Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

Red velvet watermeloen cupcakes

by Liefde voor bakken 23/07/201504/12/2018
written by Liefde voor bakken 23/07/201504/12/2018
Red velvet watermeloen cupcakes
Wat is er nou leuk om in het zomerseizoen te maken? Waar word je nou blij van met dit heerlijke weer (de regen spat tegen de ruiten tijdens het schrijven van dit artikel, lekker Nederlands)? Wij kijken regelmatig op Pinterest en Instagram voor inspiratie, en deze zomer schreeuwt het watermeloen! Overal waar je kijkt: watermeloen is hip! Daarom kwamen wij op het idee om red velvet cupcakes te bakken met watermeloentjes!
Benodigdheden:
Dit is een recept voor circa 20 cupcakes.
Voor de cupcakes:
  • Mix voor red velvet cake
  • 100  ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 200 ml water
  • Zwarte bakingcups

Red velvet cupcakes

Voor de toef:

  • Spuitzak
  • Wilton spuitmondje 1M
  • Creamcheese frosting (klik hier voor het recept)
  • Americolor groene kleurstof: mint green

Voor de meloentjes:

  • Rode, witte en groene fondant
  • Verschillende maten cirkel uitstekers
  • Zwarte eetbare poeder (bijvoorbeeld deze van rainbow dust)
  • Klein beetje water

De cupcakes bakken

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Doe de mix, de eieren, plantaardige olie en het water in een kom. Mix dit in 6 à 8 minuten tot een luchtig beslag. Doe je zwarte bakingcups in je bakvorm voor cupcakes en vul ze voor twee derde met het beslag. Bak ze 20 minuten op 175 graden (heteluchtoven 160 graden).

Voor de toef

Maak de creamcheese frosting zoals in dit artikel staat beschreven. Voeg hier een paar druppels Americolor mint green kleurstof aan toe. Let op: wees zuinig met je kleurstof! Je kunt een kleur altijd heftiger maken door meer toe te voegen. Maar als je meteen heel veel toevoegt, kun je de kleur niet meer lichter krijgen!

Red velvet cupcakes

Doe je spuitmondje in de spuitzak en vul deze met je groene frosting. Je gaat nu groene toeven spuiten. Wij kiezen er bewust voor om niet de gehele cupcake te bedekken met frosting, zodat je nog een stukje van de rode cupcake ziet!

Red velvet cupcakes

Watermeloentjes maken!

Het maken van de meloentjes is eigenlijk heel simpel en het best te begrijpen aan de hand van de onderstaande afbeeldingen. Je snijdt eerst een groen rondje uit en daar plak je een wit rondje van een maat kleiner boven op. Zorg dat het witte plakje wat dunner is. Daar plak je weer een rood rondje op die weer een maatje kleiner is dan je wit.

Red velvet watermeloen cupcakesRed velvet watermeloen cupcakesRed velvet watermeloen cupcakes

Vervolgens snijd je hier stukjes meloen uit. Wij vonden zelf een kwart meloen iets te groot, dus we hebben hem in 6 stukjes gesneden.

Op ieder stukje meloen moeten nog zwarte stipjes. Zorg dat je twee bakjes hebt staan: in het ene bakje een beetje zwarte poeder van Rainbow Dust en in het andere bakje een beetje water. Doop met de achterkant van een penseeltje in het bakje water en vervolgens doop je hem voorzichtig in het bakje zwarte poeder. Druk hiermee voorzichtig kleine deukjes in de meloentjes. Op deze manier krijg je een beetje een ‘waterig’ effect.

Red velvet cupcakes

Leg je meloentjes voorzichtig op je toef en je cupcake is klaar! Wij hebben alle meloentjes in dezelfde richting op de toeven gedaan, zodat het er leuk en gezellig uitziet zonder dat het chaotisch wordt.

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Zijn ze niet ontzettend leuk? En ze smaken ook nog eens super lekker!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

 

cupcakesdecorerenfrostingwatermeloenzomer
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bavaroisebolletjes + winactie
next post
Koekjes ijsjes I

You may also like

Confetti cupcakes

04/02/2018

Chocolade cupcakes met kokos citroen toef

29/08/2016

Cupcakes met verse aardbeien en slagroom

10/08/2016

Herfst cupcakes

15/11/2017

Milka cupcakes met Milka ganache

07/04/2019

Frambozen-bosbessen cupcakes met mascarponecreme

20/01/2017

Geboorte cupcakes

11/10/2020

Oreo cupcakes

31/07/2016

Video: Bountycupakes

26/04/2016

Kinder Bueno cupcakes

21/02/2018

1 comment

Basisrecept voor creamcheese frosting | Liefde voor bakken 23/07/2015 - 13:00

[…] ook een ander smaakje zijn. Ook kan je variëren met de kleur van je toef. Zo hebben we bij dit recept voor watermeloen cupcakes de toeven lichtgroen gemaakt, ziet er meteen super gezellig […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....