Dit lekkere toetje is ideaal voor als je een etentje wilt organiseren voor familie of vrienden. Maar het is zò lekker, dat je het eigenlijk ook best als taartje kunt serveren, bij de koffie!
Ik heb een tijdje geleden deze leuke, kleine glaasjes met dekseltje gekocht bij de Dille & Kamille. Altijd als we daar naartoe gaan, kopen ik wel iets. Die glaasjes zijn echt schattig! Niet te groot, want een nagerecht moet niet al te groot te zijn. Vaak hebben de gasten al best veel gegeten, dus hebben ze daar genoeg aan. De dekseltjes heb ik dit keer niet gebruikt, maar binnenkort maak ik ook nog een keer een toetje, waarbij de dekseltjes er gewoon op kunnen. Ziet er vast heel leuk uit! Maar goed, nu dit toetje. Eerder heb ik deze week een cake gebakken en daar had ik nog een stukje van over, dat ga ik gebruiken. Verder zit er Monchou in, slagroom en een blikje kersenvulling. Meer niet. Super lekker!

Ingrediënten
- een restje zelfgebakken cake, of een pak cakejes uit de winkel
- een pakje Mon Chou van 100 gram (op kamertemperatuur)
- 150 ml verse slagroom
- Een blikje kersenvulling
Verder:
- niet al te grote glaasjes, bijvoorbeeld de glaasjes die wij gebruikt hebben van Dille & Kamille.
- een spuitzak
- een kartelspuitmondje
Instructies
- Verkruimel een stuk cake. Ik had nog een restje van een zelfgebakken cake. Maar als je dat niet hebt, kun je natuurlijk ook een pak met kleine cakejes in de supermarkt kopen.
- Schep in elk glaasje een laagje cake kruimels.
- Schep daar een laagje kersenvulling op. Let er wel op dat er niet teveel van de kersenvulling aan de binnenkant van het glas komt te zitten. Dan krijg je minder mooie laagjes.
- Leg de gardes van de mixer ongeveer 10 minuutjes in de vriezer. Haal ze er weer uit.
- Klop dan de slagroom met deze koude gardes stijf met een beetje poedersuiker.
- Klop de Monchou zacht.
- Schep dan een beetje slagroom erbij en klop dit er voorzichtig door. Voeg nog wat slagroom toe en klop er voorzichtig door. Ga zo door tot alle slagroom is toe gevoegd.
- Vul een spuitzak hiermee en spuit een laagje van de Monchoucrème op de kersenvulling. Strijk ook dit een beetje glad.
- Dan nog een laagje kersenvulling.
- Dan nog wat cake kruimeltjes.
- Doe de rest van de Monchou crème in een spuitzak met een kartelspuitmondje en spuit een paar toefjes op het bovenste laagje.
- Als je nog wat kruimels over hebt, kun je er nog wat op doen.
Liefs,
Ria