Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Appel crumble met hazelnoten

by Liefde voor bakken 17/01/201828/09/2018
written by Liefde voor bakken 17/01/201828/09/2018
appelcrumble

Paar maanden geleden hebben we al een keertje een lekkere peren crumble gemaakt. Dus vonden we het nu eigenlijk ook wel eens tijd voor de klassieker: de appelcrumble! Deze is met hazelnoten en rozijnen, echt heerlijk! Bolletje ijs, flinke toef slagroom, en je hoort niemand meer!

Wij hebben met 4 personen van dit toetje genoten!

appelcrumble

Appel crumble met hazelnoten

Liefde voor bakken Paar maanden geleden hebben we al een keertje een lekkere peren crumble gemaakt. Dus vonden we het nu eigenlijk ook wel eens… Printen
Aantal: 4 personen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 2 appels
  • snuf kaneel
  • 2 tl fijne suiker
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 75 gram boter
  • snufje zout
  • handje hazelnoten

Instructies

  1. Je begint met het invetten van de ovenschaal. Mijn ovenschaal is van de Hema en is ongeveer 21 x 15 cm. En vergeet ook niet alvast je oven voor de verwarmen op 200 graden voor een elektrische oven, en 180 graden met een heteluchtoven.
  2. Vervolgens schil je de appels en snijd je ze in blokjes. Gooi ze in je ovenschaal. Doe hier de rozijnen, de kaneel en de fijne suiker bij en schep even goed door! Kaneel en suiker doe ik bij dit soort gerechten altijd naar smaak!
  3. Voor je kruimel deeg doe je de bloem, suiker, het zout en de boter in een kom. Ik begin dan altijd met twee messen de boter fijn te hakken. Vervolgens ga ik lekker met mijn handen het deeg kneden tot een kruimeldeeg. Je kan ook met deeghaken aan de slag. Maar net wat je voorkeur heeft!
  4. Verdeel je kruimeldeeg over je appel mengsel.
  5. Vervolgens hak ik een handje hazelnoten grof en strooi deze over het kruimeldeeg.
  6. Bak je appel crumble circa 25 minuten in het midden van de oven. Serveer met een bolletje vanille ijs of een flinke dot slagroom!

Liefs Ria & Laura

nagerechttoetjes
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Gezonde taart met ricotta, appeltjes en blauwe bessen
next post
Amandelkoekjes

You may also like

Frambozen tiramisu

21/03/2019

Snelle aardbeientoetjes

23/05/2018

Mango-witte chocolade toetje

28/02/2018

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

Oreo aardbeien trifle met monchou

22/02/2017

Meringue trifle met frambozen en blauwe bessen

22/12/2017

Zomerse tiramisu

06/06/2018

Chocolademousse

30/01/2019

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Blauwe bessen cheesecake ijstaart

27/05/2017

1 comment

erica jottier 17/01/2018 - 11:23

appel crumble staat al klaar voor het dessert deze middag – wel met cashewnoten gemaakt want kleindochter is allergisch voor hazelnoten. Heb al eens geproefd en is super lekker
bedankt voor het recept : lekker en simpel, zo heb ik ze graag

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....