Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BasisreceptenVullingen, toppings & sauzen

Basisrecept voor buttercream icing

by Liefde voor bakken 02/02/201626/07/2019
written by Liefde voor bakken 02/02/201626/07/2019
Buttercream icing

Er zijn inmiddels al meerdere basisrecepten voor vullingen & toppings op de site verschenen. Zo hebben we een basisrecept voor botercrème, waar je prima taarten mee kan afsmeren. Of de creamcheese frosting: voor degene die de botersmaak van botercrème niet zo lekker vinden, is dit een hele goede variant. Of de fluffy creamcheese frosting, welke weer heel licht is van smaak en consistentie! Bijna wolkjes! Om dit lijstje aan te vullen hebben we vandaag een buttercream icing: zeer geschikt voor het spuiten van bloemen, net iets steviger dan gewone botercrème.

Voor degene die het even niet meer snappen: wees gerust. Binnenkort komt er een rubriek online met tips & tricks, waar we de verschillende opties rondom het vullen of decoreren met botercrème of creamcheese frosting uitgebreid zal worden besproken.

In dit recept ga je leren hoe je een buttercream  icing maakt.

Buttercream icing

Basisrecept voor buttercream icing

Liefde voor bakken Er zijn inmiddels al meerdere basisrecepten voor vullingen & toppings op de site verschenen. Zo hebben we een basisrecept voor botercrème, waar… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 125 gram zachte boter (dus niet uit de koelkast)
  • 125 gram crisco
  • 600 gram suikerbakkerspoeder
  • 2-3 eetlepels melk

Instructies

  1. Klop de boter en de crisco zacht in een kom
  2. Voeg daar de suikerbakkerspoeder, beetje bij beetje, aan toe. Tot het geheel is opgenomen.
  3. Schraap tussendoor steeds even de randen van de kom bij, zodat het goed door elkaar gemengd wordt.
  4. Wanneer alle suikerbakkerspoeder is opgenomen, is je mengsel nog een beetje droog.
  5. Voeg nu de melk lepel voor lepel toe en mix op gemiddelde snelheid, totdat het mengsel zacht is. Vind je het mengsel toch nog te droog? Voeg dan een extra eetlepel melk toe.

Notities

Wil je een smaakje toevoegen aan je botercrème? Kies dan bijvoorbeeld voor een theelepel Patidess smaakstof.

Buttercream icing

Buttercream icing

Je kan je buttercream icing in je koelkast bewaren. Als je hem luchtdicht verpakt, blijft deze tot wel twee weken goed!

Nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Liefs Ria & Laura

botercremetoppingsvullingen
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken artikelen van januari
next post
Hartenmand met bloemetjes

You may also like

Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren...

15/12/2015

Zelf amandelspijs maken

29/11/2017

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Basisrecept voor biscuittaart

24/01/2016

Zelf macarons maken – lemon macarons

12/03/2020

Milde Lemon Curd

28/11/2021

Basisrecept voor Bretons zandtaartdeeg

19/08/2016

Basisrecept voor creamcheese frosting

20/07/2015

Snelle eenvoudige caramelsaus

19/10/2015

Basisrecept: vlaaibodem van zanddeeg

12/12/2016

2 comments

Marja de Bie-Boon 13/06/2016 - 19:04

wat is crisco en waar kan ik het kopen

Reply
Liefde voor bakken 13/06/2016 - 20:05

Hoi Marja,dat is een plantaartdig vet, dat bijvoorbeeld in Amerika veel gebruikt wordt. Je kunt het hier kopen: http://www.theeentaartspulletjes.nl/Crisco-shortening-450-gr.-

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....