Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Sinterklaas

Pepernotenvlaai met marshmallows

by Liefde voor bakken 02/12/201901/12/2019
written by Liefde voor bakken 02/12/201901/12/2019
Pepernotenvlaai met marshmallows

Heb je al bedacht wat je voor  Sinterklaasavond gaat bakken? Zo niet, dan is deze Pepernotenvlaai dan wel een idee. Een lekkere vlaai, met een zachte chocolade ganache vulling. Klik snel verder!

We hebben al een aantal Sinterklaas vlaaien gemaakt, namelijk eentje met sinaasappelroom en eentje met mandarijntjes en pepernootjes. We vonden het nu wel eens tijd voor een nieuwe vlaai, die ook écht anders is dan de andere twee. Dus zo kwamen we op deze chocoladevlaai. Ziet er goed uit toch?

Pepernotenvlaai met marshmallows

Pepernotenvlaai met marshmallows

Liefde voor bakken Heb je al bedacht wat je voor  Sinterklaasavond gaat bakken? Zo niet, dan is deze Pepernotenvlaai dan wel een idee. Een lekkere… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 180 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 85 gram poedersuiker
  • 20 gram gemalen amandelen
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 125 gram zachte boter of margarine

Voor de vulling:

  • 400 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker
  • 275 gram pure chocolade
  • 30 gram mini marshmallows

Voor de decoratie:

  • chocolade kruidnoten
  • een paar gewone kruidnootjes
  • een handje vol mini marshmallows

Extra:

  • vlaaivorm van ongeveer 26 cm, met uitneembare bodem

 

Instructies

  1. Vet de vlaaivorm in met een beetje margarine en bestuif deze met een beetje bloem.
  2. Zeef de bloem met het cacaopoeder.
  3. Doe de boter, het ei, de poedersuiker, de gemalen amandelen, speculaaskruiden en het gezeefde bloemmengsel in een kom.
  4. Wrijf de boter een beetje door de andere ingrediënten en kneed er dan een soepel deeg van.
  5. Verpak dit in een stuk huishoudfolie en laat het een uurtje in de koelkast stevig worden.
  6. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  7. Rol het dan uit tussen twee kagen plastic folie. Zorg dat het iets groter is dan de bakvorm.
  8. Haal één laag folie er af, en til dan de lap op met behulp van de andere folielaag. Draai deze dan om en leg de lap in de vorm.
  9. Druk dit aan en bedek ook de zijrand van de vorm. Zorg dat de vorm mooi egaal bedekt is.
  10. Prik gaatjes in de bodem.
  11. Leg een stuk bakpapier op de bodem en vul dit met een laag bakbonen.
  12. Bak de vlaai dan ongeveer 10 minuten.
  13. Haal de vorm uit de oven, haal de bak bonen en het bakpapier er af. Zet nog circa 4 à 5 minuten terug in de oven. Op die manier kan de bodem ook nog een beetje afgebakken worden.
  14. Haal de vlaai uit de oven en laat deze afkoelen op een taartrooster.
  15. Doe de slagroom in een pan en verwarm deze, zorg dat het niet gaat koken.
  16. Voeg de marshmallows toe en roer deze erdoor totdat ze helemaal opgelost zijn.
  17. Breek de chocolade in een vuurvaste kom. Schenk de hete, maar niet kokende slagroom er overheen. Laat even staan zodat de chocolade warm wordt en dus vloeibaar wordt.
  18. Roer dan door. Mocht de chocolade niet helemaal oplossen, dan kun je het geheel nog even “au bain marie” verder verwarmen. Totdat de chocolade ganache volledig vloeibaar is.
  19. Laat dit een beetje afkoelen. Maar niet te stevig worden.
  20. Schenk dit in de vlaaibodem. Strijk het glad met een paletmes.
  21. Zet dit in de koelkast zodat de vulling stevig wordt.
  22. Hak wat kruidnoten en chocolade kruidnoten in stukjes.
  23. Versier de taart met deze stukjes kruidnoten en mini marshmallows.

 

Fijne Sinterklaas allemaal!

Liefs Ria en Laura

chocoladesinterklaasvlaai
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kruidnoten fudge
next post
Best bekeken recepten november 2019

You may also like

Sinterklaas petit fourtjes

25/11/2018

No bake kruidnoten cheesecake

24/11/2017

6x sinterklaas inspiratie

30/11/2016

Zelf pepernoten maken !

16/11/2015

Zelf speculaasjes bakken

18/11/2018

Pepernotenkoekjes

22/11/2017

Pepernoten ijs

21/11/2018

Snelle zoete Sinterklaas borrelhapjes

03/12/2015

Pepernoten kwarktaart

19/11/2015

14 x Sinterklaas recepten

02/12/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Bananenbrood met Griekse yoghurt en appel-kaneel

    05/05/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....