Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

KerstmisTaarten met oven

Kerst Charlotte taart met mango

by Liefde voor bakken 18/12/201917/12/2019
written by Liefde voor bakken 18/12/201917/12/2019
Kerst Charlotte taart met mango

Eigenlijk maken we elk jaar wel een mooie taart voor de Kerst. Vorig jaar hadden we een Charlotte met frambozen, we hadden een keer een cranberry taart en een keer een prachtige witte kersttaart. Dit jaar hebben we weer een Charlotte gemaakt, maar dan wel weer heel anders! Met mango!

Dit taartje is gemaakt van biscuitdeeg. Nu heb je verschillende soorten biscuitdeeg en deze wordt ook wel “lepelbiscuit” genoemd. Ik heb hiervan twee bodems en twee stroken gespoten. Een van de stroken is de bodem en van de stroken vormen we de rand. De tweede ronde plak wordt gebruikt als middenlaag in de taart. De crème is lekker fris. Hiervoor heb ik een zuivelspread gebruikt, deze is wat milder en zachter dan een gewone roomkaas. In combinatie met de slagroom en de witte chocolade krijg je een heerlijke crème, die nog lekkerder wordt door de mangostukjes. Yummie. De taart krijgt een kerstachtig uiterlijk door de sprinkeltjes en de strik. Je kunt hier ook nog wat sterren aan toevoegen als je die hebt.

Kerst Charlotte taart met mango

Kerst Charlotte taart met mango

Liefde voor bakken Eigenlijk maken we elk jaar wel een mooie taart voor de Kerst. Vorig jaar hadden we een Charlotte met frambozen, we hadden… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 4 eiwitten
  • 135 gram fijne suiker
  • 4 eidooiers
  • 55 gram bloem
  • 55 gram maizena
  • snufje zout
  • Beetje poedersuiker

Je hebt tweemaal deze hoeveelheden voor het deeg nodig. Een deel voor de bodems en een deel voor de zijkanten van de taart.

Voor de vulling:

  • 200 gram zuivelspread
  • 200 gram verse slagroom
  • snufje poedersuiker
  • 75 gram witte chocolade
  • 1 mango
  • Beetje mangosap (bijvoorbeeld Mangodream van Coolbest)

Voor de decoratie:

  • 1 mango
  • stuk lint (kleur naar keuze)
  • kerstsprinkels

Verder:

  • een springvorm van ongeveer 24 cm
  • een bakring of een springvormrand van ongeveer 22 cm.
  • twee bakplaten met een vel bakpapier.

 

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst het biscuitdeeg: maak de kom en de garde van je mixer of keukenmachine vetvrij met een klein beetje citroensap.
  2. Splitst de eieren en doe de eiwitten in de kom. klop deze op een hoge stand stevig tot deze wit is en er een beetje pieken gaan vormen.
  3.  Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop dit goed stijf. Er vormen zich nu stevige pieken.
  4. Zet de keukenmachine nu heel laag en voeg de eidooiers toe. Laat dit een paar seconden draaien en zet de keukenmachine of mixer uit.
  5. Schep de eidooiers dan verder door het mengsel met een siliconen spatel.
  6. Zeef de bloem met de maizena en het zout.
  7. Voeg dit in delen toe aan het deeg,schep dit telkens even goed door.
  8. Doe het deeg in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  9. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Plak deze een beetje vast net een beetje margarine.
  10. Leg hier een bakring op, afgesteld op ongeveer 22 cm.
  11. Spuit hier cirkelvormig een bodem in met het deeg. Til de bakring op en spuit nog zo’n ronde bodem op een tweede bakplaat.
  12. Bak de eerste ronde bodem in de oven gaar in ongeveer 6 tot 8 minuten.
  13. Haal de bakplaat dan uit de oven. Haal de deegplak meteen van de bakplaat af, anders gaart deze door.
  14. Leg een placemat klaar, bestrooi deze met een beetje poedersuiker.
  15. Leg de ronde deegplak op de placemat, laat deze hierop afkoelen.
  16. Zet meteen de tweede ring in de oven, en bak ook deze gaar in ongeveer 6 tot 8 minuten.
  17. Laat ook deze afkoelen op een placemat.
  18. Maak de tweede portie deeg. Doe ook deze in een spuitzak met rond spuitmondje.
  19. We spuiten nu twee stroken van ongeveer 20 cm lang en 14 cm hoog. Spuit in zigzagvorm. Deze twee stroken zullen later de zijkanten van de taart worden. Ze kunnen later nog bijgesneden worden, zodat ze de hoogte krijgen die je wilt.
  20. Neem nu de springvorm van 24 cm. Leg daar een vel bakpapier in, klem deze vast met de rand van de vorm. Knip het overtollige deel van het bakpapier er af.
  21. Leg  een van de twee bodems in de vorm.
  22. Neem dan de twee stroken, snijd eventueel een stukje af aan onderkant. als de stroken te hoog zijn. Zorg hierbij dat ze precies even hoog zijn.
  23. Leg deze langs de binnenrand. Ze zullen te lang zijn, snijd ze zò bij dat ze goed op elkaar aansluiten en precies de hele binnenkant bedekken. Als het goed is, sluit het precies aan op de ronde bodem. Als de bodem iets te groot is, kun je ook deze een klein beetje bijsnijden.
  24. Nu heb je een taartbodem met een hoge taartrand.
  25. Bestrijk de bodem met een beetje van het mangosap. (heb je die niet, dan kan het ook met jus’dorange)
  26. Voor de vulling: doe de zuivelspread met de slagroom  in een kom. Klop dit tot het bijna stijf is. Voeg een beetje poedersuiker toe. klop ver stijf tot zich pieken vormen.
  27. Verwarm de witte chococolade “au bain marie” , boven een pannetje heet water. Als deze goed vloeibaar is, haal je de kom van de pan af, laat dit heel even een beetje afkoelen.
  28. Schep dit dan in delen bij het roomkaasmengsel, klop telkens heel even door met de mixer. Ga door tot alles is toegevoegd en vermengd.
  29. Schil de mango, snijd deze in stukjes. Voeg ongeveer de helft van de mangostukjes toe aan het roomkaasmengsel. Schep erdoor.
  30. Schenk de helft van het roomkaasmengsel op de bodem in de vorm. Strijk dit glad. Leg hier de rest van de mangostukjes op.
  31. Leg hier dan de tweede biscuitlaag op. Druk een klein beetje aan.
  32. Smeer ook deze tweede plak net de mangosap.
  33. Schenk dan de rest van roomkaascrème hierover. Strijk dit glad.
  34. Schil en snijd de tweede mango. Snijd hier mooie blokjes van.
  35. Verdeel de mangoblokjes over de tweede crèmelaag. Zorg dat de hele bovenlaag mooi opgevuld is.
  36. Laat dit even stevig worden in de koelkast.
  37. Haal de rand van de springvorm er af.
  38. Maak met het lint een mooie strik om de taart.
  39. Verdeel de sprinkels over de mangostukjes.

Laat die kerst maar komen!

Liefs Ria & Laura

 

charlottekerstkerstmiskersttaart
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Review: Ik hou van Heel Holland Bakt Mee
next post
Mini croquembouche

You may also like

Klassieke appeltaart

12/01/2016

Oud Hollandse boterkoek

30/01/2022

Snickers cheesecake

01/09/2019

23 x kerst recepten

23/12/2019

Spektakelstuk 1: Naked cake met vers rood fruit

26/10/2016

Sinaasappel kokos taart

05/01/2020

Tiramisu petit fours voor kerst

18/12/2016

Reerug

11/12/2017

Chocoladetaart met mascarponecrème en aardbeien

08/07/2018

Charlotte met frambozen

23/12/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....