Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

ToetjesVullingen, toppings & sauzen

Chocolademousse

by Liefde voor bakken 30/01/201929/01/2019
written by Liefde voor bakken 30/01/201929/01/2019
Chocolademousse

Afgelopen weekend hadden we eters, dus dan vind ik het altijd leuk om allerlei gerechten te bedenken. Nu ben ik beter in het zelf bedenken van zoetigheid zoals taart en toetjes, en wat minder van de voorgerechten en de hoofdgerechten. Ik vind dat wel leuk om te maken hoor, maar dan zoek ik toch vaak een recept uit een kookboek. Voor dit etentje maakte ik een toetje met chocolade, klik snel verder!

Dus ik koos voor een broccolisoep en als hoofdgerecht een hartige taart.  Maar het toetje heb ik zelf bedacht. Het is een chocolademousse geworden, met een heel klein beetje likeur erdoor. Super lekker! Het was een groot succes! Je maakt dit toetje ruim van te voren zodat het goed opstijft. Superhandig, hoef je daar weinig meer aan te doen vlak voor het opdienen! Deze chocolademousse lijkt me ook heel geschikt als vulling voor een taart, dus dat ga ik binnenkort ook eens uitproberen. Maar nu eerst als nagerecht, opgediend in mooie glazen!! Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Chocolademousse

Chocolademousse

Liefde voor bakken Afgelopen weekend hadden we eters, dus dan vind ik het altijd leuk om allerlei gerechten te bedenken. Nu ben ik beter in… Printen
Aantal: 4 toetjes
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 4 mooie glazen, liefst op een voet
  • 2 eieren
  • 75 fijne suiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 400 ml verse slagroom (+ klein beetje poedersuiker)
  • crispy chocolade bolletjes
  • eventueel 10 ml chocolade likeur (hebben wij gedaan en is super lekker!)

 

 

Instructies

  1. Zet 4 glazen klaar.
  2. Doe de slagroom in een kom en klop deze bijna stijf. Voeg een klein beetje poedersuiker toe. Zet dit in de koelkast.
  3. Doe de twee soorten chocolade in een vuurvaste kom en smet dit “au bain marie” . Dus op een pannetje met heet water. Zorg hierbij dat de kom het water niet raakt.
  4. Als de chocolade helemaal vloeibaar is, haal je de kom van de pan af en zet deze even opzij.
  5. Doe de eieren en de suiker in een kom. Roer dit even door en verwarm dit ook “au bain marie”  totdat het mengsel 37 graden is.
  6. Haal de kom dan van de pan af.
  7. Klop dit eiermengsel dan weer koud met een mixer op de hoogste stand. Klop ongeveer 8 minuten.
  8. Haal de slagroom uit de koelkast en voeg twee schepjes slagroom toe aan de chocolade. Schep dit er goed door.
  9. Voeg dan beetje bij beetje het eiermengsel toe aan het chocolademengsel. Schep telkens goed door met een siliconen spatel.
  10. Voeg daarna de rest van de slagroom beetje bij beetje toe aan het chocolademengsel, schep telkens goed door.
  11. Voeg dan eventueel de likeur toe. Schep ook dit beetje bij beetje door het chocolademengsel.
  12. Vul de glazen met de mousse, eventueel met behulp van een spuitzak, dan blijft het glas mooi schoon en kun je het gelijkmatiger vullen.
  13. Zet de glazen in de koelkast en laat de chocolademousse opstijven.
  14. Vlak voor het opdienen versier je de mousse met de crispy chocoladebolletjes.

Heel leuk aan dit recept: je kan deze chocolademousse dus ook als vulling voor een taart gebruiken. Snel maar een lekker recept voor zo’n taart online zetten?

Maak dit een keer voor je gasten en ze zullen hun vingers erbij aflikken!

Liefs Ria

chocolademoussedessertnagerechttoetje
4 comments
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Even een feestje vieren met gefeliciTAART.nl
next post
Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

You may also like

Bosbessen pavlova

30/04/2017

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

19/12/2017

Lotus Speculoos Taartjes

15/08/2021

Basisrecept voor Royal Icing

06/02/2016

Sticky toffee saus

31/10/2019

Frambozen tiramisu

21/03/2019

Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren...

15/12/2015

Zomerse tiramisu

06/06/2018

Basisrecept voor een eenvoudige botercrème

06/01/2016

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

4 comments

Christine 09/03/2019 - 18:52

Beste,
Welke chocoladelikeur is dit juist? Waar te verkrijgen aub?
Bedankt
Grtjs

Reply
Liefde voor bakken 09/03/2019 - 19:05

Hoi Christine, het is de Chocodivine van Warninks. Te verkrijgen bij de Slijterij.

Reply
Ivon Schenkels 20/10/2020 - 09:23

Ik ben benieuwd waarom je de eieren verwarmd tot 37 graden.

Groetjes Ivon

Reply
Liefde voor bakken 21/10/2020 - 16:52

Hoi Ivon, ik moet eerlijk bekennen dat ik niet erg technisch ben met bakken. Ik heb dit ergens een keer gelezen. En zie vaker in recepten dat ze dit doen. Dus heb ik het ook uitgeprobeerd en het is een erg lekkere mousse geworden.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....