Koekjes
Leave a comment

Koekjes ijsjes III

Koekjes ijsjes III

Op dit moment is het weer er niet echt naar, maar laten we nog even aan de zomer vasthouden! Eerder hadden we al twee versies van deze koekjes ijsjes laten zien. En dan nu vandaag de derde versie! Kijken jullie mee?

Benodigdheden

Voor de koekjes:

  • 500 gram mix voor koekjes
  • 1 ei
  • 175 gram margarine of boter
  • IJsjes uitstekervormpjes

Hiermee bak je ongeveer twee bakplaten vol koekjes!

Voor het decoreren:

  • Mix voor icing
  • Water
  • Kleurstoffen (rood en paars)

Extra: spuitzakken + wilton spuitmondje maat 2

Als eerst bakken we de koekjes!

Maak het deeg zoals aangegeven op de verpakking van de koekjesmix. Je kan ook een eigen recept voor koekjes gebruiken. Binnenkort verschijnt er ook een recept voor zandkoekjes online!

Leg het deeg een half uurtje weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol nu het deeg uit en steek de koekjes uit met de ijsjesuitstekers. Leg de uitgestoken koekjes op vetvrij bakpapier op de bakplaat.

Bak je koekjes 10 tot 15 minuten op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.

IJsjes koekjes

Tijd om te gaan decoreren

Maak de icing met een mix voor royal icing zoals beschreven staat op de verpakking. Binnenkort komt er een recept online voor icing met eiwitpoeder en suikerbakkerspoeder.

Bij het decoreren van koekjes is de dikte van je icing belangrijk. De dikte van je icing kun je testen door een lepel icing op te scheppen en deze rustig terug te laten lopen. Wanneer je icing binnen 10 tot 15 seconden weer terug gevloeid is tot een gladde massa, is je icing van de juiste dikte om te spuiten.

Verdeel je icing over drie verschillende bakjes:

  • IJs koekje: voeg ivoor kleurstof toe
  • Lila/paars ijs: voeg lila kleurstof toe
  • Wit ijs: hier zit geen kleurstof bij, icing is al wit genoeg

Let op met het kleuren: wees voorzichtig met het toevoegen van je kleurstof. Je kan je icing altijd donkerder kleuren, maar lichter maken is veel moeilijker!

Doe je vier kleuren icing in drie spuitzakken met spuitmondje 2 van Wilton.

Je kan er ook voor kiezen om zonder spuitmondjes te werken, maar onze ervaring zegt dat het met spuitmondjes makkelijker is om nauwkeurig te decoreren.

Aan de slag!

Eerst gaan we weer de basisvlakken inkleuren. Hierbij zet je eerst de buitenste lijnen neer en vul je de vlakken in. Gebruik daarna een naaldje of een cocktailprikker om de eventuele lege plekjes op te vullen. Wij gebruiken hiervoor de PME needle pin.

In het artikel van ijsjeskoekjes I zie je deze techniek stap voor stap uitgelegd.

Eerst het ijskoekje, daarna het witte ijs en als laatst het lila ijs.

Leg je koekjes nu een uurtje weg, om de icing op de laten drogen. Let er op dat je de spuitzakken met icing even goed luchtdicht verpakt met bijvoorbeeld huishoudfolie, anders hard deze uit!

Daarna ga je verder met wat details, want het koekje ziet er wel erg kaal uit zo.

Wij kozen ervoor om wat details toe te voegen aan het koekje, het witte ijs en het lila ijs. Laat je fantasie de vrije loop.

Koekjes ijsjes

Deze derde versie van de koekjes ijsjes zijn het meest makkelijk om te maken. Klik hier voor de eerste versie van de koekjes ijsjes en klik hier voor de tweede versie. Alle koekjes zijn ontzettend leuk om te maken! En als je de techniek van de icing onder de knie krijgt, kun je nog veel meer varianten maken!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een berichtje achter! En vergeet ons niet te volgen via e-mail, om up-to-date te blijven van alle nieuwe artikelen die online komen (zie rechter kolom).

Liefs Ria & Laura

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.