Spritskoekjes zijn altijd al erg lekker, maar deze zijn nog lekkerder! Vooral in de sinterklaastijd! Want dan heb je gewoon altijd zin in die heerlijke pepernotensmaak. Lekker gekruid. Een zal kruidnootjes is ook heel moeilijk om weg te leggen als je er eenmaal een paar genomen hebt.
Deze koekjes zijn gemaakt van een spritskoekjesdeeg. Daaraan zijn speculaas kruiden toegevoegd. In elk koekje zit een kruidnootje en je hebt Sinterklaaskoekjes ofwel pepernotenkoekjes! En een leuk feitje: dit is ons eerste Sinterklaas recept van 2017! Wil je nog meer Sinterklaas recepten? Houd onze site in de gaten! Want er komt nog veel meer :)
![Kruidnoten koekjes Kruidnoten koekjes](https://liefdevoorbakken.nl/wp-content/uploads/2017/11/DSCN9080n-150x150.jpg)
Ingrediënten
- 200 gram zachte boter
- 125 gram poedersuiker
- 1 ei
- snufje zout
- 3 theelepels koekkruiden of speculaaskruiden
- 240 gram bloem
- wegwerp spuitzak en een groot spuitmondje Wilton 1 M
- zak kruidnootjes
Instructies
- Mix de zachte boter luchtig met de poedersuiker en het zout. Zeef de bloem met de speculaaskruiden. Voeg het ei toe en klop dit er heel even door. Voeg het bloemmengsel toe en mix dit heel kort door het botermengsel tot alles in opgenomen. Doe het deeg in een spuitzak en spuit rozetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak deze ongeveer 15 minuutjes in een voorverwarmde oven op 175 graden.
- Doe na ongeveer 10 minuutjes de oven even open en druk op elk koekjes in het midden een kruidnootje. Doe dit zo snel mogelijk zodat de temperatuur van de oven net al teveel afkoelt.
- Bak de koekjes dan verder af. Als de oven toch iets teveel is afgekoeld, kun je de koekjes eventueel nog twee minuutjes langer bakken.
- Haal ze er uit als ze een klein beetje kleur krijgen. Laat ze niet te donker worden.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Zorg dat je de tweede lading klaar hebt staan op de volgende bakplaat. Dan kan deze er meteen in.
Veel succes met bakken!
Liefs, Ria & Laura