Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Nutella koekjes met stukjes hazelnoot

by Liefde voor bakken 09/01/2020
written by Liefde voor bakken 09/01/2020
Nutella koekjes met stukjes hazelnoot

In het nieuwe jaar hoort natuurlijk ook een nieuw koekjes recept. Al hebben deze koekjes eigenlijk al in 2019 gemaakt, maar nog niet eerder online gezet. Deze zijn met Nutella en stukjes hazelnoot. Heel erg lekker!

Wij doen dat wel vaker, een voorraadje recepten maken. Dan kunnen we in drukke tijden toch wat lekkere recepten voor jullie online zetten! En er komen wel wat drukke tijden aan. Want ik (Laura) ga vanaf volgende week beginnen bij mijn nieuwe baan! Dus wij gaan snel nog wat bakken deze week.

Nutella koekjes met stukjes hazelnoot

Nutella koekjes met stukjes hazelnoot

Liefde voor bakken In het nieuwe jaar hoort natuurlijk ook een nieuw koekjes recept. Al hebben deze koekjes eigenlijk al in 2019 gemaakt, maar nog… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter of margarine
  • 100 gram poedersuiker
  • 30 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • 1 klein ei
  • 4 el Nutella chocopasta
  • 40 gram hazelnoten

Verder:

  • Een ronde karteluitsteker van ongeveer 7 cm.
  • Een klein rond glaasje of iets anders om een rondje in het deeg te drukken van ongeveer 3,5 cm.

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven iets lager, ongeveer 160 graden).
  2. Doe de volgende ingrediënten in een kom: de (gezeefde) bloem, de poedersuiker, het amandelmeel, het zout, de eidooier en de boter. Kneed hier een soepel deeg van. Wikkel dit in huishoudfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast.
  3. Neem dan ongeveer de helft van het deeg en laat de rest in de koelkast liggen, dan blijft dat lekker koud.
  4. Rol het deeg uit tussen twee lagen plastic folie.
  5. Steek er met de kartel uitsteker koekjes uit. Leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Neem dan een klein glaasje of een ander rond voorwerp met een doorsnee van ongeveer 3,5 tot 4 cm.
  7. Doop dit in een beetje bloem, dan plakt het niet vast in het koekje.
  8. Druk voorzichtig een rondje in elk koekje. Druk voorzichtig een beetje door, zodat het rondje wel een aantal millimeter diep is. Doe wel voorzichtig, zodat het koekje zijn vorm behoud.
  9. Hak de hazelnoten in kleine stukjes en bak ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin worden. Let op dat ze niet te donker worden, want verbrandde hazelnoten zijn niet lekker.
  10. Verwarm de Nutella in de magnetron zodat het iets zachter is. En voeg hier de hazelnoten aan toe.
  11. Vul elk holletje met een beetje Nutella-hazelnoten spread.
  12. Zet de bakplaat met de koekjes in de oven. Doe voor de eerste lichting niet al te veel koekjes op de bakplaat, dan kun je het eerst even uitproberen. Worden ze naar je zin? Dan doe je de volgende ronde precies hetzelfde, zo niet, dan pas je de oventijd een beetje aan.
  13. Bak ze gaar in ongeveer 15 minuten. Let op: dit is erg afhankelijk van je oven. Ze moeten licht goudbruin worden, vooral niet te donker.
  14. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Liefs Ria & Laura

koekjesnutella
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Sinaasappel kokos taart
next post
Zweedse appeltaart

You may also like

Zelf speculaasjes bakken

18/11/2018

Chocolade variant van de Chocolate Chip Cookies

07/09/2016

Kokoskoekjes

02/11/2016

Kokoskoekjes met chocolade en amandelen (+ gluten vrije...

14/02/2019

Kokos kransen van ‘Heel Holland Bakt’

08/11/2018

Amandelkoekjes

19/01/2018

Brownie cookies met speculoos

22/03/2020

Pepernotenkoekjes

22/11/2017

Meringue kisses in drie smaken

19/02/2020

Micky Mouse koekjes

21/02/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....