Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige bakselsHigh tea

Bladerdeeg hapjes met spek en paprika

by Liefde voor bakken 30/12/2016
written by Liefde voor bakken 30/12/2016
DSCN4619bn

De meeste van onze hapjes en recepten zijn natuurlijk zoet! Maar af en toe maken we ook een hartig gerecht, zoals vandaag. Dit bladerdeeg hapje is ideaal voor je oudejaarsbuffet, maar natuurlijk ook heel geschikt voor een ‘high tea’, of als voorgerechtje bij een etentje. Een bladerdeeg hapje met spek en paprika, super lekker!

Het was echt weer eens tijd voor een hartig hapje. Zeker in deze tijd, want met oudejaarsavond wordt er vaak een buffet gemaakt. Daar past dit zeker bij. Het is een klein hapje geworden, gemaakt van bladerdeeg. Verder zitten er spekjes in en paprika, ui, champignons en knoflook. Het is echt heel erg lekker. Ik heb me moeten bedwingen om niet teveel uit de pan te eten. De bladerdeeg bakjes zijn uitgestoken met een bloem uitsteker, voor een extra leuk effect. Heb je die niet, gebruik dan een ronde uitsteker. Je kunt de hapjes gewoon koud eten, maar het is ook lekker om ze vlak voor het eten nog even op te warmen in de oven.

Deze hapjes heb ik meegenomen naar een verlaat kerstdiner bij mijn dochter thuis. En er is echt enorm van gesmuld!

Benodigdheden

  • Een bakvorm voor 24 minicupcakes
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 pakje magere spekreepjes
  • 1 paprika
  • 1 uitje
  • 1 bakje champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • klein beetje bloem
  • bloemuitsteker (FMM petal cutter 90 mm)

Aan de slag

1. Ontdooi de bladerdeegplakjes. Ik gebruik 6 blaadjes voor 12 hapjes, maar je kunt natuurlijk ook meer hapjes maken. Steek met de bloem uitsteker uit elk blaadje een bloem. Leg deze opzij.

Leg de overgebleven restjes een beetje op elkaar en rol dit deeg uit zodat je er weer een bloem uit kunt steken. Het is niet handig om het deeg te kneden voordat je het uitsteekt, want dan krimpt het weer in elkaar als je een bloem hebt uitgestoken. Dus gewoon de restjes een beetje op elkaar leggen en dan uitrollen.

Zo steek je 12 bloemen uit. Leg deze in de holletje van de minicupcakebakvorm. Doe dit om en om, dan zitten de bakjes elkaar niet in de weg. Zie foto.

Vouw de blaadjes van de bloemetjes een klein beetje over elkaar. En vouw dan de uiteinden een klein beetje over de rand van de vorm.

2. Snijd de ui, de paprika en de champignons in kleine stukjes. Bak eerst de spekjes uit in een koekenpan. Laat ze lekker krokant worden. Giet het vet af. Voeg dan de ui en de paprika en de fijngesneden knoflook toe. Bak dit even mee. Voeg dan de champignons toe en bak deze ook mee. Laat even pruttelen.

Voeg dan het bouillonblokje toe en roer dit erdoor. Zorg dat het helemaal oplost in het mengsel.
Voeg dan een beetje bloem toe, roer dit erdoor. Hierdoor bindt het mengsel een beetje en is het niet meer zo vochtig.

3. Vul de bloembakjes met dit mengsel. Klutst een eitje in een kommetje, en smeer de bloemblaadjes in met een beetje ei.

Zet de bakvorm in een voorverwarmde oven van 210 graden. Bak de bloemetjes in circa 18 minuten gaar. Let op: iedere oven is anders, ze moeten mooi goudbruin worden.

Haal ze er dan uit en laat ze een beetje afkoelen. Zoals ik al eerder aangaf: je kunt ze warm eten, maar koud kan ook. Is beiden lekker.

 

Als jullie ze maken voor jullie oudejaarsbuffet, laat het ons dan weten, we zijn erg benieuwd wat jullie ervan vinden en krijgen graag reacties!

Wij wensen iedereen een hele fijne jaarwisseling en veel succes met bakken in 2017!!

Liefs Ria & Laura

 

hapjeshartighigh teatapas
3 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Lotus speculoos cheesecake
next post
Terugblik naar 2016

You may also like

High Tea: Bananensoesjes

01/07/2016

High tea: Tomaten-mozzarella tarteletjes

03/07/2016

Pizza Hawaii rolls

15/05/2019

High Tea: zalm op toast

08/07/2016

No bake oranjegebakjes

26/04/2018

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

High Tea: Appel-abrikozen flapje

13/07/2016

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

Roomcakejes met mango en aardbeien

30/07/2017

High Tea: Spinazie-feta flapje

26/06/2016

3 comments

Bianca 02/01/2017 - 15:43

Ik had deze inderdaad gemaakt voor het ‘oudejaarsavondbuffet’. Samen met de pizzarolls en de tomaat/mozarella hapjes. Allemaal een groot succes! Ik heb foto’s gemaakt maar kan deze niet uploaden.

Dus super bedankt. En natuurlijk de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Op naar veel bakplezier ;).

Reply
Liefde voor bakken 02/01/2017 - 15:45

De beste wensen!
Wat super leuk om te horen!! We zijn wel heel nieuwsgierig naar de foto’s. Lukt het ook niet om ze naar ons te mailen? (liefdevoorbakken@hotmail.com)

Liefs Laura

Reply
Liefde voor bakken 02/01/2017 - 16:11

Leuk om te horen, Bianca! Je kunt de foto”s sturen naar liefdevoorbakken@hotmail.com , dan plaatsen wij ze op onze liefdevoorbakken – facebookpagina! Met je naam erbij, als je dat leuk vindt.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....