Bakmixen, Koekjes, Sinterklaas
comment 1

Review In2Bake speculaasjesmix

Review In2Bake speculaasjesmix
We hebben weer een nieuwe review voor jullie! We hebben de speculaasjesmix van In2Bake voor jullie getest. Dit is een bakmix voor uit de specialitylijn van In2Bake. En omdat speculaasjes heel goed bij deze tijd van het jaar past, leek het ons een heel goed idee om deze zelf te bakken! En we laten jullie meteen wat leuke dingen zien die we bij Dille & Kamille hebben gescoord :)

Altijd als wij gaan winkelen in een grote stad, moeten we even bij de Dille & Kamille naar binnen. We kunnen eigenlijk best wel zeggen dat het één van onze favoriete winkels is. Zeker op het gebied van bakken en koken. Ze hebben zoveel leuke, handige en vaak hele betaalbare spulletjes!

Review speculaasjesmix

Afgelopen week zijn we er weer even langs geweest en hebben we er hele leuke speculaasplankjes gevonden! We kopen een kleintje en een wat normale maat voor speculaasjes. Beide met de standaard speculaasafbeelding die we allemaal wel kennen!

Genoeg over Dille & Kamille (we kunnen er met gemak hele artikelen over schrijven, echte liefde haha), maar laten we eens gaan kijken naar de speculaasjesmix van In2Bake!

Eerste indruk 

De speculaasjesmix zit in een bruine zak met daarop een heel leuk kaartje met speculaasjes afgebeeld! Daar krijgen wij meteen trek van! Zoals eerder al verteld is deze mix van de specialitylijn van In2Bake. Misschien dat we er nog eentje willen proberen!

review speculaasjesmix

Er zit 500 gram in de zak, dus we gaan het hele pak in één keer gebruiken.

Bakken maar!

Voor dit recept heb je het volgende nodig:

  • 220 gram roomboter of margarine
  • 1 ei

Je doet 500 gram mix, de boter en het ei in een grote kom. Meng dit rustig met de mixer met deeghaken. Als je dit een tijdje doormixt, wordt het vanzelf bijna een homogeen geheel. Dan kun je het op het laatst met je handen doorkneden tot een bal.

Leg dit dan een uur in de koelkast. Op de verpakking staat dat het beter is om het een nachtje in de koelkast te laten, dus doen wij dat ook!

De volgende dag kun je de koekjes uitsnijden. Wij gebruiken onze speculaasplankjes van Dille & Kamille, maar je kan natuurlijk ook normale koekjes uitstekers gebruiken.

We nemen een bakkwastje en vegen daarmee wat bloem in de vorm van het koekje. Anders blijft het plakken. Dan maken we een rolletje van een stukje deeg en vullen we de vormpjes mee. Dan halen we het koekje eruit en leggen we deze op vetvrij bakpapier op een bakplaat.

We merkte dat het deeg tot wat te plakkerig was voor onze speculaasplankjes. Dus haalde we steeds een stukje deeg door de bloem, zodat we vormpjes wat beter kunnen vullen.

Met deze hoeveelheid mix konden we twee bakplaten vol maken.

De kleinere koekjes bakken we eerst, op 8 minuutjes. De grotere koekjes bakken we 10 minuten, zoals op de verpakking staat.

Review speculaasjesmix

review speculaasjesmix

De smaak!

De koekjes smaken precies zoals speculaasjes moeten smaken, lekker! Ze zijn wel wat zacht. Het zou kunnen dat ze iets harder worden als je ze iets langer bakt. Maar wij vinden ze zacht eigenlijk wel heel erg lekker!

Het oordeel!

Pluspunten:

  • Lekker gemakkelijk en snel te maken
  • Smaken naar echte speculaasjes

Minpunten:

  • Het deeg is iets plakkerig, wat prima te verhelpen is met wat bloem (niet te veel, anders worden ze weer droog)
  • Het deeg moet wel een nachtje in de koelkast

Eindoordeel

Een hele lekkere mix om je eigen speculaasjes mee te bakken. Zeker in combinatie met de speculaasplankjes wordt het helemaal leuk! Dan maak je echte speculaasjes.

Klik hier voor een link naar de speculaasplankjes van Dille & Kamille. De speculaasjesmix van In2Bake is te koop bij theeentaartspulletjes.nl!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube58
Pinterest130
Instagram705

1 Comment

  1. Pingback: Snelle zoete Sinterklaas borrelhapjes | Liefde voor bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *