Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BrownieSinterklaas

Sinterklaas brownies

by Liefde voor bakken 20/11/201920/11/2019
written by Liefde voor bakken 20/11/201920/11/2019
Sinterklaas brownies

Sinterklaas is weer in het land! Dus hoogstens tijd dat ook wij ons dit jaar weer gaan wagen aan heerlijke sinterklaasrecepten. We beginnen dit jaar met een heerlijke sinterklaas brownie. Kijk je snel mee?

We hebben inmiddels al zo veel lekkere Sinterklaas recepten gemaakt. Bijvoorbeeld kruidnoten ijs of heerlijke petit fourtjes. Maar eigenlijk nog nooit brownies! En dat terwijl wij heel graag heel veel brownies maken. Vooral omdat die natuurlijk ook allemaal opgegeten moeten worden haha. Deze brownies hebben een heerlijke crème met witte chocolade. En door de kruidnootjes en chocolade pepernoten is ie helemaal af. Snel maken dus!

Sinterklaas brownies

Sinterklaas brownies

Liefde voor bakken Sinterklaas is weer in het land! Dus hoogstens tijd dat ook wij ons dit jaar weer gaan wagen aan heerlijke sinterklaasrecepten. We… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor de brownies:

  • 120 gram melkchocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 200 gram boter of margarine
  • 240 gram bruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 2 theelepeltje vanille aroma
  • 4 eieren
  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram cacaopoeder

Voor de decoratie:

  • 200 gram zuivelspread (ofwel roomkaas naturel)
  • 250 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker
  • 1/2 zakje slagroomversteviger
  • 75 gram witte chocolade
  • Wat kruidnoten en chocoladepepernoten

Verder:

  • Een vierkante bakvorm van ongeveer 24 cm
  • Een vel bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Leg een vel bakpapier over de bodem in de bakvorm.
  3. Smeer een beetje boter op het bakpapier en strooi er een heel klein beetje bloem over.
  4. Smelt de boter en de chocolade “au bain marie” (dus met een kom op een pannetje kokend water). Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
  5. Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en het zout.
  6. Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille. Klop dit ongeveer 2 à 3 minuten tot het een schuimige massa is. Voeg hier beetje bij beetje de droge bestanddelen aan toe. Roer dit steeds goed door met een spatel. Doe dit tot alles is opgenomen. Als je chocolademengsel een beetje is afgekoeld, dan kun je dit beetje bij beetje toevoegen aan het deeg. Roer tot alles goed is opgenomen.
  7. Giet het deeg in de bakvorm, strijk het mooi glad met een paletmes.
  8. Bak de brownie gaar in ongeveer 32 – 35 minuten.
  9. Prik er even in, hij moet van binnen niet al te nat zijn, maar nog wel een beetje zacht zijn. Laat de brownie vooral niet te lang in de oven zitten, want dan wordt ie te droog. Hij stijft namelijk nog wat op als het afkoelt.
  10. Haal de brownie eruit, en zet de bakvorm op een rooster. Laat circa 10 minuten afkoelen. Til de brownie dan voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op het rooster.
  11. Leg de brownie op een plank en snijd er stukjes van 5 x 5 cm van.
  12. Smelt de witte chocolade “au bain marie”, dus boven een pannetje heet water. Haal de chocolade van het pannetje af, en laat het een beetje afkoelen.
  13. Klop de roomkaas met een beetje poedersuiker zacht in een kom.
  14. Klop de slagroom stijf in een andere kom, voeg wat poedersuiker toe en een half zakje slagroomversteviger.
  15. Schep telkens een beetje slagroom bij de roomkaas en schep dit erdoor. Ga zo door tot alle slagroom is toegevoegd.
  16. Schep er dan telkens een beetje van de vloeibare witte chocolade aan toe,  meng voorzichtig door met een spatel. Ga door tot alle witte chocolade is toegevoegd.
  17. Maal een paar kruidnootjes fijn met de staafmixer. Voeg een beetje van de fijngemalen kruidnootjes toe aan de roomkaascrème.
  18. Schep op elke brownie een klodder van de crème. Smeer het een beetje gelijkmatig uit.
  19. Maal een paar kruidnootjes fijn met een staafmixer met bakje.
  20. Snijd wat chocolade pepernoten in stukjes.
  21. Snijd ook wat kruidnoten in stukjes.
  22. Garneer elke brownie met de stukjes van beide soorten pepernoten en strooi er dan nog wat van de fijngemalen kruidnootjes overheen.

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Amandel meringuetaartje
next post
Chocolade fudge taartje met Brand New Cake

You may also like

Pepernotenvlaai met marshmallows

02/12/2019

Zelf speculaasjes bakken

18/11/2018

Nutella Brownies

11/04/2016

Kruidnoten fudge

27/11/2019

Zelf amandelspijs maken

29/11/2017

Brownies met hazelnoten

04/09/2016

Nutella brownies met mascarpone crème en rode besjes

09/08/2017

Sinterklaas monchoutaart

20/11/2016

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Pepernoten cupcakes

29/11/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....