Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Sinterklaas

Snelle zoete Sinterklaas borrelhapjes

by Liefde voor bakken 03/12/201502/12/2015
written by Liefde voor bakken 03/12/201502/12/2015
Snelle zoete Sinterklaas borrelhapjes
Het is bijna 5 december! Nog drie nachtjes slapen! Wij hebben nog een heerlijk recept om snelle zoete sinterklaas borrelhapjes te maken. Omdat sinterklaas het al zo druk heeft met allerlei andere belangrijke dingen, zoals cadeautjes inpakken.. schoentjes vullen..

We hebben twee leuke varianten, voor de echte zoete kauw! Makkelijk om te maken en heerlijk voor de kids!

Gevulde speculaas

Deze zoete hapjes hebben we met een mix voor gevulde speculaas van het merk In2Bake gemaakt. Vorige week hebben we al een review gemaakt van de speculaasjesmix van In2Bake, klik hier om naar dat artikel te gaan. Wij worden in ieder geval heel blij van deze mixen!

Wat heb je nodig:

  • In2Bake mix voor gevulde speculaas (bijvoorbeeld hier te koop)
  • 2 eieren
  • 135 gram roomboter
  • amandelspijs (bijvoorbeeld hier te koop)
  • langwerpig cakeblik

Meng de mix, de roomboter en 1 ei rustig met je deeghaken van de mixer. Dek het deeg af met een stukje plastic en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Het is nog ietsje beter om het deeg een nacht in de koelkast te laten liggen, dan komt de smaak nog beter tot zijn recht.

Vet de cakeblik in met roomboter.

Verdeel de deeg in twee plakken van ongeveer 4 mm en leg de eerste plak deeg op de bodem van de vorm.

Meng de amandelspijs met een half ei. Breng deze gelijkmatig aan op de onderste deegplak. Leg daar boven op de tweede deegplak! Bestrijk de bovenkant met je overgebleven ei.

Bak je gevulde speculaas af op 175 graden, ongeveer 35-40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.

Gevulde speculaas

Laat je gevulde speculaas afkoelen en snijd hier kleine blokjes van! Serveer op een leuke schaal, en je hebt leuke lekkere hapjes voor 5 december!

Cake-schuim hapjes

Voor deze hapjes hebben we een recept gebruikt, wat al eerder op de blog verscheen. Namelijk het basisrecept voor cupcakes. Het enige verschil in dit geval is, is dat je je deeg nu in een cake-vorm doet, in plaats van cupcakevormpjes. We hebben van de grote cake kleine blokjes gesneden. Voor dit recept gebruiken we een langwerpig cakeblik van 30 cm lang.

Wat heb je nodig:

  • 315 gram margarine
  • 315 gram witte basterd suiker
  • 315 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 5 eetlepels melk
  • snufje zout
  • 2 theelepels citroensmaakstof van Patidess
  • zak schuimpjes
  • cocktailprikkers

Verwarm de oven voor op 175 graden (bij heteluchtovens zeker 10 graden lager). Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter. Weeg het zelfrijzend bakmeel af en voeg hier de zout aan toe.

Voeg nu 1 ei en 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe aan het botermengsel. Mix dit tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei en weer 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe, mix wederom tot het ei volledig is opgenomen. Doe dit voor alle eieren.

Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe en 3 eetlepels melk toe. Mix dit goed door op de laagste stand tot alles goed vermengd is.

Mix nu 2 theelepels Patidess citroensmaak door het mengsel. Voor een wat sterkere smaak kun je uiteraard meer toevoegen. Ook zou je uiteraard kunnen kiezen voor een ander smaakje.

Vul je cakeblik met het mengsel. Bak je cake op 175 graden 1 uur en 10 minuten in het midden van de oven.

Laat je cake afkoelen en snijdt hier blokjes van. Prik hier met een cocktailprikker een schuimpje op.

Cake-schuim hapjes

Cake-schuimhapjes

Serveer je hapjes op een leuke schaal of bord met wat extra snoepgoed. Perfect recept voor een leuke pakjesavond!

Liefs van het liefdevoorbakken-team, Ria & Laura

cakehapjessinterklaas
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Pepernoten kwarktaart
next post
No-bake mango cheesecake

You may also like

14 x Sinterklaas recepten

02/12/2018

Pepernoten ijs

21/11/2018

Sinterklaastaart

16/11/2016

Zelf amandelspijs maken

29/11/2017

Sinterklaas brownies

20/11/2019

Kruidnoten fudge

27/11/2019

Pepernoten tiramisu

29/11/2020

Gevulde speculaas

01/12/2017

No bake kruidnoten cheesecake

24/11/2017

Pepernotenkoekjes

22/11/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top