Zin in iets lekkers voor pakjes avond, maar geen tijd (of zin) om lang in de keuken te staan? Maak deze kruidnoten fudge! De combinatie chocolade en kruidnoten doet het altijd goed!
Deze kruidnoten fudge is super makkelijk om te maken. Je hebt hem binnen een handomdraai in de oven staan. Let wel op als je dit receptje maakt: hij is op zijn best als het een nachtje in de koelkast heeft gestaan. Dus deze moet je een dagje van te voren vast maken.
Ingrediënten
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram melk chocolade
- 60 gram boter
- 120 gram fijne kristal suiker
- 120 ml verse slagroom
- 120 gram mascarpone
- 125 gram bloem
- 3 eieren, losgeklopt
- 90-100 gram kruidnoten
- eventueel cacaopoeder ter decoratie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je bakvorm in. Doe hier een stukje bakpapier in. Doe dit zo, dat er aan twee kanten een stuk uitsteekt. Dan kun je straks je fudge er nog goed uitkrijgen. Vet ook het bakpapier een beetje in.
- Doe de chocolade en de boter in een hitte bestendige kom, en smelt dit ‘au bain marie’.
- Roer de mascarpone een beetje los in een kom. Roer de suiker, de slagroom en de mascarpone door het chocolademengsel. Hierdoor zal het geheel een beetje afkoelen.
- Zeef de bloem in een kom. Doe hier de losgeklopte eieren en het chocolademengsel bij en roer dit er goed door.
- Hak de kruidnoten grof en voeg ze toe aan het beslag.
- Doe je beslag in de bakvorm. Bak het 25 minuutjes in het midden van de oven, op 180 gaden. Laat je fudge afkoelen en zet het dan nog een nachtje in de koelkast.
- Snijd in kleine vierkantjes en smullen maar! Je zou eventueel cacaopoeder over de blokjes fudge kunnen strooien ter decoratie.