- Mix voor red velvet cake
- 100 ml plantaardige olie
- 3 eieren
- 200 ml water
- Zwarte bakingcups
Voor de toef:
- Spuitzak
- Wilton spuitmondje 1M
- Creamcheese frosting (klik hier voor het recept)
- Americolor groene kleurstof: mint green
Voor de meloentjes:
- Rode, witte en groene fondant
- Verschillende maten cirkel uitstekers
- Zwarte eetbare poeder (bijvoorbeeld deze van rainbow dust)
- Klein beetje water
De cupcakes bakken
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Doe de mix, de eieren, plantaardige olie en het water in een kom. Mix dit in 6 à 8 minuten tot een luchtig beslag. Doe je zwarte bakingcups in je bakvorm voor cupcakes en vul ze voor twee derde met het beslag. Bak ze 20 minuten op 175 graden (heteluchtoven 160 graden).
Voor de toef
Maak de creamcheese frosting zoals in dit artikel staat beschreven. Voeg hier een paar druppels Americolor mint green kleurstof aan toe. Let op: wees zuinig met je kleurstof! Je kunt een kleur altijd heftiger maken door meer toe te voegen. Maar als je meteen heel veel toevoegt, kun je de kleur niet meer lichter krijgen!
Doe je spuitmondje in de spuitzak en vul deze met je groene frosting. Je gaat nu groene toeven spuiten. Wij kiezen er bewust voor om niet de gehele cupcake te bedekken met frosting, zodat je nog een stukje van de rode cupcake ziet!
Watermeloentjes maken!
Het maken van de meloentjes is eigenlijk heel simpel en het best te begrijpen aan de hand van de onderstaande afbeeldingen. Je snijdt eerst een groen rondje uit en daar plak je een wit rondje van een maat kleiner boven op. Zorg dat het witte plakje wat dunner is. Daar plak je weer een rood rondje op die weer een maatje kleiner is dan je wit.
Vervolgens snijd je hier stukjes meloen uit. Wij vonden zelf een kwart meloen iets te groot, dus we hebben hem in 6 stukjes gesneden.
Op ieder stukje meloen moeten nog zwarte stipjes. Zorg dat je twee bakjes hebt staan: in het ene bakje een beetje zwarte poeder van Rainbow Dust en in het andere bakje een beetje water. Doop met de achterkant van een penseeltje in het bakje water en vervolgens doop je hem voorzichtig in het bakje zwarte poeder. Druk hiermee voorzichtig kleine deukjes in de meloentjes. Op deze manier krijg je een beetje een ‘waterig’ effect.
Leg je meloentjes voorzichtig op je toef en je cupcake is klaar! Wij hebben alle meloentjes in dezelfde richting op de toeven gedaan, zodat het er leuk en gezellig uitziet zonder dat het chaotisch wordt.
Zijn ze niet ontzettend leuk? En ze smaken ook nog eens super lekker!
Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!
Liefs Ria & Laura
1 comment
[…] ook een ander smaakje zijn. Ook kan je variëren met de kleur van je toef. Zo hebben we bij dit recept voor watermeloen cupcakes de toeven lichtgroen gemaakt, ziet er meteen super gezellig […]