Taarten zonder oven
comments 9

No-bake mango cheesecake

Wanneer er bij ons thuis iets te vieren is, betekent dat vooral één ding: tijd voor taart. Dit is al jarenlang zo en we genieten er elke keer weer van. Omdat we nu eens wat nieuws wilde proberen voor onze blog, maakte we een no-bake mango cheesecake. En wanneer een taart groots succes heeft bij ons thuis, komt ie op liefdevoorbakken.nl terecht voor jullie om het ook uit te proberen!

Psst..! Heel handig! Deze taart is dus zonder oven!

Benodigdheden

Voor de bodem:

  • 230 gram digestive volkoren biscuits
  • 80 gram margarine

Voor de vulling:

  • 250 gram mascarpone
  • 1 pakje klop-klop OF 250 ml verse slagroom
  • 1 mango (eventueel 2)
  • 1 uitgeperste sinaasappel
  • 6 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels witte bastardsuiker

Voor het bovenlaagje:

  • gepureerde mango
  • aangevuld met vers geperst sinaasappelsap tot ca 150 ml.
  • 1 1/2 blaadje gelatine

Extra:

  • springvorm van 24 cm doorsnee
  • vetvrij bakpapier

Mango cheesecake

Aan de slag!

We beginnen met de bodem van de taart. Verkruimel de biscuitjes met de staafmixer of foodprocessor tot een fijngemalen massa. Smelt de boter in een pannetje en voeg daar de fijngemalen koekkruimels door. Roer dit goed door elkaar.

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Vul de springvorm met je bodemmengsel en druk het deeg goed aan. Laat het opstijven in de koelkast.

Tijdens het opstijven van de bodem, kan je alvast beginnen aan de vulling van je cheesecake. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Klop dan de klop-klop of de slagroom (kies je voor slagroom, voeg dan wat poedersuiker toe bij het kloppen).

Zorg dat de mascarpone op kamertemperatuur is en klop deze zacht in een kom. Voeg daar dan de geklopte klop-klop of slagroom toe en klop alles heel even goed door.

Schil nu de mango en houd de wat mooie stukjes apart om blokjes te snijden voor de decoratie. Snij er dan een aantal stukken af en pureer deze in de staafmixer of mengbeker. Als dit te weinig is, kun je er wat geperste sinaasappel toe.

Doe de gepureerde mango en sinaasappelsap door de zeef. Zorg dat het bij elkaar circa 200 ml is. Verwarm dit in een steelpannetje. Breng het heel even aan de kook, haal dan van het vuur en laat het twee minuten afkoelen. Roer dan de uitgeknepen gelatineblaadjes er één voor één door. Zorg dat ze goed opgelost zijn!

Laat het mengsel circa 10 minuutjes afkoelen. Voeg het dan door de zeef toe aan het mascarponemengsel. Giet dan het hele mengsel in de bakvorm op de biscuitbodem.
Laat het een paar uur opstijven in de koelkast.

Dan voor het spiegellaagje:
Pureer nog wat van de verse mango. Vul dit eventueel aan met vers geperste sinaasappelsap tot circa 150 ml.
Week dan anderhalf blaadje gelatine in koud water, laat dit 10 minuutjes staan.
Zeef het sap, verwarm het tot bijna aan de kook en haal het van het vuur af. Los er dan de gelatine in op. Laat het heel even iets afkoelen en schenk het dan over de, inmiddels opgesteven, taart.

Garneer je taart met stukjes mango en eventueel met toefjes slagroom.

Mango cheesecake

Mango cheesecake

Ziet deze mango cheesecake er niet ontzettend goed uit? Wij zijn er in ieder geval gek op! De mango cheesecake is heel fris van smaak en heeft een heerlijke crunchy bodem.

Heb jij dit recept uitgeprobeerd? Vergeet je resultaat dan niet met ons te delen op facebook of intstagram? Tag @liefdevoorbakken! Wij zijn ontzettend benieuwd naar jou creaties.

Liefs van het liefdevoorbakken-team, Ria & Laura!

Facebook0
Youtube78
Pinterest176
Instagram803

9 Comments

  1. P.H. de Visser Bronkhorst says

    De gele laag is dat mango gelatine?
    Wat is de verhouding hiervan?

    • Ja, dat is inderdaad mangosap, aangevuld met wat sinaasappelsap, en gelatine.
      Ik zie nu dat ik bij het recept een stukje vergeten ben, heb ik meteen even aangevuld!
      Dus kijk daar even voor de juiste verhouding.
      Bedankt voor je reactie!
      gr Ria

  2. Khouloud says

    Kan gelatine door wat anders vervangen worden? Of helemaal weggelaten worden?

    • Weglaten van de gelatine zou op zich wel kunnen misschien, maar dan blijft het zacht. Wat je ook kunt gebruiken is Agar Agar, is plantaardig, alleen dan moet je op internet even zoeken welke hoeveelheid je moet gebruiken.

  3. Annelies says

    ziet er heerlijk uit en wil ik zeker eens maken
    als ik cheesecake maak heb ik meestal het probleem dat deze uit de koelkast en uit de vorm helemaal uit elkaar valt. Wat zou de reden hiervan kunnen zijn?

      • Annelies says

        doe ik er altijd bij maar dan nog is ze zelfs na meer dan 12h opstijven in de koelkast, niet altijd vast genoeg

        • Dan is er toch iets niet goed gegaan, probeer eens een van onze recepten met gelatine uit, dan kun je zien of het dan wel goed gaat.

          • Annelies says

            zal ik zeker doen want deze doet me watertanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *