Koekjes
comments 6

Koekjes ijsjes I

Koekjes ijsjes I
Wij houden enorm van koekjes. Koekjes bakken is ontzettend makkelijk, ze smaken hartstikke goed en het versieren ervan is super leuk! Om een beetje in de zomersferen te blijven hebben wij ijsjes koekjes gemaakt! Totaal drie verschillende soorten en vandaag laten we de eerste zien!
Benodigdheden
Voor de koekjes:

 • 500 gram mix voor koekjes (bijvoorbeeld die van Twinkelotje of Funcakes)
 • 1 ei
 • 175 gram margarine of boter
 • IJsjes uitstekervormpjes (binnenkort hier te koop!)

Hiermee heb je ongeveer twee bakplaten vol met koekjes!

Voor het decoreren:

 • Mix voor icing
 • Water
 • Kleurstoffen (bruin, roze, wit)
 • Sprinkles

Extra: spuitzakken en spuitmondjes Wilton maat 2

Aan de slag!

Maak het deeg zoals aangegeven op de verpakking van de koekjesmix. Je kan ook een eigen recept voor koekjes gebruiken. Binnenkort verschijnt er ook een recept voor zandkoekjes online!

Leg het deeg een half uurtje weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol nu het deeg uit en steek de koekjes uit met de ijsjesuitstekers. Leg de uitgestoken koekjes op vetvrij bakpapier op de bakplaat.

Bak je koekjes 10 tot 15 minuten op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.

IJsjes koekjes

Maak de icing met een mix voor royal icing zoals beschreven staat op de verpakking. Binnenkort komt er een recept online voor icing met eiwitpoeder en suikerbakkerspoeder.

Bij het decoreren van koekjes is de dikte van je icing belangrijk. De dikte van je icing kun je testen door een lepel icing op te scheppen en deze rustig terug te laten lopen. Wanneer je icing binnen 10 tot 15 seconden weer terug gevloeid is tot een gladde massa, is je icing van de juiste dikte om te spuiten.

Verdeel je icing in vier verschillende kommetjes om te kleuren.

 • Lichtbruin hoorntje: meng bruin en ivoor kleurstof door je icing
 • Wit bolletje ijs: icing gewoon wit laten, hier zit geen kleurstof aan toegevoegd
 • Roze bolletje ijs: voeg roze kleurstof toe aan je icing
 • Bruine chocolade: voeg bruine kleurstof toe

Let op met het kleuren: wees voorzichtig met het toevoegen van je kleurstof. Je kan je icing altijd donkerder kleuren, maar lichter maken is veel moeilijker!

Doe je vier kleuren icing in vier spuitzakken met spuitmondje 2 van Wilton.

Je kan er ook voor kiezen om zonder spuitmondjes te werken, maar onze ervaring zegt dat het met spuitmondjes makkelijker is om nauwkeurig te decoreren.

Begin met de basis

Als eerste ga je het hoorntje voorzien van de lichtbruine icing. Spuit eerst de buitenlijnen en vul deze met icing in. Gebruik een naald of een cocktailprikker om de icing gelijkmatig over het gehele vlak de verdelen. Op die manier kun je ook eventuele lege plekjes nog opvullen. Wij gebruiken hier de ‘PME needle pin’ voor.

Gebruik dezelfde icing-techniek voor het witte en het roze bolletje van het ijsje.

Leg je koekjes nu een uurtje weg, om de icing op de laten drogen. Let er op dat je de spuitzakken met icing even goed luchtdicht verpakt met bijvoorbeeld huishoudfolie, anders hard deze uit!

Daarna ga je verder met de details, want het koekje ziet er nu een beetje kaal uit!

Voor het hoorntje maak je met de lichtbruine icing een ruitjes patroon. Begin weer eerst met de buitenste lijnen en maak daarna het ruiten patroon aan de binnenkant.

Maak nu met de wit kleine bolletjes icing op de rand bij het hoorntje. Maak met de roze icing ook bolletjes, maar dan op de rand tussen het roze en het witte vlak. Op deze manier lijkt komen de bolletjes ijs meer tot zijn recht en lijken ze net echt!

IJsjes koekjes

Let er op dat je de bolletjes niet te dicht bij elkaar plaatst, anders lopen ze in elkaar over en wordt het een lijntje.

Nu is het tijd voor een beetje ‘chocoladesaus’ op je ijsje! Gebruik hiervoor de donker bruine icing met dezelfde techniek: eerst de buitenlijnen, daarna invullen en uitspreiden met een naaldje of cocktailprikker. Gooi hier meteen wat sprinkles overheen!

IJsjes koekjes

IJsjes koekjes

Zien ze er niet ontzettend schattig uit? Binnenkort komen er nog een aantal variaties online van dit leuke koekje, dus houd de blog in de gaten!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

 

 

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

6 Comments

 1. ilona van soest says

  Wat een superleuke koekjes! Bedankt ook voor de heldere uitleg. Wel zo fijn voor een beginner als ik 😃

 2. Pingback: Koekjes ijsjes II | Liefde voor bakken

 3. Pingback: Koekjes ijsjes III | Liefde voor bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.