Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High tea

High Tea: zalm op toast

by Liefde voor bakken 08/07/201618/12/2016
written by Liefde voor bakken 08/07/201618/12/2016
DSC_0260bn
Bij hightea moeten we altijd heel erg denken aan zalm. Bij veel hightea hebben de sandwiches met zalm, maar dat vonden wij wat minder leuk om te maken. Daarom kozen we voor zalm op een toastje! Echt super lekker!

Benodigdheden

Voor het toastje:

  • 200 gram bloem
  • een snufje zout
  • 90 gram ijskoude boter, in blokjes gesneden
  • 1 ei
  • 20 ml groentebouillon

Voor de topping:

  • Kruidenkaas
  • 300 gram gerookte zalmblokjes
  • Mayonaise
  • Citroensap
  • Olijfolie extra vierge
  • Verse dille
  • Zout en peper

Extra: ronde uitsteker

Dit is een recept voor ongeveer 26 toastjes.

Toastjes maken

Begin met het maken van een groentebouillon, zoals op de verpakking beschreven. Je gebruikt hier maar 20 ml van, dus een tip om niet te veel te maken. Laat dit afkoelen.

Meng de bloem met het zout. Voeg de blokjes boter hieraan toe. Meng het geheel met je vingertoppen tot een fijn kruim. Voeg nu de afgekoelde groentebouillon en een losgeklopt ei toe. Meng dit wederom met je handen tot een samenhangend deeg.

Wikkel je bal deeg in folie en laat het minstens 2 uur in de koelkast rusten.

Rol vervolgens het deeg uit tot een dunne plak en snijd hier rondjes uit. Leg ze op een met bakpapier bekleden bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en leg hier iets ovenbestendigs op. Zoals bijvoorbeeld een tweede bakplaat. Op deze manier zorg je ervoor dat je toastjes mooi plat blijven.

Bak de toastjes 20 minuten op 160 graden. Let wel op: bij deze dunne toastjes komt het bakken zeer nauw, het kan geen kwaad om een testronde te doen! Elke oven is anders!

DSC_0227bn

De topping

Snijd de zalmblokjes nog iets fijner en doe ze in een kommetje. Doe hier een lepeltje citroensap en een handje fijngehakte dille bij. Meng dit door elkaar. Let wel op: dit komt erg aan op smaak! Dus tussendoor even proeven, en eventueel wat citroensap of dille toevoegen!

DSC_0240bn

Doe twee à drie eetlepels mayonaise in een ander kommetje. Doe hier een paar druppels citroensap en wat fijngehakte dille bij. Voeg ook wat peper en zout toe. Ook dit moet je even goed proeven of het naar je smaak is. Je kunt altijd nog wat ingrediënten toevoegen.

Smeer de toastjes in met kruidenkaas, en leg hier een bergje van het zalm mengsel op. Doe er nog een toefje mayonaise op, en klaar! Smullen maar!

DSC_0263n

DSC_0260bn

Liefs Ria & Laura

high teazalm
2 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken artikelen Juni
next post
High Tea: Fruitbakjes met chocolademousse

You may also like

High tea: mini pecan appeltaartjes

29/06/2016

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

High tea: mini blueberry muffins

15/07/2016

No bake cupcakes met frambozen

10/01/2018

High Tea: Appel-abrikozen flapje

13/07/2016

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

04/05/2018

Champignonragout in bladerdeeg

15/03/2017

High Tea: Fruitbakjes met chocolademousse

11/07/2016

Frozen cheesecake bites

13/04/2018

High Tea: Bananensoesjes

01/07/2016

2 comments

Monique | WritingMonique 11/07/2016 - 08:25

Oeh! Dit ziet er lekker uit!

Reply
Lianne 11/07/2016 - 09:53

Leuk dat jullie ook de toastjes zelf hebben gemaakt! :) Lijkt mij ook leuk om een keertje te proberen.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....