Sinterklaas is weer in het land! Dus hoogstens tijd dat ook wij ons dit jaar weer gaan wagen aan heerlijke sinterklaasrecepten. We beginnen dit jaar met een heerlijke sinterklaas brownie. Kijk je snel mee?
We hebben inmiddels al zo veel lekkere Sinterklaas recepten gemaakt. Bijvoorbeeld kruidnoten ijs of heerlijke petit fourtjes. Maar eigenlijk nog nooit brownies! En dat terwijl wij heel graag heel veel brownies maken. Vooral omdat die natuurlijk ook allemaal opgegeten moeten worden haha. Deze brownies hebben een heerlijke crème met witte chocolade. En door de kruidnootjes en chocolade pepernoten is ie helemaal af. Snel maken dus!

Ingrediënten
Voor de brownies:
- 120 gram melkchocolade
- 100 gram pure chocolade
- 200 gram boter of margarine
- 240 gram bruine basterdsuiker
- snufje zout
- 2 theelepeltje vanille aroma
- 4 eieren
- 170 gram zelfrijzend bakmeel
- 20 gram cacaopoeder
Voor de decoratie:
- 200 gram zuivelspread (ofwel roomkaas naturel)
- 250 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker
- 1/2 zakje slagroomversteviger
- 75 gram witte chocolade
- Wat kruidnoten en chocoladepepernoten
Verder:
- Een vierkante bakvorm van ongeveer 24 cm
- Een vel bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Leg een vel bakpapier over de bodem in de bakvorm.
- Smeer een beetje boter op het bakpapier en strooi er een heel klein beetje bloem over.
- Smelt de boter en de chocolade “au bain marie” (dus met een kom op een pannetje kokend water). Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
- Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en het zout.
- Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille. Klop dit ongeveer 2 à 3 minuten tot het een schuimige massa is. Voeg hier beetje bij beetje de droge bestanddelen aan toe. Roer dit steeds goed door met een spatel. Doe dit tot alles is opgenomen. Als je chocolademengsel een beetje is afgekoeld, dan kun je dit beetje bij beetje toevoegen aan het deeg. Roer tot alles goed is opgenomen.
- Giet het deeg in de bakvorm, strijk het mooi glad met een paletmes.
- Bak de brownie gaar in ongeveer 32 – 35 minuten.
- Prik er even in, hij moet van binnen niet al te nat zijn, maar nog wel een beetje zacht zijn. Laat de brownie vooral niet te lang in de oven zitten, want dan wordt ie te droog. Hij stijft namelijk nog wat op als het afkoelt.
- Haal de brownie eruit, en zet de bakvorm op een rooster. Laat circa 10 minuten afkoelen. Til de brownie dan voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op het rooster.
- Leg de brownie op een plank en snijd er stukjes van 5 x 5 cm van.
- Smelt de witte chocolade “au bain marie”, dus boven een pannetje heet water. Haal de chocolade van het pannetje af, en laat het een beetje afkoelen.
- Klop de roomkaas met een beetje poedersuiker zacht in een kom.
- Klop de slagroom stijf in een andere kom, voeg wat poedersuiker toe en een half zakje slagroomversteviger.
- Schep telkens een beetje slagroom bij de roomkaas en schep dit erdoor. Ga zo door tot alle slagroom is toegevoegd.
- Schep er dan telkens een beetje van de vloeibare witte chocolade aan toe, meng voorzichtig door met een spatel. Ga door tot alle witte chocolade is toegevoegd.
- Maal een paar kruidnootjes fijn met de staafmixer. Voeg een beetje van de fijngemalen kruidnootjes toe aan de roomkaascrème.
- Schep op elke brownie een klodder van de crème. Smeer het een beetje gelijkmatig uit.
- Maal een paar kruidnootjes fijn met een staafmixer met bakje.
- Snijd wat chocolade pepernoten in stukjes.
- Snijd ook wat kruidnoten in stukjes.
- Garneer elke brownie met de stukjes van beide soorten pepernoten en strooi er dan nog wat van de fijngemalen kruidnootjes overheen.
Liefs Ria & Laura