Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High teaKoekjes

Meringue kisses in drie smaken

by Liefde voor bakken 19/02/202018/02/2020
written by Liefde voor bakken 19/02/202018/02/2020
Meringue kisses in drie smaken

Dit keer gaan we kleine meringue koekjes, ofwel meringue kisses maken met verschillende smaken. Meringues met chocoladesmaak, met pistache en met frambozen.

Wij maken regelmatig meringues, die kun je namelijk best een tijdje bewaren in een gesloten trommel. Ze zijn leuk om je taart mee te versieren (en ook om lekker op te eten). Dan maak ik ze in allerlei verschillende soorten en maten. En met een heel klein beetje kleurstof kun je natuurlijk ook nog meringuetoefjes maken in allerlei mooie kleuren. Dit keer maak ik meringue toefjes met verschillende smaken. Ik kies voor chocoladesmaak, dan voeg ik gewoon wat cacaopoeder toe, dan wordt de meringue ook niet dunner, dus dat is goed te gebruiken. Voor de pistache meringues maal ik wat pistachenootjes helemaal fijn. Deze pistachepoeder voeg ik ook toe aan een deel van de meringue, een ook hier heb je dan geen last van dunner wordende meringue. Toch heb ik hier wel een heel klein beetje lichtgroene kleurstof toegevoegd om de meringues iets mooier te maken. Dat hoef je natuurlijk niet te doen, maar het kan wel. Niet teveel, want de meringue mag niet te dun worden, anders kun je geen mooie toefjes spuiten. Voor de franbozen meringues heb ik een beetje bevroren frambozen fijn gemaald met een staafmixer en over de toefjes gestrooid, vóór het bakken.

Meringue kisses in drie smaken

Meringue kisses in drie smaken

Liefde voor bakken Dit keer gaan we kleine meringue koekjes, ofwel meringue kisses maken met verschillende smaken. Meringues met chocoladesmaak, met pistache en met frambozen.… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 6 eiwitten
  • heel klein snufje zout
  • een paar druppels citroensap
  • 200 gram fijne suiker
  • 220 gram poedersuiker

Voor de chocolade meringues:

  • 15 gram cacaopoeder
  • kleine stukjes chocolade

Voor de pistache meringues:

  • Ongeveer 10 – 15 gram fijngemalen pistachenootjes
  • Eventueel een klein beetje lichtgroene kleurstof

Voor de frambozen meringues:

  • Een handjevol bevroren frambozen
  • Een klein beetje lichtroze kleurstof

Verder:

  • 2 bakplaten met een vel bakpapier
  • Drie spuitzakken
  • Verschillende spuitmondjes om zo verschillende toefjes te maken.

Instructies

  1. Leg twee of als je hebt drie bakplaten klaar met een vel bakpapier. Als je drie bakplaten hebt, is het nog beter, want je hebt voldoende om 3 bakplaten met toefjes te maken. anders moet je een deel van de meringue bewaren en pas opspuiten als de eerste twee bakplaten klaar zijn. Je kunt er ook voor kiezen om je derde vel bakpapier alvast klaar te leggen en daar de toefjes op te spuiten. Dan moet je deze later voorzichtig op de bakplaat schuiven, zodat de toefjes niet beschadigen.
  2. Verwarm de oven voor op 90 – 100 graden.
  3. Klop de eiwitten, met het snufje zout en de 3 à 4 druppels citroensap,  stijf in een kom en met de keukenmachine (stand 6)
  4. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten, met een gewone mixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine (Kitchen Aid) op stand 6.
  5. Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen pannenlikker door de stijf geklopte eiwitten.
  6. Verdeel deze meringue over drie kommen, voor elke smaak eentje.
  7. Voeg aan de eerste kom de cacaopoeder toe. Schep deze erdoor tot het geheel goed is vermengd.
  8. Doe dit in een van de spuitzakken, ik heb hier het kartelspuitmondje 1M gebruikt.
  9. Voeg aan de tweede kom de pistachepoeder toe, schep er goed door. Voeg dan eventueel een heel klein beetje gel kleurstof toe, roer dit goed door en kijk of je de kleur zo goed vindt.
  10. Doe dit pistache mengsel in een tweede spuitzak met een spuitmondje. ik heb hier een ronde spuitmond voor gebruikt, zodat het ronde, gladde toefjes worden.
  11. Voor de frambozen toefjes voeg je eerst wat kleurstof toe, let op, niet te veel, de meringue mag niet te dun worden. Laat de frambozen nog in de diepvries liggen, want je gaat zo eerst deze toefjes op de bakplaat op spuiten en de bevroren frambozenkruim doen we er pas op het laatst op.
  12. Doe de roze meringue ook in  een spuitzak, gebruik een spuitmond met hele kleine karteltjes. bijv de Wilton B4 of Wilton 172.
  13. Spuit nu meringuetoefjes op het bakpapier, op de bakplaat. Spuit leuke, kleine toefjes met de verschillende spuitmondjes.
  14. Hak voor de chocolademeringues de stukjes chocolade fijn en strooi deze over de chocolade meringues.  Ik heb hiervoor crunchy chocolade stukjes gebruikt. ( gekocht bij de AH uit zo’n strooi automaat), maar dit kan natuurlijk ook met gewone, kleine stukjes chocolade of bijvoorbeeld crispy chocoladeballetjes.
  15. Voor de frambozen meringues haal je de frambozen uit de diepvries. Doe een handjevol frambozen in een staafmixer met bakje. Maal dit fijn en strooi het over de roze meringues.
  16. Bak de meringues droog in ongeveer 2 uur in een voorverwarmde oven op 90 – 100 graden.  Doe eventueel een satéprikker tussen de deur zodat deze de oven  niet helemaal afsluit.
  17. Haal ze dan uit de oven. En schep ze voorzichtig met een plat mes van het bakpapier en leg ze op een rooster of op een bord.

Tip: doe een aantal van deze meringues in een doorschijnend plastic zakje, mooi lintje er om en je hebt een leuk cadeautje!

Liefs, Ria

meringue
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bananenbrood met noten
next post
Cheesecake met kwark

You may also like

Zandkoekjes met nougat en Rolo vulling

14/11/2019

Champignonragout in bladerdeeg

15/03/2017

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

High Tea: zalm op toast

08/07/2016

Micky Mouse koekjes

21/02/2016

Kleine cheesecakes met witte chocolade en frambozen

26/09/2019

Kleine dadelcakejes met sticky toffee saus

03/11/2019

Heel Holland bakt – wij bakken mee! –...

27/09/2017

Marmer koekjes

18/03/2020

Kokoskoekjes

02/11/2016

2 comments

Kees 23/10/2020 - 00:06

Mooi recept! Ik ga het proberen. Ben heel benieuwd waar ik welke kleuren kan kopen.

Reply
Liefde voor bakken 23/10/2020 - 08:33

Leuk dat je het gaat proberen! Je kunt de gel kleurstoffen kopen in een taartwinkeltje of misschien ook wel bij Xenos.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....