Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Cheesecakecrème met rode bessen

by Liefde voor bakken 12/07/201825/09/2018
written by Liefde voor bakken 12/07/201825/09/2018
Cheesecakecreme

Het leuke van toetjes maken is, dat het lekker snel te maken is. Je staat niet uren in de keuken. En toch maak je iets bijzonders, superleuk als je vrienden of familie op het eten krijgt. Je hoeft dan na het eten niks meer bij de koffie te serveren, want zo’n toetje is eigenlijk een klein taartje!

Wij zijn nu eenmaal dol op toetjes en vooral als er ook vers fruit in zit. In de vakantie hebben we veel rood fruit gegeten. Vooral veel kersen, die kon je daar op bijna iedere hoek van het dorp kopen. Maar ook rode besjes zagen we veel, en waren lekker goedkoop! Dus yoghurt of kwark, besjes erin en klaar. Nu wilde ik thuis ook een bijzonder toetje maken met rode besjes.

Ik begin met een laagje ‘chocolade met cornflakes’ , daarop een laagje rode besjes, dan een laagje van de cheesecakecrème. Dan een beetje chocoladesaus. Weer wat rode besjes en een tweede laag van de cheesecakecrème! Bovenop dan nog een klein beetje van de chocoladesaus, wat brokjes van de cornflakes en een paar besjes. Dat was het, gemakkelijk toch? Maken maar!

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Cheesecakecreme

Cheesecakecrème met rode bessen

Liefde voor bakken Het leuke van toetjes maken is, dat het lekker snel te maken is. Je staat niet uren in de keuken. En toch… Printen
Aantal: 4 toetjes
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • twee wegwerpspuitzakken
  • 4 even grote glaasjes
  • 100 gram cornflakes
  • 75 gram pure chocolade
  • een bakje rode besjes, ongeveer 250 gram.

Voor de cheesecakecrème:

  • 100 gram roomkaas (eventueel light)
  • twee eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 gram verse slagroom
  • beetje poedersuiker
  • een theelepel citroensmaakstof

Voor de chocoladesaus:

  • 75 gram pure chocolade
  • 100 ml verse slagroom

Instructies

  1. Zet de vier glaasjes klaar.
  2. Smelt de 75 gram pure chocolade ‘au bain marie’
  3. Spreid de cornflakes uit op een snijplank. Als de chocolade helemaal gesmolten is, giet je deze over de cornflakes, schep het een beetje door elkaar, zodat alle cornflakes gemengd is met de chocolade. Laat dit afkoelen.
  4. Rijg de besjes van de steeltjes met een vork, en spoel ze af in een vergiet. Laat ze uitlekken.
  5. Voor de cheesecakecrème: roer de roomkaas los in een kom, voeg de basterdsuiker toe en een theelepel citroensmaakstof,  roer goed door. Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de roomkaas, klop voorzichtig door, klop maar héél kort.
  6. Neem een houten deegroller en rol daarmee de chococornflakes in kleine, fijne stukjes.
  7. Doe in elk glaasje een laagje fijngemaakte chocoladecornflakes.
  8. Leg daarop een laagje rode besjes.
  9. Doe de chocoladesaus in een spuitzak, knip er voorzichtig een puntje af. Let op, lekgevaar!
  10. Spuit op de besjes een klein beetje chocosaus.
  11. doe de cheesecakecrème in de andere spuitzak, knip ook hier een (iets grote) puntje af, en spuit dan voorzichtig een laagje crème in het glas. Zorg daarbij dat je de zijkanten niet raakt, dan ziet je toetje er mooier uit.
  12. Spuit hierop een laagje chocoladesaus. Nu iets meer zodat je het goed kunt zien aan de zijkant van het glas.
  13. Dan doe je hier weer een laagje besjes op. Let ook hier op dat je ze kunt zien aan de buitenkant, dat staat mooi.
  14. Nu spuit je weer een laag van de roomkaascrème er op. Als het goed is ben je nu redelijk aan de bovenkant van het glas.
  15. Versier dan nog met een heel klein beetje chocoladesaus, wat brokjes van de chocoladecornflakes en een paar rode besjes.

Klaar is je toetje!

Tip: je kunt natuurlijk ook een andere fruitsoort gebruiken, bijvoorbeeld frambozen, die zijn ook heel lekker in combinatie met de chocolade!!

Geniet ervan!

Liefs, Ria

dessertnagerechttoetje
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Chocoladetaart met mascarponecrème en aardbeien
next post
Bosbessencake met glazuur

You may also like

Kinder bueno toetjes voor Kerstmis

14/12/2018

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Chocolademousse

30/01/2019

Mangomousse

23/04/2020

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

19/12/2017

Blauwe bessen cheesecake ijstaart

27/05/2017

Peren crumble

20/10/2017

Eton Mess met marshmallows

11/05/2018

Pancakes met frambozen en roomkaascrème

26/03/2020

Oreo tiramisu

25/08/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....