Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BasisreceptenVullingen, toppings & sauzen

Basisrecept: sinaasappelglazuur

by Liefde voor bakken 24/01/201826/07/2019
written by Liefde voor bakken 24/01/201826/07/2019
Basisrecept: sinaasappelglazuur

We willen weer meer basisrecepten online zetten! Zodat jullie van de basis uit de meest lekkere baksels kunnen maken. Dit recept is voor een sinaasappelglazuur. Super lekker voor over een cake of op een koekje! Of doop je cupcake in de glazuur! Wat jij wilt! Klik snel verder voor het recept!

De gemakkelijkste manier om suikerglazuur te maken, is gewoon door poedersuiker te mengen met water. Je krijgt dan een glazuur die een beetje doorschijnend is. Soms is dat handig als je bijvoorbeeld kleine snoepjes vast wilt plakken op een koekje. Als je wilt dat je glazuur steviger en witter wordt, dan kun je de glazuur maken van eiwit en suikerbakkerspoeder (dit is poedersuiker met gedroogde glucosesiroop, wordt veel gebruikt in de bakkerswereld in plaats van poedersuiker). Je kunt hier dan ook nog een smaak aan toevoegen. In dit geval kiezen wij voor sinaasappelsap.

Basisrecept: sinaasappelglazuur

Basisrecept: sinaasappelglazuur

Liefde voor bakken We willen weer meer basisrecepten online zetten! Zodat jullie van de basis uit de meest lekkere baksels kunnen maken. Dit recept is… Printen
Cijfer 4.0/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • circa 170 – 200 gram suikerbakkerspoeder (of eventueel gewone poedersuiker)
  • circa 50 ml vers geperst sinaasappelsap

Instructies

  1. Zeef de suikerbakkerspoeder.
  2. Doe de eiwit in een kom, voeg daar de gezeefde suikerbakkerspoeder aan toe en ongeveer 40 ml sinaasappelsap.
  3. Klop dit met een mixer een paar minuten goed door. Zo krijg je een mooi glanzende glazuur.

Notities

Kijk zelf even hoe dik de glazuur moet zijn. Wil je wat vloeibaarder, dan voeg je nog wat sinaasappelsap toe. Wil je juist wat steviger, dan voeg je nog wat suikerbakkerspoeder toe. Zo kun je zelf de juiste dikte van je glazuur bepalen. Ook kun je eventueel wat voedingskleurstof toevoegen, in dit geval oranje om de glazuur een mooi kleurtje te geven.

Tip 1: Als je niet graag werkt met rauw eiwit, dan kun je ook eiwitpoeder gebruiken. In dat geval meng je 10 gram eiwitpoeder met ongeveer 60 ml water. Dit laat je circa 15 minuten staan. Zo heb je vervangend eiwit. Dit is ongeveer evenveel als 2 eiwitten. Gebruik dit wel binnen ongeveer 4 uur.

Tip 2: als je het glazuur wilt bewaren, moet je het wel even goed afdekken! Want anders droogt je glazuur uit.

Liefs, Ria & Laura

basisreceptglazuursinaasappel
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Karamel kwarktaart
next post
Sinaasappel cake

You may also like

Chocolademousse

30/01/2019

Basisrecept voor een eenvoudige botercrème

06/01/2016

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Romige karamelsaus

07/03/2018

Zelf amandelspijs maken

29/11/2017

Hoe maak je je eigen sprinkels?

17/02/2019

Basisrecept voor zandkoekjes + variaties

13/01/2017

Mascarpone crème

23/10/2016

Bananencrème

30/05/2021

Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren...

15/12/2015

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....