Koekje bij de thee! Altijd lekker. Liefst natuurlijk eigen gebakken koekjes! Dan weet je wat er in zit en het scheelt ook nog eens flink wat verpakkingsmateriaal. Dus bakken maar!!
Als je koekjes bakt, dan wil je daar geen uren mee bezig zijn. Deze koekjes zijn zijn gemakkelijk en snel te maken. Doe je gewoon even tussendoor.
Ingrediënten
- twee bakplaten met een vel bakpapier of een bakmat
- een spuitzak en een kartel spuitmondje
Voor het deeg:
- 2 eiwitten
- 65 gram suiker
- 60 gram amandelpoeder
- 60 gram poedersuiker
- 12 gram bloem
- snufje zout
- circa 10 gram gemalen amandelen
Instructies
- Splits de eieren en klop de eiwitten tot schuim in een schone kom.
- Voeg de suiker toe en klop het stijf en glanzend.
- Weeg de amandelpoeder, de poedersuiker en de bloem af en voeg dit bij elkaar. Voeg het snufje zout toe.
- Schep dit bloemmengsel beetje bij beetje door de stijfgeklopte eiwitten. Zorg dat het goed vermengd is.
- Doe dit in een spuitzak met kartelspuitmondje.
- Spuit rozetjes op de bakplaat. Spuit in het rond, een beetje alsof je een kleine letter “e” schrijft.
- Strooi er wat geschaafde amandelen op, druk ze een klein beetje aan, zodat ze er niet weer afvallen.
- Bak in een, op 170 graden, voorverwarmde oven gaar in ongeveer 10-13 minuten.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
- Herhaal dit met de tweede bakplaat.
Tip: maak eventueel een dubbele portie zodat je wat meer koekjes hebt. Doe eens iemand een klein zakje zelfgemaakte koekjes kado! Of eet ze allemaal zelf op, want hoe meer hoe beter!
Liefs, Ria & Laura