Heb je zin in ijs? Dat is niet onwaarschijnlijk met dit tropische weer. Wij hebben een heel gemakkelijk ijstaart recept voor je. Heel handig als je visite krijgt. Misschien ga je eerst barbequeen, en dan is zo’n lekkere ijstaart een heel bijzonder (en gemakkelijk) toetje!
Hij is gemaakt van kant en klaar ijs. Wij hebben twee soorten gebruikt: Hertog Jan bosbessen cheesecake ijs en Albert Heijn slagroomijs. Verder zitten er lekkere verse blauwe bessen op en een aantal chocosticks om het af te maken! Wat wil je nog meer met deze temperaturen?

Ingrediënten
- 1 ronde springvorm van ongeveer 20 cm
- bakpapier voor op de bodem en aan de zijkant.
- 1 bak Hertog Jan (of een ander merk) bosbessen cheesecake ijs
- 1 bak slagroomijs
- 1 pakje chocosticks
- 1 bakje blauwe bessen
Instructies
- Doe het bakpapier op de bodem van de springvorm. Ik heb een apart mini rolletje met bakpapier voor de zijkant van de vorm. Super handig! Daarmee bedek ik de zijkant van de vorm, deze klem ik tussen de rand zodat hij beter blijft zitten.
- Laat de eerste bak ijs, het bosbessen ijs, een klein beetje ontdooien en schep het dan in de bakvorm. Verdeel het gelijkmatig en strijk het glad met een klein paletmes. Zet dit zo weer een tijdje in de vriezer tot het ijs weer helemaal hard is.
- Neem dan het slagroomijs uit de vriezer. Laat ook dit een klein beetje zacht worden. Schep dit over de bosbessen-ijslaag, verdeel het gelijkmatig en strijk het glad. Zet weer een tijdje in de vriezer.
- Was de blauwe bessen. Laat ze goed uitlekken en leg ze dan als een bergje op de bovenste ijslaag. Drapeer daar wat chocosticks op. Klaar is je ijstaart. Zet in de vriezer tot gebruik.
Je kunt er ook voor kiezen om de decoratie pas te doen vlak voor het opdienen. Dan zijn de blauwe bessen niet zo koud en hard. En ook de chocosticks blijven dan verser.
Hopelijk blijft het nog lang mooi weer, kunnen we lekker genieten van buiten eten en genieten!
Liefs, Ria & Laura!