Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Stroopwafel appeltaart

by Liefde voor bakken 06/05/201825/10/2018
written by Liefde voor bakken 06/05/201825/10/2018
Stroopwafel appeltaart

Ik vind zandtaartdeeg het allerlekkerste deeg wat er is. Daar kan ik echt geen genoeg van krijgen! En heel stiekem is appeltaart één van mijn favoriete taarten. Maar we hebben al eens eerder een gewone klassieke appeltaart online gezet. Dus is het tijd voor een variatie: de stroopwafel appeltaart. Lekker Hollands!

Leuk nieuwtje: ik heb afgelopen week mijn diploma gehaald voor mijn specialisatie tot geriatrie verpleegkundige. Ik kan wel zeggen dat ik best wel trots op mezelf ben dat ik dit voor elkaar heb gekregen. Ik heb al met al best een druk jaartje achter de rug: werken, studeren en rijbewijs halen tegelijkertijd. Niet aan te raden haha! Maar alles is nu binnen en nu heb ik weer heerlijk veel vrije tijd. Kan ik weer eens flink aan de bak!

Deze zondag dus een heerlijke stroopwafelappeltaart! Dit is echt een lekker taartje. En alvast een tipje vooraf: als je nou onze karamelsaus erbij serveert, maak je je bezoek helemaal blij!

Stroopwafel appeltaart

Stroopwafel appeltaart

Liefde voor bakken Ik vind zandtaartdeeg het allerlekkerste deeg wat er is. Daar kan ik echt geen genoeg van krijgen! En heel stiekem is appeltaart… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 300 gram bloem
  • 180 gram boter of margarine
  • 150 gram witte basterd suiker
  • 1 ei (los geklopt)
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 600 gram appels
  • 60 gram suiker
  • 1 theelepel citroensap
  • flinke snuf kaneel (naar smaak)
  • paneermeel
  • 3 stroopwafels

Extra:

  • springvorm van 24 cm

Instructies

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden (hete luchtoven op 160 graden).
  2. Vet je springvorm in met boter.
  3. Doe de bloem, de margarine, de basterdsuiker, de helft van het los geklopte ei, geraspte schil en het zout in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes
  4. Kneed alles met koele handen door elkaar tot een soepele deeg bal
  5. Wikkel je deegbal in een stuk huishoudfolie en leg deze een uurtje in de koelkast.
  6. Neem 2/3 van het deeg voor de bodem en rol dit uit op een met bloem bestrooide aanrecht. Leg dit deeg in de bakvorm, vul de bodem en ongeveer 2/3 van de wand met het deeg.
  7. Strooi wat paneermeel over de bodem.
  8. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe deze in een kom. Voeg hier de suiker en de kaneel aan toe.
  9. Snijd je stroopwafels in stukjes en voeg deze bij de rest van de vulling. Altijd even proeven: je kan eventueel wat meer appel, stroopwafel, suiker of kaneel toevoegen naar smaak!
  10. Vul je deegbodem met je stroopwafel-appel mengsel.
  11. Rol je resterende deeg uit tot een langwerpige lap en snijd hier stroken uit. Leg deze stroken zo op je taart, dat er een ruitpatroon ontstaat.
  12. Bestrijk je deeg met het overgebleven ei, zodat je taartje een mooie glans krijgt.
  13. Bak je stroopwafel appeltaart ongeveer 50 – 60 minuten op 175 graden. Let wel op dat je taartje niet te donker wordt!

Stroopwafel appeltaart

Geniet ervan!

Liefs Laura

appeltaartstroopwafel
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Amandelcakejes met aardbeien en slagroom
next post
Frambozen brownie hartjes

You may also like

Spektakelstuk 1: Naked cake met vers rood fruit

26/10/2016

Zweedse appeltaart met caramelsaus

22/10/2015

Aardbeien-yoghurt schnitt

05/03/2017

Nutella chocoladetaartje met frambozen

08/08/2016

Merci-chocolade taartje

08/06/2016

Snickers cheesecake

01/09/2019

Chocoladetaart met vers fruit

18/03/2018

Marshmallow slof

11/07/2019

Swiss roll met blauwe bessen

10/09/2017

Appel cheesecake met Nutella

01/11/2020

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....