Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Basisrecepten

Basisrecept voor Bretons zandtaartdeeg

by Liefde voor bakken 19/08/201629/05/2022
written by Liefde voor bakken 19/08/201629/05/2022
Basisrecept voor Bretons zandtaartdeeg

Het leek ons weer eens hoog tijd voor een nieuw basisrecept! En dit keer is het een basisrecept voor Bretons zandtaartdeeg. Een heel lekker deegje, wat uiterst geschikt is voor kleine gebakjes of als bodem voor bijvoorbeeld een fruittaartje. Maar bijvoorbeeld ook voor appeltaart of andere taarten. Het is eigenlijk een variatie van de gewone zandtaartdeeg.

Basisrecept voor Bretons zandtaartdeeg

Basisrecept voor Bretons zandtaartdeeg

Liefde voor bakken Het leek ons weer eens hoog tijd voor een nieuw basisrecept! En dit keer is het een basisrecept voor Bretons zandtaartdeeg. Een… Printen
Cijfer 4.3/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • 180 gram zachte boter
  • 90 gram suiker
  • 90 gram basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • snufje zout
  • 1 tl citroensap

Instructies

  1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Doe de zachte boter, de suiker, de basterdsuiker en de eidooier in het kuiltje. Doe hier nog een snufje zout en 1 tl citroensap bij. Vermeng dit met de bloem tot een homogeen deeg.
  3. Doe je deegbal in een stuk huishoudfolie en leg deze minimaal een uur in de koelkast.
  4. Rol het deeg dan uit en steek met behulp van een bakring of een andere ronde metalen uitsteker een rondje uit. Leg dit plakje deeg met de ring er omheen op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik heb verschillende maten ronde vormen gebruikt. Maar het kan ook met een vierkante vorm.
  5. Bak de deegbodems in een oven van ongeveer 175 graden in circa 16 à 20 minuten gaar. Voor wat grotere bodems zou ik de temperatuur iets hoger zetten, bijvoorbeeld 175 graden en dan ietsje langer bakken, ongeveer 20 minuten, maar kijk even of ze al mooi bros en goudbruin zijn, want elke oven is anders.

Binnenkort verschijnen er een aantal heerlijke recepten online met dit deeg, zodat je wat voorbeelden hebt om het toe te passen. Maar misschien heb je zelf al wel een leuk idee. Vul ze bijvoorbeeld met fruit, dan heb je al een superlekker gebakje!
Dit deegbakje is zo al lekker zonder dat er iets in zit, dus leef je maar uit!

Veel bakplezier!

Liefs Ria & Laura

basisreceptzandtaartdeeg
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Marmercake met chocoladeganache
next post
Mini taartjes met roomkaascrème en rood fruit

You may also like

Basisrecept voor cupcakes

10/07/2015

Basisrecept: vlaaibodem van zanddeeg

12/12/2016

Basisrecept voor creamcheese frosting

20/07/2015

Milde Lemon Curd

28/11/2021

Basisrecept voor Royal Icing

06/02/2016

Zelf amandelspijs maken

29/11/2017

Hoe maak je je eigen sprinkels?

17/02/2019

Basisrecept Meringues maken

11/03/2016

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Basisrecept voor buttercream icing

02/02/2016

2 comments

Mariska 28/02/2017 - 14:27

Krijgt het bakje in de oven vanzelf die opstaande rand?

Reply
Liefde voor bakken 01/03/2017 - 11:31

Hoi Mariska, ja, als je een Bretons zanddeeg maakt, en je legt het deeg tijdens het bakken in bijvoorbeeld een bakring, dan krijg je inderdaad een opstaand randje. Dat ziet er mooi uit en het is leuk als basis voor een mooi taartje of gebakje!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....