Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BasisreceptenSinterklaasVullingen, toppings & sauzen

Zelf amandelspijs maken

by Liefde voor bakken 29/11/201726/07/2019
written by Liefde voor bakken 29/11/201726/07/2019
Amandelspijs

Nu Sinterklaas steeds dichter bij komt, zijn we allemaal druk bezig om allerlei lekkers te maken voor dit gezellige feest. Hier hoort natuurlijk ook amandelspijs bij! Vroeger kocht ik dat gewoon kant en klaar, maar nu is het tijd dat we dat ook zelf gaan maken. Dus daarom vandaag een recept om zelf amandelspijs te maken!

Als ik onderzoek ga doen naar de recepten van amandelspijs, dan zijn er niet zulke grote verschillen. Je gebruikt hele amandelen of amandelpoeder, een evengrote hoeveelheid suiker, een beetje citroenrasp, vaak ook een ei en een beetje citroensap. Het is vrij gemakkelijk om zelf te maken. Ik snap niet dat ik dit nooit eerder heb geprobeerd.  Echt super easy en zó klaar!

Nu is het wel zo dat bijna iedereen er ei aan toevoegt, maar stel dat je dit een aantal dagen of misschien wel nog langer wilt bewaren, dan lijkt me een ei niet zo heel aantrekkelijk om te gebruiken. Sommige recepten geven dan ook aan om het ei pas toe te voegen op het moment dat je de spijs gaat verwerken of gebruiken. Ik heb het ei wel meteen toegevoegd, daarom heb ik de spijs maar twee dagen in de koelkast laten liggen om de smaak goed in te laten trekken. Daarna heb ik de amandelspijs gebruikt om er een gevulde speculaas van te bakken!

Amandelspijs

Zelf amandelspijs maken

Liefde voor bakken Nu Sinterklaas steeds dichter bij komt, zijn we allemaal druk bezig om allerlei lekkers te maken voor dit gezellige feest. Hier hoort… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 175 gram fijngemalen amandelpoeder
  • 175 gram fijne suiker
  • beetje citroenrasp van één citroen
  • klein beetje citroensap (circa 10-20 ml)
  • snufje zout
  • 1 klein ei

Ik heb fijngemalen amandelpoeder gebruikt. Je kunt ook hele amandelen gebruiken en dan (als er nog een schilletje omheen zit ontvellen) fijnmalen in een keukenmachine, maar  ik vind dit echt een stuk eenvoudiger.

Instructies

  1. Meng de amandelpoeder met de fijne suiker en de citroenrasp en het snufje zout. Schep dit goed om. Zorg dat het goed vermengd is. Je kunt dit ook heel even met de keukenmachine mengen, maar dan vooral niet te lang mengen.
  2. Doe het mengsel in een kom en voeg er dan het snufje zout, het ei en beetje citroensap bij. Kneed dit dan bij elkaar tot een samenhangend geheel. Je kunt dit ook kort mengen met de keukenmachine. Haal het er dan uit en kneed het verder door tot een samenhangend geheel.
  3. Vind je de amandelspijs nog wat te droog, kun je nog wat extra citroensap toevoegen of een beetje water, maar voeg vooral niet teveel toe, dan wordt het veel te nat en plakkerig.
  4. Heb je toch per ongeluk teveel vocht toegevoegd, dan kun je nog wat extra amandelpoeder met een gelijke hoeveelheid suiker (= amandelbroyage) toevoegen.
  5. Verpak de spijs in plastic folie en leg het in de koelkast.
  6. Laat het daar een of twee dagen liggen, zodat de smaak nog beter wordt.
  7. Als je de spijs gaat verwerken en je gaat het verder bakken, kun je altijd nog de helft van een klein ei toevoegen en een heel klein beetje water, zodat het wat soepeler wordt en dus beter uit te smeren.

Zo zie je dat dit vrij gemakkelijk is en zò lekker! Veel succes ermee!

Liefs, Ria

 

sinterklaasspijs
2 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Sinterklaasvlaai met sinaasappelroom
next post
Gevulde speculaas

You may also like

Basisrecept voor Royal Icing

06/02/2016

Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren...

15/12/2015

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Basisrecept voor biscuittaart

24/01/2016

Mascarpone crème

23/10/2016

Lemon Curd taartjes met pepernoten

01/12/2021

Pepernoten kwarktaart

19/11/2015

Sinterklaasvlaai met sinaasappelroom

26/11/2017

Basisrecept Meringues maken

11/03/2016

Bananencrème

30/05/2021

2 comments

lydia saly 02/12/2017 - 10:27

wat een makkelijk recept joh,zou er zelf nooit opgekomen zijn en nog super lekker!
thanks groetjes lydia

Reply
Liefde voor bakken 02/12/2017 - 12:07

Fijn om te horen Lydia! Is echt heel lekker!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....