Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Koekjes ijsjes I

by Liefde voor bakken 24/07/201519/10/2015
written by Liefde voor bakken 24/07/201519/10/2015
Koekjes ijsjes I
Wij houden enorm van koekjes. Koekjes bakken is ontzettend makkelijk, ze smaken hartstikke goed en het versieren ervan is super leuk! Om een beetje in de zomersferen te blijven hebben wij ijsjes koekjes gemaakt! Totaal drie verschillende soorten en vandaag laten we de eerste zien!
Benodigdheden
Voor de koekjes:

  • 500 gram mix voor koekjes (bijvoorbeeld die van Twinkelotje of Funcakes)
  • 1 ei
  • 175 gram margarine of boter
  • IJsjes uitstekervormpjes (binnenkort hier te koop!)

Hiermee heb je ongeveer twee bakplaten vol met koekjes!

Voor het decoreren:

  • Mix voor icing
  • Water
  • Kleurstoffen (bruin, roze, wit)
  • Sprinkles

Extra: spuitzakken en spuitmondjes Wilton maat 2

Aan de slag!

Maak het deeg zoals aangegeven op de verpakking van de koekjesmix. Je kan ook een eigen recept voor koekjes gebruiken. Binnenkort verschijnt er ook een recept voor zandkoekjes online!

Leg het deeg een half uurtje weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol nu het deeg uit en steek de koekjes uit met de ijsjesuitstekers. Leg de uitgestoken koekjes op vetvrij bakpapier op de bakplaat.

Bak je koekjes 10 tot 15 minuten op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.

IJsjes koekjes

Maak de icing met een mix voor royal icing zoals beschreven staat op de verpakking. Binnenkort komt er een recept online voor icing met eiwitpoeder en suikerbakkerspoeder.

Bij het decoreren van koekjes is de dikte van je icing belangrijk. De dikte van je icing kun je testen door een lepel icing op te scheppen en deze rustig terug te laten lopen. Wanneer je icing binnen 10 tot 15 seconden weer terug gevloeid is tot een gladde massa, is je icing van de juiste dikte om te spuiten.

Verdeel je icing in vier verschillende kommetjes om te kleuren.

  • Lichtbruin hoorntje: meng bruin en ivoor kleurstof door je icing
  • Wit bolletje ijs: icing gewoon wit laten, hier zit geen kleurstof aan toegevoegd
  • Roze bolletje ijs: voeg roze kleurstof toe aan je icing
  • Bruine chocolade: voeg bruine kleurstof toe

Let op met het kleuren: wees voorzichtig met het toevoegen van je kleurstof. Je kan je icing altijd donkerder kleuren, maar lichter maken is veel moeilijker!

Doe je vier kleuren icing in vier spuitzakken met spuitmondje 2 van Wilton.

Je kan er ook voor kiezen om zonder spuitmondjes te werken, maar onze ervaring zegt dat het met spuitmondjes makkelijker is om nauwkeurig te decoreren.

Begin met de basis

Als eerste ga je het hoorntje voorzien van de lichtbruine icing. Spuit eerst de buitenlijnen en vul deze met icing in. Gebruik een naald of een cocktailprikker om de icing gelijkmatig over het gehele vlak de verdelen. Op die manier kun je ook eventuele lege plekjes nog opvullen. Wij gebruiken hier de ‘PME needle pin’ voor.

Koekjes ijsjes IKoekjes ijsjes IKoekjes ijsjes I

Gebruik dezelfde icing-techniek voor het witte en het roze bolletje van het ijsje.

Koekjes ijsjes IKoekjes ijsjes I
Koekjes ijsjes IKoekjes ijsjes I

Leg je koekjes nu een uurtje weg, om de icing op de laten drogen. Let er op dat je de spuitzakken met icing even goed luchtdicht verpakt met bijvoorbeeld huishoudfolie, anders hard deze uit!

Daarna ga je verder met de details, want het koekje ziet er nu een beetje kaal uit!

Voor het hoorntje maak je met de lichtbruine icing een ruitjes patroon. Begin weer eerst met de buitenste lijnen en maak daarna het ruiten patroon aan de binnenkant.

Koekjes ijsjes IKoekjes ijsjes I

Maak nu met de wit kleine bolletjes icing op de rand bij het hoorntje. Maak met de roze icing ook bolletjes, maar dan op de rand tussen het roze en het witte vlak. Op deze manier lijkt komen de bolletjes ijs meer tot zijn recht en lijken ze net echt!

IJsjes koekjes

Let er op dat je de bolletjes niet te dicht bij elkaar plaatst, anders lopen ze in elkaar over en wordt het een lijntje.

Nu is het tijd voor een beetje ‘chocoladesaus’ op je ijsje! Gebruik hiervoor de donker bruine icing met dezelfde techniek: eerst de buitenlijnen, daarna invullen en uitspreiden met een naaldje of cocktailprikker. Gooi hier meteen wat sprinkles overheen!

IJsjes koekjes

IJsjes koekjes

Zien ze er niet ontzettend schattig uit? Binnenkort komen er nog een aantal variaties online van dit leuke koekje, dus houd de blog in de gaten!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

 

 

 

decorerenicingijsjeskoekjes
6 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Red velvet watermeloen cupcakes
next post
Cupcake ijsjes met de Wilton Three-Color Coupler

You may also like

Brownie cookies

01/11/2017

Kokoskoekjes

02/11/2016

Koekjes ijsjes II

05/08/2015

Snel nog even Paaskoekjes bakken!

03/04/2015

Spritskoekjes met kokos

20/05/2017

Koekjes ijsjes III

05/09/2015

Kokoskoekjes met chocolade en amandelen (+ gluten vrije...

14/02/2019

Valentijnskoekjes versierd met Royal Icing

08/02/2016

Mini Nutella koekjes

30/08/2018

Zandkoekjes met nougat en Rolo vulling

14/11/2019

6 comments

ilona van soest 25/07/2015 - 07:00

Wat een superleuke koekjes! Bedankt ook voor de heldere uitleg. Wel zo fijn voor een beginner als ik ?

Reply
Liefde voor bakken 27/07/2015 - 12:47

Graag gedaan Ilona! Dat is ook precies wat we graag willen!

Reply
Bas 25/07/2015 - 21:40

Die zijn zo schattig! Superleuk!

Reply
Liefde voor bakken 27/07/2015 - 12:47

Dankjewel!

Reply
Koekjes ijsjes II | Liefde voor bakken 14/08/2015 - 13:25

[…] het artikel van ijsjeskoekjes I zie je deze techniek stap voor stap […]

Reply
Koekjes ijsjes III | Liefde voor bakken 05/09/2015 - 08:07

[…] het artikel van ijsjeskoekjes I zie je deze techniek stap voor stap […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....