Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Chocolade Swiss Roll met kersen

by Liefde voor bakken 08/10/201729/09/2018
written by Liefde voor bakken 08/10/201729/09/2018
Kersen Swiss rol

Vandaag hebben we weer een Swiss Roll gemaakt. Dit keer een chocolade variant. Lekker gevuld met slagroom en kersenvulling. Daardoor heb je een beetje de smaak van een Schwarzwalder kirsche torte.

Zoals ik al eerder aangaf is een Swiss Roll een heel aantrekkelijk alternatief voor een taart. Je snijdt er kleine plakjes van af, zodat je gasten die niet al te veel willen snoepen, toch een stukje kunnen nemen. De smaak van de biscuit is lekker zacht, de vulling smelt in je mond. Heerlijk dus!

Kersen Swiss rol

Chocolade Swiss Roll met kersen

Liefde voor bakken Vandaag hebben we weer een Swiss Roll gemaakt. Dit keer een chocolade variant. Lekker gevuld met slagroom en kersenvulling. Daardoor heb je… Printen
Cijfer 3.3/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • een bakplaat
  • 2 vellen bakpapier

Voor de biscuitdeeg:

  • 4 eieren
  • 80 gram suiker
  • 80 gram bloem
  • 20 gram cacao
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 250 ml verse slagroom (min 35 % vet)
  • 1 zakje klopfix
  • 1 blikje kersenvulling (Hak)
  • een potje kersen

Instructies

  1. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Vouw een randje omhoog, zodat je later  een mooie rechte deeglap krijgt.
  2. Splits de eieren. Doe de eiwitten in de beslagkom en klop ze stijf met de keukenmachine of elektrische mixer. Voeg daar de suiker in één keer aan toe en mix dit door tot een stevig glanzend geheel. Voeg daar dan de eidooiers aan toe en mix nogmaals een paar seconden op een lage stand. Zet dan de mixer uit.
  3. Zeef de bloem  met de cacaopoeder en het zout en schep dit door het deeg. Schep dit er goed door, totdat alles goed is opgenomen.
  4. Spreid het deeg uit over het bakpapier. Smeer het goed en gelijkmatig uit. Bak dit in de oven op circa 200 graden, ongeveer 10 minuten. Bak het vooral niet te lang! Dan wordt het moeilijker om de lap zonder scheurtjes op te rollen!
  5. Haal de bakplaat uit de oven. Strooi wat poedersuiker op een placemat en stort hierop de plak biscuit. Leg deze op zijn kop en haal meteen het bakpapier eraf. Wacht hier niet te lang mee, want anders gaart de biscuit door en wordt het droog en hard. Rol de lap op met het bakpapier. Leg dit opzij.
  6. Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker en de Klopfix. Rol de biscuitlap weer uit en smeer de slagroom gelijkmatig uit over de biscuitplak. Schep hierop de kersen vulling en verdeel deze over de slagroom.
  7. Rol dan voorzichtig de lap weer op. Let op dat je de vulling er niet helemaal uit duwt. Probeer voorzichtig en gelijkmatig te rollen, dan krijg je een mooi effect. Leg de rol op je schone vel bakpapier en pak de rol hiermee in. Leg dit zo (liefst een paar uur) in de koelkast om op te stijven.
  8. Haal de rol er uit. Snijd aan beide kanten een plak er af, zodat je mooie, gelijkmatige zijkanten krijgt. Smeer de rol in met de overgebleven slagroom. Trek met een deegschraper met “tandjes” mooie strepen in de slagroom. Leg er bovenop wat uitgelekte kersen.
Chocolade Swiss Roll met kersen
Chocolade Swiss Roll met kersen

Snijd er vlak voor het serveren mooie rechte plakjes van af en serveer deze op mooie gebaksbordjes! Dit was weer een variant op de Swiss Roll, er volgen er nog meer! Want ik vind dit zo leuk om te maken!

Liefs, Ria

cakeswiss rollTaart
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Zandkoekjes met Nutella
next post
Eierkoekjes

You may also like

Cheesecake met kwark

23/02/2020

Nutella chocoladetaartje met frambozen

08/08/2016

Marshmallow slof

11/07/2019

Plaatcake met Monchou en kersen

15/04/2018

Bailey’s mascarponetaart

17/02/2016

Banaan-aardbeientaartje

14/05/2017

Karamel kwarktaart

21/01/2018

Swiss roll met blauwe bessen

10/09/2017

Klassieke appeltaart

12/01/2016

Hazelnootschuim-taart met Nutella

03/09/2017

2 comments

Ingrid 09/10/2017 - 08:14

Wat is het formaat van de bakplaat?

Reply
Liefde voor bakken 09/10/2017 - 13:18

Hoi Ingrid, de binnenkant maat (dus het platte deel)van onze bakplaat is 36 x 30 cm. Dit zijn de standaard bakplaten die bij mijn oven horen. Maar de bakplaten van mijn oude oven(die ik ook nog heb) zijn weer wat groter. Elke oven heeft vaak toch net weer een iets andere maat bakplaten.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top