We zijn inmiddels aan het eind van februari. Dus we gaan heel langzaam richting de lente! Ik verheug me daar enorm op! We hebben genoeg regen, wind, storm en ook sneeuw gehad. Het wordt tijd dat het weer wat mooier weer wordt!! Alhoewel we de laatste dagen wel veel zon hebben gezien. Dat is dan wel weer fijn, maar t was wel koud. Brrr.
Vandaag heb ik een recept van een toetje. Een lekker toetje met mango. Lekker fris! Ik heb deze glazen een poosje geleden gekocht bij de Ikea en nog steeds niet gebruikt. Dus ik moest nu toch echt een toetje maken. Was ik al lang van plan, maar het was er steeds niet van gekomen. Ik had nog een mango liggen, en met wat slagroom, witte chocolade en yoghurt kom je al snel tot een heerlijk dessert! Hier volgt t recept:
Ingrediënten
- 100 gram witte chocolade
- 150 ml magere yoghurt
- 250 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)
- 1 verse rijpe mango
- citroensap (uit een flesje of van een verse citroen)
- 4 mooie glazen
- spuitzak + spuitmondje 1M
Instructies
- Smelt de witte chocolade “au bain marie”. Laat dit even staan.
- Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
- Doe een beetje van de slagroom in een spuitzak met spuitmondje 1M om later toefjes mee te spuiten.
- Laat de rest van de slagroom in de kom. Schep hier beetje bij beetje de nog vloeibare witte chocolade bij. Klop telkens even voorzichtig door op de laagste stand.
- Voeg dan de yoghurt toe in delen. Meng er voorzichtig door.
- Snijd de mango in kleine stukjes. Doe iets meer dan de helft in een kom en meng er een beetje citroensap door.
- Doe de rest in de staafmixer en maal dit tot moes.
- Zet de glazen klaar. Schep in elk glas een laagje mangomoes op de bodem.
- Schep er dan een laagje van het witte chocolademengsel op. Dan een laagje mangoblokjes er op.
- Dan nog een laagje van het slagroom yoghurtmengsel. Spuit hier een flinke toef slagroom op. En dan bovenop nog weer wat blokjes mango.
Geniet van dit heerlijk frisse toetje!!
Liefs, Ria