Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Havermout cranberry koekjes

by Liefde voor bakken 25/11/201606/10/2018
written by Liefde voor bakken 25/11/201606/10/2018
Havermout cranberry koekjes

We hebben al eerder havermoutkoekjes gemaakt en die waren erg lekker. Nu is havermout erg gezond en cranberries ook, dus we hebben een koekje bedacht met havermout èn cranberries.
‘Gezonde koekjes’ dus. En daar houden wij wel van!Zoals we al eerder aangaven kopen wij nog nauwelijks koekjes uit de supermarkt. Eigen gebakken koekjes zijn echt veel lekkerder en je weet wat er in gaat. Ook bespaar je daardoor op verpakkingen en dat is altijd mooi meegenomen. We moeten al zoveel verpakkingen weg gooien!En daarbij is koekjes bakken een leuke bezigheid. Je bent er zo mee klaar! Deze koekjes waren in een half uurtje klaar en je hebt twee bakplaten vol.

Ria: Havermout wordt tegenwoordig veel gegeten, vooral als ontbijt. Ik ’s ochtends gewoon boterhammen in plaats van havermout. En terwijl een aantal van mijn dochters elke ochtend aan de havermout zitten! Dus daarom hebben we het nog maar eens geprobeerd in een koekje. En ze zijn echt heel lekker geworden! Die cranberries geven ook net een extra bite. Lekker!!

Laura: Ook ik heb wel eens geprobeerd om havermout als ontbijt te eten, maar dat vind ik toch niet zo’n succes. Maar havermout in baksels bevalt mij eigenlijk wel prima! Als taartbodem, in muffins of als koekjes! Altijd succesvol!

Havermout cranberry koekjes

Havermout cranberry koekjes

Liefde voor bakken We hebben al eerder havermoutkoekjes gemaakt en die waren erg lekker. Nu is havermout erg gezond en cranberries ook, dus we hebben… Printen
Aantal: 24 koekjes
Cijfer 4.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 150 gram margarine of boter.
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 225 gram bloem
  • 60 gram gedroogde  cranberries
  • 75 gram grove havermout (gekocht bij Albert Heijn)

Instructies

  1. Klop met een mixer de boter en de basterdsuiker romig in een kom. Voeg dan het ei toe en het vanille extract. Klop dit er voorzichtig door. Zeef de bloem met het zout en voeg dit toe aan het mengsel. Meng erdoor met een spatel. Voeg dan nog de cranberries en de havermout erdoor. Schep dit goed door elkaar. Klaar is je deeg!
  2. Leg een stuk bakpapier op je bakplaat. Vorm met behulp van twee lepels een bolletje deeg en schuif dit op het bakpapier. Druk ze dan nog een beetje plat, anders krijg je hele bolle koekjes. Bak ongeveer 12 koekjes per keer. Wij hadden twee bakplaten vol, dus totaal 24 koekjes.
  3. Bak de koekjes op circa 190 graden in ongeveer 12 minuutjes tot ze goudbruin zijn.

 

dscn4031bn

dscn4076n

dscn4049n

dscn4074n

Zo, nu een lekker kopje thee of koffie erbij! Of neem ze mee op visite! Doe er een mooi plastic zakje omheen met een lintje en je maakt iedereen blij!

Liefs Ria & Laura

havermoutkoekjes
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Dripcake met verse aardbeien en marshmallows
next post
Sinterklaasvlaai met mandarijntjes en pepernoten

You may also like

Kokos kransen van ‘Heel Holland Bakt’

08/11/2018

Tartelettes met jam

20/10/2019

Brownie cookies

01/11/2017

Koekjes ijsjes I

24/07/2015

Red Velvet Double chocolate cookies

08/03/2017

Mini Nutella koekjes

30/08/2018

Brownie cookies met speculoos

22/03/2020

Stroopwafels met spikkels

26/09/2018

Micky Mouse koekjes

21/02/2016

Kaneelkoekjes met chocolade

20/09/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top