Het leuke van toetjes maken is, dat het lekker snel te maken is. Je staat niet uren in de keuken. En toch maak je iets bijzonders, superleuk als je vrienden of familie op het eten krijgt. Je hoeft dan na het eten niks meer bij de koffie te serveren, want zo’n toetje is eigenlijk een klein taartje!
Wij zijn nu eenmaal dol op toetjes en vooral als er ook vers fruit in zit. In de vakantie hebben we veel rood fruit gegeten. Vooral veel kersen, die kon je daar op bijna iedere hoek van het dorp kopen. Maar ook rode besjes zagen we veel, en waren lekker goedkoop! Dus yoghurt of kwark, besjes erin en klaar. Nu wilde ik thuis ook een bijzonder toetje maken met rode besjes.
Ik begin met een laagje ‘chocolade met cornflakes’ , daarop een laagje rode besjes, dan een laagje van de cheesecakecrème. Dan een beetje chocoladesaus. Weer wat rode besjes en een tweede laag van de cheesecakecrème! Bovenop dan nog een klein beetje van de chocoladesaus, wat brokjes van de cornflakes en een paar besjes. Dat was het, gemakkelijk toch? Maken maar!
Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten
- twee wegwerpspuitzakken
- 4 even grote glaasjes
- 100 gram cornflakes
- 75 gram pure chocolade
- een bakje rode besjes, ongeveer 250 gram.
Voor de cheesecakecrème:
- 100 gram roomkaas (eventueel light)
- twee eetlepels witte basterdsuiker
- 250 gram verse slagroom
- beetje poedersuiker
- een theelepel citroensmaakstof
Voor de chocoladesaus:
- 75 gram pure chocolade
- 100 ml verse slagroom
Instructies
- Zet de vier glaasjes klaar.
- Smelt de 75 gram pure chocolade ‘au bain marie’
- Spreid de cornflakes uit op een snijplank. Als de chocolade helemaal gesmolten is, giet je deze over de cornflakes, schep het een beetje door elkaar, zodat alle cornflakes gemengd is met de chocolade. Laat dit afkoelen.
- Rijg de besjes van de steeltjes met een vork, en spoel ze af in een vergiet. Laat ze uitlekken.
- Voor de cheesecakecrème: roer de roomkaas los in een kom, voeg de basterdsuiker toe en een theelepel citroensmaakstof, roer goed door. Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de roomkaas, klop voorzichtig door, klop maar héél kort.
- Neem een houten deegroller en rol daarmee de chococornflakes in kleine, fijne stukjes.
- Doe in elk glaasje een laagje fijngemaakte chocoladecornflakes.
- Leg daarop een laagje rode besjes.
- Doe de chocoladesaus in een spuitzak, knip er voorzichtig een puntje af. Let op, lekgevaar!
- Spuit op de besjes een klein beetje chocosaus.
- doe de cheesecakecrème in de andere spuitzak, knip ook hier een (iets grote) puntje af, en spuit dan voorzichtig een laagje crème in het glas. Zorg daarbij dat je de zijkanten niet raakt, dan ziet je toetje er mooier uit.
- Spuit hierop een laagje chocoladesaus. Nu iets meer zodat je het goed kunt zien aan de zijkant van het glas.
- Dan doe je hier weer een laagje besjes op. Let ook hier op dat je ze kunt zien aan de buitenkant, dat staat mooi.
- Nu spuit je weer een laag van de roomkaascrème er op. Als het goed is ben je nu redelijk aan de bovenkant van het glas.
- Versier dan nog met een heel klein beetje chocoladesaus, wat brokjes van de chocoladecornflakes en een paar rode besjes.
Klaar is je toetje!
Tip: je kunt natuurlijk ook een andere fruitsoort gebruiken, bijvoorbeeld frambozen, die zijn ook heel lekker in combinatie met de chocolade!!
Geniet ervan!
Liefs, Ria