In het nieuwe jaar hoort natuurlijk ook een nieuw koekjes recept. Al hebben deze koekjes eigenlijk al in 2019 gemaakt, maar nog niet eerder online gezet. Deze zijn met Nutella en stukjes hazelnoot. Heel erg lekker!
Wij doen dat wel vaker, een voorraadje recepten maken. Dan kunnen we in drukke tijden toch wat lekkere recepten voor jullie online zetten! En er komen wel wat drukke tijden aan. Want ik (Laura) ga vanaf volgende week beginnen bij mijn nieuwe baan! Dus wij gaan snel nog wat bakken deze week.

Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 200 gram boter of margarine
- 100 gram poedersuiker
- 30 gram amandelmeel
- snufje zout
- 1 klein ei
- 4 el Nutella chocopasta
- 40 gram hazelnoten
Verder:
- Een ronde karteluitsteker van ongeveer 7 cm.
- Een klein rond glaasje of iets anders om een rondje in het deeg te drukken van ongeveer 3,5 cm.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven iets lager, ongeveer 160 graden).
- Doe de volgende ingrediënten in een kom: de (gezeefde) bloem, de poedersuiker, het amandelmeel, het zout, de eidooier en de boter. Kneed hier een soepel deeg van. Wikkel dit in huishoudfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast.
- Neem dan ongeveer de helft van het deeg en laat de rest in de koelkast liggen, dan blijft dat lekker koud.
- Rol het deeg uit tussen twee lagen plastic folie.
- Steek er met de kartel uitsteker koekjes uit. Leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Neem dan een klein glaasje of een ander rond voorwerp met een doorsnee van ongeveer 3,5 tot 4 cm.
- Doop dit in een beetje bloem, dan plakt het niet vast in het koekje.
- Druk voorzichtig een rondje in elk koekje. Druk voorzichtig een beetje door, zodat het rondje wel een aantal millimeter diep is. Doe wel voorzichtig, zodat het koekje zijn vorm behoud.
- Hak de hazelnoten in kleine stukjes en bak ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin worden. Let op dat ze niet te donker worden, want verbrandde hazelnoten zijn niet lekker.
- Verwarm de Nutella in de magnetron zodat het iets zachter is. En voeg hier de hazelnoten aan toe.
- Vul elk holletje met een beetje Nutella-hazelnoten spread.
- Zet de bakplaat met de koekjes in de oven. Doe voor de eerste lichting niet al te veel koekjes op de bakplaat, dan kun je het eerst even uitproberen. Worden ze naar je zin? Dan doe je de volgende ronde precies hetzelfde, zo niet, dan pas je de oventijd een beetje aan.
- Bak ze gaar in ongeveer 15 minuten. Let op: dit is erg afhankelijk van je oven. Ze moeten licht goudbruin worden, vooral niet te donker.
- Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Liefs Ria & Laura