Jullie kennen natuurlijk allemaal wel de klassieke tiramisu, een heerlijk Italiaans dessert! Zo hebben we al een keer een tiramisutaart, een tiramisu petitfour en een klassieke tiramisu op de site gezet. Maar nu gaan we het eens heel anders doen: een zomerse tiramisu met frisse smaken!
Deze tiramisu lijkt wat betreft smaak niets op de klassieke versie, maar in de basis is het idee hetzelfde. Een gestapelde berg van mascarpone en lange vingers. Maar waar het bij de klassieke versie vooral gaat om de cacao en de amaretto, gaat het bij deze versie om de frisse smaken van rood fruit en sinaasappel. Super fris, heerlijk voor lange zomer avonden.

Ingrediënten
- 32 lange vingers
- glaasje sinaasappelsap
- 250 gram mascarpone
- 250 ml verse slagroom
- poedersuiker om de slagroom te zoeten
- rood fruit naar keuze (ik koos voor bramen en frambozen)
Instructies
- Klop de slagroom samen met een flinke snuf poedersuiker stevig.
- Klop vervolgens de mascarpone iets los en voeg deze samen met de slagroom. Klop kort even door.
- Doop de lange vinger in de sinaasappelsap en leg er vier op een bordje als de bodem.
- Doe hier een flinke klodder van het slagroom-mascarpone mengsel op. Je kan heel netjes te werk gaan, voor een chique effect. Maar je kan ook lekker los in de pols er een gecontroleerd rommeltje van maken, ziet er ook heel gezellig uit!
- Leg op het laagje slagroom-mascarpone wat rood fruit naar keuze.
- Doe hier weer vier lange vingers op, maar dan in de tegengestelde richting. Daar weer een flinke schep slagroom-mascarpone en als laatste je mooiste fruit als topping.
Zo zie je maar: het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om een lekker toetje te maken! Met dit eenvoudige recept tover je zo vier lekkere nagerechtjes op tafel. En helemaal geschikt voor dit zomer seizoen! Enjoy!
Liefs Ria & Laura