Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BasisreceptenVullingen, toppings & sauzen

Basisrecept voor Royal Icing

by Liefde voor bakken 06/02/201604/12/2018
written by Liefde voor bakken 06/02/201604/12/2018
Royal Icing
Er zijn heel veel verschillende recepten te vinden op internet. Wij hebben nu een aantal keer met dit recept gewerkt. Wij gebruiken Royal Icing bijvoorbeeld voor het spuiten van bloemen, het schrijven van tekst en het versieren van koekjes.

Benodigdheden:

  • 10 gram eiwitpoeder (bijv. Funcakes)
  • 60 ml water
  • circa 450 gram suikerbakkerspoeder

Zorg dat je keukenmachine goed schoon en vetvrij is. Weeg 10 gram eiwitpoeder af en voeg daar 60 ml water aan toe. Roer dit goed door en laat het dan een half uurtje staan.

Doe het dan in de kom van de keukenmachine of in een andere mixkom. Zet de mixer aan op middel-lage snelheid. Voeg de gezeefde suikerbakkerspoeder beetje bij beetje toe. Mix het nog circa 4 min goed door.

Je hebt nu “stevige” icing gemaakt.

Je kan je icing dunner maken door het in een schaaltje te doen, en hier een klein beetje water aan toe te voegen tot je de juiste consistentie hebt.

Er zijn drie soorten stevigheid:

  1. Stevig (stiff): dit is bijvoorbeeld voor het spuiten van bloemen.
  2. Medium ( medium): bijvoorbeeld voor het spuiten van stipjes of lijntjes.
  3. Dun (Fluid): bijvoorbeeld voor het icen en opvullen op een koekje.

Hoe meer water je toevoegt, hoe dunner je Royal Icing wordt.

Royal Icing

Royal Icing

Nog vragen of opmerkingen over dit basisrecept? Laat het ons weten!

Liefs Ria & Laura

icingroyal icing
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hartenmand met bloemetjes
next post
Valentijnskoekjes versierd met Royal Icing

You may also like

Zelf bladerdeeg maken

26/02/2020

Bananencrème

30/05/2021

Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren...

15/12/2015

Basisrecept voor een eenvoudige botercrème

06/01/2016

Basisrecept voor Bretons zandtaartdeeg

19/08/2016

Basisrecept: sinaasappelglazuur

24/01/2018

Basisrecept voor cupcakes

10/07/2015

Sticky toffee saus

31/10/2019

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Chocolademousse

30/01/2019

1 comment

Valentijnskoekjes versierd met Royal Icing – Liefde voor bakken 08/02/2016 - 11:49

[…] gaan we de icing maken. Volg hiervoor het basisrecept voor Royal Icing. Houd er rekening mee dat de icing nog wel wat verdund moet […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....