Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebakSinterklaas

Sinterklaas petit fourtjes

by Liefde voor bakken 25/11/201817/11/2018
written by Liefde voor bakken 25/11/201817/11/2018
Sinterklaas petit fourtjes

Vandaag hebben we weer een Sinterklaasrecept voor jullie! Een no bake recept. Ideaal voor mensen die geen oven hebben, maar ook als je niet veel tijd hebt, is dit een aantrekkelijk zoet hapje om te maken voor de pakjesavond!

Sinterklaastijd is een leuke tijd. Niet alleen voor de kleine kinderen, maar ook voor de iets grotere kinderen. Vaak worden er lootje getrokken, hebben wij ook heel veel gedaan. Maar de laatste jaren niet meer. Als de kinderen groot zijn en niet meer thuis wonen, is het toch wat lastiger. Iedereen heeft het druk en niet zoveel tijd. Maar wat ook leuk is om een “ruil spel” te doen. Je koopt dan allemaal één cadeautje, maar dan wel iets wat voor iedereen wel leuk is om te krijgen. Je gaat met zijn allen aan tafel zitten. Er wordt met een dobbelsteen gegooid. Je spreekt van te voren af wat er gebeurt als je een bepaald getal gooit. Gooi je bijvoorbeeld 1, dan moeten alle cadeautjes doorgeschoven worden naar links. Dus de persoon die links van jou zit, krijgt jouw cadeautje. Gooi je bijvoorbeeld 2, dan kun je afspreken dan je zelf met iemand het cadeautje wat je op dat moment voor je hebt liggen, mag ruilen met iemand naar keuze. Zo bedenk je voor elk getal iets. Wij doen altijd dat als je 6 gooit, mag je het pakje wat je op dat moment hebt, open maken. Dat is leuk, dan ziet iedereen wat het is, en kan iedereen proberen dat pakje te bemachtigen of juist niet. Dit speel je dan een vooraf afgesproken tijd bijvoorbeeld 20 minuten of een half uur. Je zet de wekker. Op het moment dat de wekker gaat, stopt het spel en iedereen mag houden wat ie op dat moment voor zich heeft leggen. Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb omschreven, als je het niet helemaal snapt, mag je altijd even vragen hoe het precies werkt. Wij hebben altijd dolle pret als we dit doen. We spelen altijd een dubbele variant. Dus met ieder twee cadeautjes. En dus twee keer 20 minuten. Als de eerste 20 minuten om zijn, mag je zelf kiezen welk van de twee pakjes die voor je liggen, je wilt houden. Met het andere pakje speel je dan de tweede ronde. Het is geen onbekend spel, dus misschien ken je het al, altijd goed voor een avondje plezier. Dan nog wat lekkers erbij en je avond is weer helemaal leuk!

Sinterklaas petit fourtjes

Sinterklaas petit fourtjes

Liefde voor bakken Vandaag hebben we weer een Sinterklaasrecept voor jullie! Een no bake recept. Ideaal voor mensen die geen oven hebben, maar ook als… Printen
Cijfer 4.3/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • een zak met circa 350 gram kruidnoten
  • 100 gram margarine of boter
  • 8 blaadjes gelatine
  • 450 ml vanillevla
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 blikje mandarijntjes

Verder:

  • een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm, liefst met uitneembare bodem.
  • een vel bakpapier om in de bakvorm te leggen

Instructies

  1. Vet de (losse) bodem van de bakvorm een klein beetje in met de margarine. Leg een vel bakpapier in de bakvorm. Doe dit zó dat een deel van het papier een beetje uitsteekt. Zo kun je de taart er later iets gemakkelijker uit tillen.
  2. Vet het bakpapier ook een beetje in, ook de onbedekte zijkanten. Strooi hier een klein beetje bloem over en schud de restant van de bloem er weer uit.
  3. Verkruimel dan 275 gram van de kruidnootjes in een keukenmachine of met de staafmixer.
  4. Smelt de margarine in een pannetje. Als dit helemaal gesmolten is, voeg je de pepernotenkruim erbij en meng dit goed door.
  5. Schep het geheel in de bakvorm en strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Laat dit stevig worden.
  6. Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  7. Doe de gele vla in een kom, roer deze even door met een spatel.
  8. Klop de slagroom bijna stijf, voeg beetje bij beetje toe aan de vla, roer erdoor met een mixer op de laagste stand.
  9. Laat de mandarijntjes uitlekken, vang het sap op.
  10. Neem 150 ml van het sap en doe dit in een steelpannetje. Breng dit aan de kook. als het kookt, zet je het vuur uit en laat dit één minuutje staan.
  11. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze één voor één op in het warme sap. Roer dit nog even goed door, zorg dat alle gelatine goed is opgelost. Zeef het. Laat dit dan even afkoelen, ongeveer twee à drie minuten. Niet te lang, anders heb je kans dat de gelatine al op gaat stijven.
  12. Schenk het dan beetje bij beetje bij het vla mengsel. Klop telkens even door op de laagste stand. Ga door tot alles er door gemengd is.
  13. Schenk het geheel op de kruidnootjesbodem, in de bakvorm. Strijk het glad met een paletmesje.
  14. Zet dit een paar uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt dit ook allemaal de dag ervoor doen, dan hoef je op de dag zelf alleen nog maar te snijden en te decoreren.
  15. Haal de taart uit de koelkast. Ga voorzichtig met een mesje langs de zijkanten waar geen bakpapier zit. Zodat de taart lost komt van de zijkant. Zet een kommetje ondersteboven op het aanrecht. Zet de bakvorm er op. Als het goed is, kun je nu de bakvorm voorzichtig naar beneden laten glijden, en blijft het taart met de losse bodem staan op het kommetje.
  16. Til de taart er af en zet deze op een plank. Haal de losse bodem er onderuit. Trek de zijkanten van het papier voorzichtig van de taart af.
  17. Schuif een taartheveler of een groot mes voorzichtig onder de koekjesbodem, zodat je het bakpapier er onderuit kan trekken. doe dit wel heel voorzichtig, zodat je taartbodem niet kapot gaat.
  18. Snijd de taart dan in stukjes van 4 cm. Doe dit met een warm mes. Maak het mes telkens even schoon, dan snijdt het beter.
  19. Garneer elk petit fourtje met een partje mandarijn en twee kruidnootjes.

Verras je visite en je kinderen met deze heerlijke petit fourtjes! Veel plezier op de Sinterklaasavond!

Liefs, Ria en Laura

klein gebakpetit fourssinterklaas
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Pepernoten ijs
next post
Pepernoten cupcakes

You may also like

Zandtaartjes met aarbeienmousse

03/10/2021

Meringue gebakjes met mangocoulis

09/04/2017

Frambozentaartjes met witte chocoladecrème

28/10/2018

Chocolade karamel cupjes

15/01/2020

Mokkagebakjes met aardbeien

19/05/2016

Pepernotenkoekjes

22/11/2017

Zachte caramel fudge taartjes

01/10/2017

Video: Chocolade Oreo Kokos Truffels

25/03/2016

Monchou petit fourtjes

27/02/2019

Frambozen flappen

10/05/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....