Paar maanden geleden hebben we al een keertje een lekkere peren crumble gemaakt. Dus vonden we het nu eigenlijk ook wel eens tijd voor de klassieker: de appelcrumble! Deze is met hazelnoten en rozijnen, echt heerlijk! Bolletje ijs, flinke toef slagroom, en je hoort niemand meer!
Wij hebben met 4 personen van dit toetje genoten!

Ingrediënten
- 2 appels
- snuf kaneel
- 2 tl fijne suiker
- 50 gram rozijnen
- 100 gram suiker
- 100 gram bloem
- 75 gram boter
- snufje zout
- handje hazelnoten
Instructies
- Je begint met het invetten van de ovenschaal. Mijn ovenschaal is van de Hema en is ongeveer 21 x 15 cm. En vergeet ook niet alvast je oven voor de verwarmen op 200 graden voor een elektrische oven, en 180 graden met een heteluchtoven.
- Vervolgens schil je de appels en snijd je ze in blokjes. Gooi ze in je ovenschaal. Doe hier de rozijnen, de kaneel en de fijne suiker bij en schep even goed door! Kaneel en suiker doe ik bij dit soort gerechten altijd naar smaak!
- Voor je kruimel deeg doe je de bloem, suiker, het zout en de boter in een kom. Ik begin dan altijd met twee messen de boter fijn te hakken. Vervolgens ga ik lekker met mijn handen het deeg kneden tot een kruimeldeeg. Je kan ook met deeghaken aan de slag. Maar net wat je voorkeur heeft!
- Verdeel je kruimeldeeg over je appel mengsel.
- Vervolgens hak ik een handje hazelnoten grof en strooi deze over het kruimeldeeg.
- Bak je appel crumble circa 25 minuten in het midden van de oven. Serveer met een bolletje vanille ijs of een flinke dot slagroom!
Liefs Ria & Laura
1 comment
appel crumble staat al klaar voor het dessert deze middag – wel met cashewnoten gemaakt want kleindochter is allergisch voor hazelnoten. Heb al eens geproefd en is super lekker
bedankt voor het recept : lekker en simpel, zo heb ik ze graag