Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Schuimgebakje met chocolade crème en frambozen

by Liefde voor bakken 06/10/201903/10/2019
written by Liefde voor bakken 06/10/201903/10/2019
Schuimgebakje met chocolade crème en frambozen

Houd je van meringue gebakjes? Dan vind je dit vast een heel lekker recept. Lekkere hazelnoot meringue met als vulling een chocoladeganache. Dan nog wat framboosjes er op en smullen maar! Dit is echt een heerlijke combi!

Schuimgebak is echt één van onze favoriete dingen om te snoepen. Zo licht, maar toch zo zoet. Heerlijk! Daarom worden wij extra blij van het maken van dit soort recepten voor jullie! Wat is jullie favoriete gebak?

Schuimgebakje met chocolade crème en frambozen

Schuimgebakje met chocolade crème en frambozen

Liefde voor bakken Houd je van meringue gebakjes? Dan vind je dit vast een heel lekker recept. Lekkere hazelnoot meringue met als vulling een chocoladeganache.… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor het schuim:

  • 6 eiwitten
  • snufje zout
  • 200 gram fijne suiker
  • 200 gram poedersuiker
  • 30 gram fijngemalen hazelnoten

Voor de chocoladecrème:

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml verse slagroom

Voor de decoratie:

  • bakje frambozen
  • klein stukje pure chocolade om te schaven

Verder:

  • 1 of 2 bakplaten, bedekt met een vel bakpapier
  • een spuitzak
  • 1 rond spuitmondje met een opening van ongeveer 12 mm.
  • 1 kartelspuitmondje

Instructies

  1. We beginnen met het maken van de meringues. Ik heb hiervoor ons basisrecept gemaakt. Maar zal het toch nog even beschrijven. Je kunt ervoor kiezen om maar de helft van het meringue deeg te maken, dan heb je al genoeg voor ongeveer 4 à 5 gebakjes. Dat is uiteraard erg afhankelijk van hoe dik je de meringue lagen maakt.
  2. Verwarm de oven voor op 90 – 100 graden.
  3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Teken er met een potlood ronde cirkels op van ongeveer 8 cm. Mag natuurlijk ook kleiner of groter. Wat je mooi vindt.
  4. Was de frambozen en laat ze heel goed uitlekken.
  5. Klop de eiwitten stijf in een kom en met de keukenmachine (stand 6), of met de gewone mixer op de hoogste stand. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten, met een gewone mixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine (Kitchen Aid) op stand 6.
  6. Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen pannenlikker door de stijf geklopte eiwitten.
  7. Maal de hazelnoten fijn met een staafmixer. Doe de hazelnootkruim in een droge koekenpan en laat het een klein beetje kleuren. Let op dat de hazelnoot niet te donker wordt, dat smaakt niet lekker meer.
  8. Voeg de fijngemalen hazelnoot dan beetje bij beetje toe aan de meringue, schep er voorzichtig door. Ga door tot alles is toegevoegd.
  9. Doe de meringue in een spuitzak met  een rond spuitmondje.
  10. Spuit nu de getekende rondjes vol met de merengue. Als je wat dikkere laagjes wilt, dan spuit je er nog een rondje bovenop. Dat heb ik ook gedaan. Dan krijg je wat dikkere meringue lagen.
  11. Bak de merengue circa 2 uur in de oven op 100 graden. Zorg wel dat ze niet teveel gaan kleuren.
  12. Laat de meringues afkoelen voor je ze van het bakpapier afneemt.
  13. Doe voor de pure chocolade ganache de chocolade en de slagroom in een vuurvaste kom en verwarm dit “au bain marie”. Roer goed door, zorg dat alle chocolade is opgelost.
  14. Zet dit opzij en laat dit helemaal afkoelen. Minimaal een uur.
  15. Klop dan de ganache op met een mixer op de hoogste stand. Je krijgt nu een romige chocoladecrème.
  16. Doe deze in een spuitzak met kartelspuitmondje. En spuit mooie toeven op de helft van de merengue rondjes.
  17. Snijd een aantal frambozen in kleine stukjes en verdeel deze over de chocoladetoefjes.
  18. Eigenlijk zijn de meringues nu al best leuk om te zien. Dus je zou er ook voor kunnen kiezen om halve meringue gebakjes te maken.
  19. Maar wij hebben toch de tweede laag er op gelegd. Druk deze heel voorzichtig een beetje aan. Als de meringue een beetje indeukt, vind ik dat niet erg, juist wel mooi.
  20. Leg daar dan een paar frambozen op. Rasp of schaaf het stukje chocolade en strooi wat van dit schaafsel over de frambozen.

Deze gebakjes zijn ook heel erg leuk zonder de dekseltjes!

Liefs Ria & Laura

meringueschuimgebak
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken recepten september 2019
next post
Monchou kersen trifle

You may also like

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

10/11/2017

Kleine cheesecakes met witte chocolade en frambozen

26/09/2019

Mars slofjes

30/06/2022

Kwark gebakjes voor Pasen

20/03/2016

Bretons zanddeeg gebakje met perzik

11/04/2021

Tiramisu petit fours voor kerst

18/12/2016

Mini appeltaartjes

14/01/2016

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

Kersen amandel vierkantjes

26/04/2020

Meringue hazelnootkransjes

16/01/2022

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....