Vandaag weer eens een heerlijk toetje. Dit toetje is geïnspireerd op een toetje dat ik op mijn verjaardag had gegeten in een restaurant, waarbij de lange vingers van de tiramisu rechtop in het toetje gestoken zaten. Ik vond dat idee zo leuk, dat ik zelf ook zo’n soort tiramisu heb gemaakt. Eigenlijk een tiramisu met een twist.
Deze tiramisu is lekker zoet door de frambozen. En de lange vingers zijn in de ranja gedipt, dus ook heel erg geschikt voor de kids!
Ingrediënten
- doosje diepvries frambozen
- 250 gram mascarpone
- 200 ml magere yoghurt
- 2 el witte basterd suiker
- glaasje aanmaaklimonade (bijvoorbeeld met frambozensmaak)
- 8 lange vingers
- stukje witte chocolade
- 4 glaasjes
Instructies
- Ontdooi de frambozen. Dit kan je doen door ze van te voren uit de vriezer te halen en buiten de vriezer te laten ontdooien. Of doe ze in een pannetje en laat ze zachtjes ontdooien.
- Klop de mascarpone een beetje los. Voeg hier de yoghurt en de basterdsuiker aan toe en klop dit erdoor.
- Pureer de frambozen met een staafmixer en voeg deze toe aan je mascarpone yoghurt mengsel. Roer dit er goed doorheen.
- Proef even of je het zo zoet genoeg vindt, anders kun je er altijd nog een schepje basterdsuiker aan toevoegen.
- Verdeel het mengsel over de glazen.
- Dip de lange vingers in een glaasje randje en druk je in het midden van elk toetje.
- Rasp wat witte chocolade en verdeel over de toetjes.
Liefs Laura