Er zijn inmiddels al meerdere basisrecepten voor vullingen & toppings op de site verschenen. Zo hebben we een basisrecept voor botercrème, waar je prima taarten mee kan afsmeren. Of de creamcheese frosting: voor degene die de botersmaak van botercrème niet zo lekker vinden, is dit een hele goede variant. Of de fluffy creamcheese frosting, welke weer heel licht is van smaak en consistentie! Bijna wolkjes! Om dit lijstje aan te vullen hebben we vandaag een buttercream icing: zeer geschikt voor het spuiten van bloemen, net iets steviger dan gewone botercrème.
Voor degene die het even niet meer snappen: wees gerust. Binnenkort komt er een rubriek online met tips & tricks, waar we de verschillende opties rondom het vullen of decoreren met botercrème of creamcheese frosting uitgebreid zal worden besproken.
In dit recept ga je leren hoe je een buttercream icing maakt.
Ingrediënten
- 125 gram zachte boter (dus niet uit de koelkast)
- 125 gram crisco
- 600 gram suikerbakkerspoeder
- 2-3 eetlepels melk
Instructies
- Klop de boter en de crisco zacht in een kom
- Voeg daar de suikerbakkerspoeder, beetje bij beetje, aan toe. Tot het geheel is opgenomen.
- Schraap tussendoor steeds even de randen van de kom bij, zodat het goed door elkaar gemengd wordt.
- Wanneer alle suikerbakkerspoeder is opgenomen, is je mengsel nog een beetje droog.
- Voeg nu de melk lepel voor lepel toe en mix op gemiddelde snelheid, totdat het mengsel zacht is. Vind je het mengsel toch nog te droog? Voeg dan een extra eetlepel melk toe.
Notities
Wil je een smaakje toevoegen aan je botercrème? Kies dan bijvoorbeeld voor een theelepel Patidess smaakstof.
Je kan je buttercream icing in je koelkast bewaren. Als je hem luchtdicht verpakt, blijft deze tot wel twee weken goed!
Nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Liefs Ria & Laura
2 comments
wat is crisco en waar kan ik het kopen
Hoi Marja,dat is een plantaartdig vet, dat bijvoorbeeld in Amerika veel gebruikt wordt. Je kunt het hier kopen: http://www.theeentaartspulletjes.nl/Crisco-shortening-450-gr.-