Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

Cupcake ijsjes met de Wilton Three-Color Coupler

by Liefde voor bakken 25/07/201504/12/2018
written by Liefde voor bakken 25/07/201504/12/2018
Cupcake ijsjes met de Wilton Three-Color Coupler
Wij hebben ze al een aantal keer in opdracht gebakken: cupcake ijsjes. Deze cupcakes in een ijshoorntje zijn echt een succes! Ze niet er niet alleen ongelofelijk leuk uit, maar smaken ook nog eens lekker! Kijk en lees je mee? 

Wat heb je nodig?

Dit recept wordt gemaakt met het basisrecept voor cupcakes, wat je hier kan vinden. De toeven worden gemaakt van creamcheese frosting, dat basisrecept vind je hier.

Dit recept kan je circa  20 – 24 cupcake ijsjes maken.

Voor het cupcakedeeg:

  • 1 pakje margarine van 200 gram
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepels halfvolle melk
  • snufje zout
  • 2 eetlepels Patidess citroensmaak

Voor de creamcheese frosting:

  • 350 gram boter of margarine
  • 100 gram roomkaas
  • 900 gram suikerbakkerspoeder
  • gele en witte eetbare kleurstof (bijvoorbeeld van Wilton of Americolor)
  • 4 eetlepels Patidess citroensmaak

Extra: cupcakebakvorm, ijshoorntjes, Wilton Three-Color Coupler, 4 spuitzakken en Wilton spuitmondje 1M.

De ijshoorntjes kun je kopen bij de meeste supermarkten.

IJsjescupcakes

IJsjes cupcakes

Dit is de Wilton Three-Color Coupler waarmee je de meest prachtige twee of drie kleuren toeven kan maken. In de verpakking zitten drie witte opzetstukken en een paarse ring om ze te bevestigen. Je moet dus zelf zorgen voor een spuitmondje  en de spuitzakken.

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Maak je cupcakedeeg zoals aangegeven staat in dit artikel: basisrecept voor cupcakes.

Zet je ijshoorntjes in een cupcake bakvorm. Zonder deze bakvorm kunnen ze niet goed stevig in de oven staan. Spuit je cupcakedeeg met een spuitzak in de hoorntjes, voor ruim twee derde. Dit doe je omdat je dan de bodem ook goed vult.

IJsjes cupcakes

Bak je hoorntjes met cupcakedeeg voor ongeveer 20 minuutjes op 175 graden.

Wanneer je hoorntjes klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze goed afkoelen.

Tijd voor de toeven!

Nu ga je de creamcheese frosting voor de toeven maken. Gebruik hiervoor dit recept.

Maak ongeveer één derde van je frosting lichtgeel. De andere twee derde van je frosting blijft wit. Je zou hier eventueel witte kleurstof aan toe kunnen voegen als je frosting (door de boter) niet helemaal wit genoeg is.

Zoals je waarschijnlijk wel gezien hebt, heeft onze toef twee kleuren. Hier hebben wij de Wilton Three-Color Coupler voor gebruikt. Dit is een ontzettend handig gereedschap waar je zelf drie kleuren swirls mee kan maken!

Zo zet je hem in elkaar:

  1. Doe de witte opzetstukken in je spuitzakken en knip je zak ongeveer bij de middelste ribbel (knip nooit te veel van je spuitzak, dan valt het witte opzetstuk uit je zak).
  2. Klik de witte opzetstukken aan elkaar.
  3. Zet daar je spuitmondje op. Wij gebruiken Wilton 1M.
  4. Draai de paarse ring erop.

Vul één zak met je gele frosting en twee zakken met je witte frosting.

IJsjescupcakes

Spuit nu je toef zoals je gewend bent, en je zult zien dat er een prachtige twee kleuren-swirl uit komt!

IJsjescupcakes

Om de cupcake ijsjes nog nét even wat op te leuken, kiezen wij ervoor om er roze met witte sprinkles overheen te strooien. Wij vinden dit er gezellig uitzien!

IJsjes cucpcakes

IJsjes cupcakes

Dit is het eindresultaat! Om te smullen! En dit is hartstikke leuk als traktatie op een verjaardag of op school.

Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

 

cupcakesijsjeszomer
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Koekjes ijsjes I
next post
Mini fruit gebakjes

You may also like

Milka cupcakes met Milka ganache

07/04/2019

Karnemelk muffins met aardbeien

10/05/2020

No bake oranjegebakjes

26/04/2018

Yoghurt cupcakes met marshmallows

16/06/2019

Confetti cupcakes

04/02/2018

Oreo cupcakes

31/07/2016

Cupcakes voor Pasen

24/03/2018

Sinaasappelcakejes met roomkaascrème

23/02/2016

Appel kruimel cupcakes

22/03/2017

Red velvet watermeloen cupcakes

23/07/2015

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....