Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Chocoladetaart met mascarponecrème en aardbeien

by Liefde voor bakken 08/07/201826/09/2018
written by Liefde voor bakken 08/07/201826/09/2018
Plaatcake met aardbeien
Na een vakantie van bijna 4 weken wordt het weer eens de hoogste tijd om te gaan bakken! We zijn in Duitsland geweest en daar hebben we natuurlijk ook af en toe iets lekkers gegeten. Ze hebben daar altijd heel vel van die bakkerswinkeltjes en inloopzaakjes met heel veel gebak, koek en andere lekkernijen. Keuze genoeg, dus af en toe konden we het niet laten om zo’n heerlijke lekkernij te kopen.Dit keer heb ik een variant gemaakt op een eerdere taart met Monchou. Die was toen erg lekker, dus heel aantrekkelijk om nog eens te maken, maar dan natuurlijk wel weer wat anders! Het is weer een chocoladetaart geworden, maar nu met een mascarponecrème en verse aardbeien. De taart is zó klaar en je hebt er ook niet echt heel veel ingrediënten voor nodig. Handig voor deze arme dagen, dan wil je niet al te lang in de keuken staan en een beetje rustig aan doen.

Hier volgt het recept!

Plaatcake met aardbeien

Chocoladetaart met mascarponecrème en aardbeien

Liefde voor bakken Na een vakantie van bijna 4 weken wordt het weer eens de hoogste tijd om te gaan bakken! We zijn in Duitsland… Printen
Cijfer 4.5/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

  • 300 gram boter of margarine
  • 300 gram fijne suiker
  • 6 eieren
  • 275 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • snufje zout
  • 25 gram cacaopoeder
  • 4 eetlepels melk

Voor de decoratie:

  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • circa 500 gram verse aardbeien
  • beetje pure chocolade om te smelten en te garneren.
  • spuitflesje of spuitzak om de chocolade er op te spuiten

En verder:

  • rechthoekige bakvorm van circa 38 x 25 cm
  • een vel bakpapier

Instructies

  1. Leg een vel bakpapier in de bakvorm, plak vast met een beetje boter. Smeer het vel ook een beetje in met boter of margarine. Vouw de randen over de zijkant heen. Zet de oven vast aan op circa 165 graden.
  2. Maak het cakedeeg: mix de boter zacht in circa 2 minuten. Voeg de suiker toe en klop deze ook nog even mee. Zeef de bloem, de bakpoeder, de maizena, de cacaopoeder en het zout. Voeg bij elkaar.
  3. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel. Voeg telkens één eetlepel bloemmengsel toe om schiften te voorkomen. Klop elke ei even door totdat het geheel is opgenomen. Voeg dan de rest van het bloemmengsel beetje bij beetje toe. klop op de laagst stand, klop niet langer dan nodig is, maar zorg er wel voor dat alles goed is opgenomen.
  4. Voeg de melk toe en klop ook deze er heel kort door. Vul de bakvorm met het deeg. Smeer het gelijkmatig uit met een paletmes.
  5. Bak de cake in de oven gaar in circa 30-35 minuten. Prik even met een satéprikker. Die moet er droog uitkomen. Bak vooral niet te lang, want dan wordt de cake droog.
  6. Laat even afkoelen op een taartrooster.
  7. Haal de cake dan voorzichtig uit het blik. Als het niet lukt door middel van het bakpapier, kun je het beste eerst een snijplank voorzichtig op de cake leggen, dan omdraaien en bakvorm er af. Dan haal je het bakpapier er voorzichtig af. Leg er weer een plankje op en draai dit nogmaals om. Dan ligt de cake, als het goed is, recht op de juiste snijplank.
  8. Maak dan de mascarponecrème: Roer de mascarpone los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is.Klop de slagroom stijf. Voeg een beetje poedersuiker  toe. Zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn. Voeg dan de mascarpone, beetje bij beetje, toe aan de slagroom en klop dit nog even voorzichtig (op de laagst stand) door met de mixer. Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!
  9. Smeer dan de chocoladetaart in met de crème. Strijk het mooi glad met een paletmes.
  10. Was de aardbeien, haal de kroontje er af en laat ze goed uitlekken, eventueel op een papieren servet of een stuk keukenpapier. Snijd ze dan doormidden.
  11. Leg de halve aardbeien op de mascarponecrème. Doe dit zó, dat ook de snijvlakken van een aantal aardbeien te zien zijn, dat ziet er mooi uit.
  12. Smelt het beetje chocolade “au bain marie’ op een pannetje heet water. Doe dit in een plastic spuitflesje of een spuitzak met een heel klein gaatje.
  13. Spuit wat sliertjes chocolade over de aardbeien.

Je hebt nu een flinke taart, ik denk dat er wel 15 stukken uit kunnen, dus lekker veel. Handig op een verjaardag dus. Geniet van het bakken!

Liefs, Ria

plaatcakeTaart
6 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bosbessen cheesecake met brownie bodem
next post
Cheesecakecrème met rode bessen

You may also like

Basisrecept voor biscuittaart

24/01/2016

“All over chocolate” brownietaart

07/10/2018

Chocolade fudge taartje met Brand New Cake

24/11/2019

Chocoladetaartje met hazelnoten

17/09/2017

Snickers cheesecake

01/09/2019

Schwarzwälder kirsche torte

15/03/2020

Chocolade Swiss Roll met kersen

08/10/2017

Swiss roll met perzik

19/11/2017

Perentaart met pecannoten

10/11/2019

Appelcake met appelfrietjes

12/05/2016

6 comments

Vera 08/07/2018 - 08:52

Wat voor maat bakvorm is hier voor gebruikt ?

Reply
Liefde voor bakken 08/07/2018 - 11:05

Hoi Vera, ik heb t er bijgezet! Bedankt voor de tip!

Reply
Ilja Urbanski 17/02/2019 - 11:27

Bakpoeder? Hoeveel?

Reply
Liefde voor bakken 17/02/2019 - 11:34

Hoi Ilja, staat er inderdaad niet bij. Ik zal het aanpassen. Dat moet twee theelepeltjes bakpoeder zijn.

Reply
Rob 08/06/2019 - 10:57

Gebruik je hete lucht of boven en onder warmte?

Reply
Liefde voor bakken 08/06/2019 - 11:19

Boven en onder warmte, elektrische oven!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....