Tijd voor een nieuw toetje! Dit recept had ik een tijdje terug al bedacht. Maar moest even flink veel werken, dus had eerder nog geen tijd gehad om dit receptje daadwerkelijk te maken! Deze week is het toch gelukt en plan hem meteen voor jullie in. Een heerlijke oreo tiramisu! Alcohol vrij, dus kan zeker ook voor de kids (ik denk dat ze hier heel blij mee gaan zijn)!
Zoals jullie wel hebben gemerkt, hebben we de afgelopen paar weken wat minder recepten online gezet. Dit omdat we allebei achter elkaar op vakantie gingen waardoor we totaal door onze voorraad recepten heen waren! En daarna moesten we allebei weer aan de slag en waren we ook meteen super druk, dus lekkere taartjes bakken ging even op een lager pitje. Maar goed nieuws: er komen een aantal verjaardagen aan (lees: ik ben volgende week jarig, yay!) en over het algemeen betekend dit dat we weer een lekker voorraadje kunnen opbouwen! Dus stay tuned!
Nu eerst dit recept. Ik keek eens bij onze toetjes op de website en wat mij meteen opviel: te weinig Oreo naar mijn zin! We hebben eigenlijk alleen de toetjes met Oreo en monchou. Ook super lekker trouwens, dus check die vooral ook even. Dit toetje is met slagroom en mascarpone. En door de Oreo ook een goede voor de kids!
Ingrediënten
- 150 gram Oreo’s (+ 4 losse oreo’s als topping)
- 250 gram mascarpone
- 250 gram verse slagroom
- Poedersuiker (om te slagroom te zoeten)
- 2 el cacaopoeder
- Ongeveer 16 lange vingers
Instructies
- Maal de Oreo koekjes iets grof, zodat het niet helemaal een poeder wordt.
- Roer de mascarpone los in de kom en voeg hier de cacao aan toe.
- Klop de verse slagroom samen met de poedersuiker stijf. Voeg deze toe aan de mascarpone en mix kort door elkaar.
- Voeg hier de oreocrumb aan toe en roer deze er doorheen. Houd hier een beetje van over voor de topping straks.
- Hak de lange vingers in grove stukken. Mocht je er voor kiezen om dit toetje in een ovenschaaltje te maken, dan kan je er voor kiezen om de lange vingers heel te laten. Ga je voor glaasjes, net zoals ik, dan wel even in grove stukjes hakken.
- Nu ga je je toetjes opbouwen: dus eerst in elk glaasje een laagje lange vingers stukken. Dan daarop je oreo mascarpone mengsel. Daar weer lange vinger stukjes op en eindig je met een laag van het oreo mascarpone mengsel.
- Als topping strooi je oreo kruimels en steek je nog wat grove stukjes oreo in het toetje.
Eet smakelijk!
Liefs, Laura