cupcakes tegelijk gebakken kunnen worden (erg handig bij massaproducties). Maar in gebruik zijn beide varianten even gebruiksvriendelijk.

Dit recept is voor ongeveer 20 tot 24 cupcakes, ligt er een beetje aan hoe bol je je cupcakes wilt hebben. Voor het decoreren met fondant is het handig om je bakingcups voor driekwart te vullen, dan worden ze niet te bol.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 graden (bij hetenluchtovens zeker 10 graden lager).

2. Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig

3. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter

4. Weeg het zelfrijzend bakmeel af en voeg hier de zout aan toe.

5. Voeg nu 1 ei en 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe aan het botermengsel. Mix dit tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei en weer 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe, mix wederom tot het ei volledig is opgenomen. Doe dit voor alle eieren.

6. Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe en 3 eetlepels melk toe. Mix dit goed door op de laagste stand tot alles goed vermengd is.

Basis cupcake

7. Mix nu 3 theelepels Patidess citroensmaak door het mengsel. Voor een wat sterkere smaak kun je uiteraard meer toevoegen. Ook zou je uiteraard kunnen kiezen voor een ander smaakje. Voor een basis cupcake gebruiken wij vaak citroensmaak, omdat dit net iets lekkerder en frisser is dan zonder smaak.

Basiscupcake

8. Zet je papieren bakingcups in de bakvorm. Vul deze voor driekwart met het deeg.

9. Bak je cupcakes ongeveer 25 minuten in de oven, tot je mooi goudbruin zijn. Let wel op met de tijden van het bakken, iedere oven is anders, dus pas op dat je ze niet te kort of te lang bakt!

Basisrecept cupcakes

Et voilà, je basiscupcakes zijn klaar! Voor het decoreren of andere inspiratie verwijzen we naar het kopje cupcakes!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een berichtje achter!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999