Koekjes
Leave a comment

Micky Mouse koekjes

Micky Mouse koekjes
Koekjes bakken en versieren is altijd super leuk! En het hoeft helemaal niet heel moeilijk of ingewikkeld te zijn! Daarom hebben we een how-to voor Micky en Minnie  Mouse koekjes, gemaakt met een 3D uitstekerssetje. En koekjes op een stokje is helemaal leuk! Bijvoorbeeld om te trakteren op school. Weer eens wat anders! En weer een keertje met fondant!

Benodigdheden:

  • Twinkelotje koekjesmix of een eigen basisrecept om koekjes te bakken.
  • Cookiesticks 15 cm lang (beter geen cakepopstokjes, want die kunnen krom trekken in de oven)
  • Uitstekerssetje Familie Mouse
  • PME tooltjes / mesjes om de randjes van de uitgestoken figuurtjes wat bij te werken.
  • Rolfondant zwart, wit, huidskleur en lichtroze.
  • Eetbare lijm

We beginnen met de koekjes!

Eerst ga je de koekjes bakken. Maak hiervoor het deeg volgens het recept op de verpakking en laat dit een half uurtje rusten in de koelkast. Dit kan je natuurlijk ook met een eigen recept doen.

Vervolgens ga je met de uitstekers de koekjes uitsteken. Neem hiervoor de grootstste uitsteker van de buitenkant van Micky (of Minnie). Steek de koekjes uit en houd hierbij een dikte van circa 5 – 7 mm aan. Als je er een koekjes lolly van wilt maken, steek er dan een stokje in. Zorg er wel voor dat je dit zorgvuldig doen, zodat er geen verdikking zichtbaar is!

Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 12 – 14 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens even afkoelen.

DSC_0490bewerktnaam

Decoreren!

Als de koekjes goed zijn afgekoeld is het tijd om ze te versieren! Dit keer gaan we ze weer een keertje versieren met rolfondant (of marsepein als je dit lekkerder vindt). Wat in dit geval heel erg leuk is met deze uitstekersset! Het zijn 3 D uitstekers, dat houdt in dat je telkens een laagje er op doet.

Te beginnen met dezelfde uitsteker als waar we het koekje mee uitgestoken hebben. Neem hiervoor de huidskleur. als je die niet hebt, meng dan wat roze en wit. Als je het uitgestoken hebt, zul je het waarschijnlijk nog wel ietsje bij moeten werken. De uitsteker heeft geen hele scherpe randen, dus je zult ze wel wat moeten bijschaven. Dit gaat goed met de toolset van PME. Zorg dat de randjes mooi scherp worden.

DSC_0493bn

Plak dan het “fondant hoofdje” op het koekje.

Dan ga je het volgende onderdeel, de oren, uitsteken. Vervolgens werk je deze bij, en plak je ze op de juiste plaats op het hoofdje.

DSC_0504bn

Dan zit er ook een uitstekertje bij om plaats van de mond en de ogen vast te leggen. Steek hiermee op de juiste plaats heel licht in de fondant, zodat er een lichte afdruk ontstaat.

DSC_0507bn

DSC_0510bn

Ga dan zo verder met de ogen, de neus, de mond en de tong. Plak steeds alle onderdelen vast met wat eetbare lijm. Micky is dan zo goed als klaar.

Minnie krijgt natuurlijk wel een strik op haar hoofd. Als extra toevoeging hebben wij stipjes op de strik gemaakt! Net iets leuker!

DSC_0643bn

Klaar zijn de koekjes! Helemaal niet zo ingewikkeld om te maken, maar ze zien er wel enorm leuk uit!

Liefs van Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.