Wat is er nou leuker dan een schaaltje pepernotenijs op pakjesavond! Daar maak je toch ieder kind blij mee? En het voordeel is, dat je dit van te voren alvast kan maken. Je hoeft het eigenlijk alleen nog maar op tafel te zetten, toef slagroom erop en je bent klaar!
Dit recept had ik vorig jaar al in mijn hoofd. Maar zoals wel vaker, komen we er gewoon niet altijd aan toe om al onze ideeën te maken! Er zitten soms zo weinig uren in een dag! Ik zou het liefst dagen lang receptjes voor jullie maken, helemaal wanneer de december maand eraan zit te komen. Maar er moet ook gewerkt worden. Gelukkig heb ik in november én in december vakantie, dus jullie kunnen een hoop lekkers verwachten.
Genoeg gekletst, op naar het recept. Zoals al in de inleiding staat, super makkelijk om te maken. Je bent eigenlijk zo klaar. En je kan het de avond van te voren vast aan de slag, zodat je op pakjesavond zelf niets meer hoeft te doen. Je haalt het zo uit de vriezer en zet het op tafel. In dit recept kies ik voor pure chocolade, omdat ik kruidnoten en pure chocolade de lekkerste combinatie vind. Maar je kan natuurlijk ook voor melk chocolade kiezen!

Ingrediënten
- bak met slagroom ijs
- 200 gram kruidnoten
- 100 gram pure chocolade
Instructies
- Haal je bak ijs uit de vriezer en laat deze zacht worden. Anders kun je de ingrediënten er niet goed doorheen mengen.
- Hak ondertussen de chocolade en de kruidnoten grof. Mocht je nou niet van de combinatie chocolade en kruidnoten houden, kun je natuurlijk ook gewoon de chocolade weglaten. Of de kruidnoten, maar dan is het geen pepernotenijs meer!
- Meng de kruidnoten en de chocolade door het ijs en zet het terug in de vriezer.
- Serveer met een flinke toef slagroom en je bent klaar voor pakjesavond!
Liefs Laura