Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

SinterklaasTaarten zonder oven

Pepernoten kwarktaart

by Liefde voor bakken 19/11/201524/10/2018
written by Liefde voor bakken 19/11/201524/10/2018
Pepernotenkwarktaart

Na ons pepernotenrecept, is het tijd voor een tweede lekkernij wat perfect bij sinterklaas past! Dit recept is vooral heel toepasselijk voor sinterklaasavond. Voor degene die eens wat anders wilt dat alleen snoepgoed op tafel. En jullie weten: wie zoet is krijgt lekkers.. :)

Pepernotenkwarktaart

Pepernoten kwarktaart

Liefde voor bakken Na ons pepernotenrecept, is het tijd voor een tweede lekkernij wat perfect bij sinterklaas past! Dit recept is vooral heel toepasselijk voor… Printen
Cijfer 3.4/5
( 8 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 250 gram kruidnoten, eventueel zelf gemaakt (klik hier voor het recept!)
  • 100 gram margarine

Voor de vulling:

  • 1 pakje klop-klop (of eventueel 200 ml verse slagroom)
  • 1 bakje van circa 450 gram magere kwark
  • 8 blaadjes gelatine
  • klein blikje ananas

Voor de decoratie:

  • 1,5 blaadje gelatine
  • circa 10 stukjes ananas uit het bovenstaande blikje
  • handje pepernoten

Materialen:

  • springvorm van 24 cm
  • vetvrij bakpapier

Instructies

  1. Bak de pepernoten zoals beschreven in dit artikel (één portie is ruim genoeg), of koop ze in de supermarkt. Maal de pepernoten fijn met een staafmixer.
  2. Smelt de margarine in een pannetje. Haal vervolgens het pannetje gesmolten boter van het vuur af en voeg dan de fijngemalen pepernoten aan toe. Roer dit goed door. Bekleed je springvorm met bakpapier en vul deze met je pepernotenmengsel. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zorg dat je de bodem goed gelijkmatig verspreid, zodat het mooi glad wordt.
  3. Zet je bodem voor tenminste 30 minuten in de koelkast.
  4. Week de blaadjes gelatine ongeveer 8 minuten in koud water. Klop intussen de slagroom (of de klop-klop) bijna stijf in een kom. Voeg de kwark toe.
  5. Knijp de gelatine uit. Verwarm ongeveer 100 ml van het ananassap. Als je geen ananassap hebt, omdat je bijvoorbeeld liever met vers fruit werkt, kan dit ook met water. Voeg dan wel twee eetlepels witte basterdsuiker aan het water toe.
  6. Breng het sap heel even aan de kook en haal het van het vuur af. Voeg de gelatine blaadje voor blaadje toe aan het verwarmde sap. Let op: het sap mag absoluut niet meer koken als je de gelatine eraan toevoegt. Goed roeren totdat alle blaadjes volledig zijn opgelost. Laat de opgeloste gelatine even afkoelen, ongeveer 10 minuutjes.
  7. Voeg het dan (door een zeef) toe aan het kwarkmengsel. Mix alles goed door elkaar met een mixer tot een gelijk geheel. Voeg het kwarkmengsel toe aan de springvorm (waar de bodem in zit) en strijk het glad af. Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast.
  8. Week 1,5 blaadje gelatine in koud water. Neem ongeveer 10 stukjes ananas en maal deze fijn met een staafmixer of blender. Voeg hier wat water aan toe, zodat je ongeveer een geheel krijgt van 250 ml.
  9. Verwarm dit ananassapje al roerend en breng het geheel heel even aan de kook. Haal dat van het vuur en wacht even tot het echt niet meer kookt. Los nu de uitgeknepen gelatine erin op. Zeef dit papje, en laat het ongeveer 10 minuutjes afkoelen.
  10. Giet dit mengsel voorzichtig op de kwarktaart, zodat er een mooi lichtgeel laagje ontstaat. Laat dit nog eens opstijven. Garneer na het opstijven je taart met stukjes ananas en pepernoten.

Pepernotenkwarktaart

pepernoten kwarktaart

Zo heb je een frisse kwarktaart met een pepernoot smaakt. Perfect voor sinterklaasavond!

Liefs Ria & Laura

feestdagenkwarktaartno bakepepernotensinterklaaszonder oven
3 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Zelf pepernoten maken !
next post
Snelle zoete Sinterklaas borrelhapjes

You may also like

Gezonde taart met ricotta, appeltjes en blauwe bessen

14/01/2018

No bake Oreo kwarktaart

28/03/2016

Tiramisu !

14/08/2015

Stroopwafeltaart

11/03/2018

Bosvruchten Lasagna

04/04/2021

No bake peanut butter vlaai

12/11/2017

Gezonde nobake aardbeienvlaai

19/04/2020

Bananen stratiatella lasagne

13/02/2022

Kinder Bueno kwarktaart

18/09/2016

Charlotte met frambozen

23/12/2018

3 comments

Bas 21/11/2015 - 21:25

Ziet er erg lekker en feestelijk uit!

Reply
Liefde voor bakken 27/11/2015 - 13:07

Dankjewel Bas :)

Reply
Terugblik naar 2015 – Liefde voor bakken 05/01/2016 - 23:52

[…] 6. Pepernotenkwarktaart […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....