Sinterklaas
Leave a comment

Snelle zoete Sinterklaas borrelhapjes

Snelle zoete Sinterklaas borrelhapjes
Het is bijna 5 december! Nog drie nachtjes slapen! Wij hebben nog een heerlijk recept om snelle zoete sinterklaas borrelhapjes te maken. Omdat sinterklaas het al zo druk heeft met allerlei andere belangrijke dingen, zoals cadeautjes inpakken.. schoentjes vullen..

We hebben twee leuke varianten, voor de echte zoete kauw! Makkelijk om te maken en heerlijk voor de kids!

Gevulde speculaas

Deze zoete hapjes hebben we met een mix voor gevulde speculaas van het merk In2Bake gemaakt. Vorige week hebben we al een review gemaakt van de speculaasjesmix van In2Bake, klik hier om naar dat artikel te gaan. Wij worden in ieder geval heel blij van deze mixen!

Wat heb je nodig:

  • In2Bake mix voor gevulde speculaas (bijvoorbeeld hier te koop)
  • 2 eieren
  • 135 gram roomboter
  • amandelspijs (bijvoorbeeld hier te koop)
  • langwerpig cakeblik

Meng de mix, de roomboter en 1 ei rustig met je deeghaken van de mixer. Dek het deeg af met een stukje plastic en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Het is nog ietsje beter om het deeg een nacht in de koelkast te laten liggen, dan komt de smaak nog beter tot zijn recht.

Vet de cakeblik in met roomboter.

Verdeel de deeg in twee plakken van ongeveer 4 mm en leg de eerste plak deeg op de bodem van de vorm.

Meng de amandelspijs met een half ei. Breng deze gelijkmatig aan op de onderste deegplak. Leg daar boven op de tweede deegplak! Bestrijk de bovenkant met je overgebleven ei.

Bak je gevulde speculaas af op 175 graden, ongeveer 35-40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.

Gevulde speculaas

Laat je gevulde speculaas afkoelen en snijd hier kleine blokjes van! Serveer op een leuke schaal, en je hebt leuke lekkere hapjes voor 5 december!

Cake-schuim hapjes

Voor deze hapjes hebben we een recept gebruikt, wat al eerder op de blog verscheen. Namelijk het basisrecept voor cupcakes. Het enige verschil in dit geval is, is dat je je deeg nu in een cake-vorm doet, in plaats van cupcakevormpjes. We hebben van de grote cake kleine blokjes gesneden. Voor dit recept gebruiken we een langwerpig cakeblik van 30 cm lang.

Wat heb je nodig:

  • 315 gram margarine
  • 315 gram witte basterd suiker
  • 315 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 5 eetlepels melk
  • snufje zout
  • 2 theelepels citroensmaakstof van Patidess
  • zak schuimpjes
  • cocktailprikkers

Verwarm de oven voor op 175 graden (bij heteluchtovens zeker 10 graden lager). Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter. Weeg het zelfrijzend bakmeel af en voeg hier de zout aan toe.

Voeg nu 1 ei en 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe aan het botermengsel. Mix dit tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei en weer 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe, mix wederom tot het ei volledig is opgenomen. Doe dit voor alle eieren.

Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe en 3 eetlepels melk toe. Mix dit goed door op de laagste stand tot alles goed vermengd is.

Mix nu 2 theelepels Patidess citroensmaak door het mengsel. Voor een wat sterkere smaak kun je uiteraard meer toevoegen. Ook zou je uiteraard kunnen kiezen voor een ander smaakje.

Vul je cakeblik met het mengsel. Bak je cake op 175 graden 1 uur en 10 minuten in het midden van de oven.

Laat je cake afkoelen en snijdt hier blokjes van. Prik hier met een cocktailprikker een schuimpje op.

Cake-schuim hapjes

Cake-schuimhapjes

Serveer je hapjes op een leuke schaal of bord met wat extra snoepgoed. Perfect recept voor een leuke pakjesavond!

Liefs van het liefdevoorbakken-team, Ria & Laura

Facebook0
Youtube78
Pinterest176
Instagram803

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *