Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Monchou kersen trifle

by Liefde voor bakken 10/10/201909/10/2019
written by Liefde voor bakken 10/10/201909/10/2019
Monchou kersen trifle

Dit lekkere toetje is ideaal voor als je een etentje wilt organiseren voor familie of vrienden. Maar het is zò lekker, dat je het eigenlijk ook best als taartje kunt serveren, bij de koffie!

Ik heb een tijdje geleden deze leuke, kleine glaasjes met dekseltje gekocht bij de Dille & Kamille. Altijd als we daar naartoe gaan, kopen ik wel iets. Die glaasjes zijn echt schattig! Niet te groot, want een nagerecht moet niet al te groot te zijn. Vaak hebben de gasten al best veel gegeten, dus hebben ze daar genoeg aan. De dekseltjes heb ik dit keer niet gebruikt, maar binnenkort maak ik ook nog een keer een toetje, waarbij de dekseltjes er gewoon op kunnen. Ziet er vast heel leuk uit! Maar goed, nu dit toetje. Eerder heb ik deze week een cake gebakken en daar had ik nog een stukje van over, dat ga ik gebruiken. Verder zit er Monchou in, slagroom en een blikje kersenvulling. Meer niet. Super lekker!

Monchou kersen trifle

Monchou kersen trifle

Liefde voor bakken Dit lekkere toetje is ideaal voor als je een etentje wilt organiseren voor familie of vrienden. Maar het is zò lekker, dat… Printen
Aantal: 3 à 4 personen
Cijfer 3.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • een restje zelfgebakken cake, of een pak cakejes uit de winkel
  • een pakje Mon Chou van 100 gram (op kamertemperatuur)
  • 150 ml verse slagroom
  • Een blikje kersenvulling

Verder:

  • niet al te grote glaasjes, bijvoorbeeld de glaasjes die wij gebruikt hebben van Dille & Kamille.
  • een spuitzak
  • een kartelspuitmondje

Instructies

  1. Verkruimel een stuk cake.  Ik had nog een restje van een zelfgebakken cake. Maar als je dat niet hebt, kun je natuurlijk ook een pak met kleine cakejes in de supermarkt kopen.
  2. Schep in elk glaasje een laagje cake kruimels.
  3. Schep daar een laagje kersenvulling op. Let er wel op dat er niet teveel van de kersenvulling aan de binnenkant van het glas komt te zitten. Dan krijg je minder mooie laagjes.
  4. Leg de gardes van de mixer ongeveer 10 minuutjes in de vriezer. Haal ze er weer uit.
  5. Klop dan de slagroom met deze koude gardes stijf met een beetje poedersuiker.
  6. Klop de Monchou zacht.
  7. Schep dan een beetje slagroom erbij en  klop dit er voorzichtig door. Voeg nog wat slagroom toe en klop er voorzichtig door. Ga zo door tot alle slagroom is toe gevoegd.
  8. Vul een spuitzak hiermee en spuit een laagje van de Monchoucrème op de kersenvulling. Strijk ook dit een beetje glad.
  9. Dan nog een laagje kersenvulling.
  10. Dan nog wat cake kruimeltjes.
  11. Doe de rest van de Monchou crème in een spuitzak met een kartelspuitmondje en spuit een paar toefjes op het bovenste laagje.
  12. Als je nog wat kruimels over hebt, kun je er nog wat op doen.

Liefs,

Ria

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Schuimgebakje met chocolade crème en frambozen
next post
Sinaasappel tulband

You may also like

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Blauwe bessen cheesecake ijstaart

27/05/2017

Zomerse tiramisu

06/06/2018

Appeltaart trifle

31/05/2017

Bosbessen pavlova

30/04/2017

Appel crumble met hazelnoten

17/01/2018

Eton Mess met frambozen

20/06/2021

Mangomousse

23/04/2020

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....