Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Kaneelkoekjes met chocolade

by Liefde voor bakken 20/09/201706/11/2018
written by Liefde voor bakken 20/09/201706/11/2018
Kaneelkoekjes

Het is weer woensdag! Dus tijd voor een receptje! Dit keer hebben we lekkere kaneelkoekjes met chocolade gemaakt. Een makkelijk recept, waarbij je zo een trommeltje vol koek hebt! Altijd handig voor het geval je onverwacht bezoek krijgt. Of gewoon voor jezelf, omdat ze zo makkelijk weg eten :)

Kaneelkoekjes

Kaneelkoekjes met chocolade

Liefde voor bakken Het is weer woensdag! Dus tijd voor een receptje! Dit keer hebben we lekkere kaneelkoekjes met chocolade gemaakt. Een makkelijk recept, waarbij… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 1 à 2 bakplaten
  • 2 vellen bakpapier
  • 2 eidooiers
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 eetlepels water
  • 150 gram zachte boter of margarine
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 75 gram chocolade stukjes

Instructies

  1. Doe de eidooiers in een kom, voeg daar de vanille en het water bij en meng dit door elkaar. Doe vervolgens in een andere kom de zachte boter en de poedersuiker en klop dit tot een smeuïg mengsel. Voeg hier beetje bij beetje het eimengsel aan toe. Doe daarna de gezeefde bloem, de bakpoeder en de kaneelpoeder hier aan toe en roer dit erdoor. Hak je chocolade stukjes iets kleiner en gooi dit bij het deeg, roer ook dit er even goed door.
  2. Verdeel het deeg dan in twee delen en maak hier twee rollen van, met ongeveer een diameter van 3 cm. Rol ze door de poedersuiker en doe er huishoudfolie omheen. Leg ongeveer één uur in de koelkast.
  3. Snijd er vervolgens ongeveer plakjes van 1 cm van. Bak ze ongeveer 15 minuten op 170 graden, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster!

Zien ze er niet super smakelijk uit? Wij zeggen: kopje koffie of thee erbij, iedereen blij!

Liefs Ria & Laura

koekjes
4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Chocoladetaartje met hazelnoten
next post
Plog #5 – chocolade bakmarathon

You may also like

Micky Mouse koekjes

21/02/2016

Chocolade variant van de Chocolate Chip Cookies

07/09/2016

Koekjes ijsjes I

24/07/2015

Karamel koekjes

21/03/2018

Twee kleuren kerstkoekjes van zanddeeg

09/12/2016

Stroopwafels met spikkels

26/09/2018

Havermout cranberry koekjes

25/11/2016

Eierkoekjes

11/10/2017

Minikoekjes met Milka

06/04/2018

Oud Hollandse boterkoek

30/01/2022

4 comments

ria 20/09/2017 - 14:04

lijkt me lekker en makkelijk klaar te maken. maar voor ik begin een vraagje: waarom eiwit weglaten? wat voor effect/meerwaarde heeft dit? dit is niet de eerste x dat het me opvalt dat een recept alleen met eidooier werkt. dus weet jij misschien waarom?

Reply
Liefde voor bakken 21/09/2017 - 10:49

Hoi Ria, dat wordt vaker gedaan bij koekjes recepten. Daarom hebben wij er ook voor gekozen bij dit recept. Wij zijn geen superexperts op dat gebied, maar ik weet wel dat een eigeel zorgt voor een wat romigere smaak en eiwit wordt vooral gebruikt om baksels luchtiger te maken. Het zijn echt hele lekkere koekjes geworden. Dus we zullen beslist nog een keer een variant hierop gaan bedenken.

Reply
Jannet 28/09/2017 - 11:22

Wat doe je met de kaneel?

Reply
Liefde voor bakken 28/09/2017 - 11:27

Hoi Jannet, die gaat gelijk met de bloem en het bakpoeder bij het deeg. ik heb het er meteen bij gezet. Dank je wel voor je oplettendheid!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....