Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

PasenTaarten met oven

Paastaart met mascarponecrème

by Liefde voor bakken 11/04/201710/04/2017
written by Liefde voor bakken 11/04/201710/04/2017
DSCN6371bn

Op de valreep hebben we nog een Paastaartje gemaakt! Niet al te ingewikkeld, zodat je deze nog snel kunt maken vlak voor Pasen! Staat ook nog eens heel spectaculair op je paastafel!

Dit taartje is gemaakt van chocoladebiscuitdeeg. Lekker licht dus. Ik heb een klein, hoog taartje gemaakt. Weer eens wat anders. Daarvoor wilde ik 4 lagen biscuit hebben. Ik heb hiervoor twee bakvormen gebruikt. Daardoor hoef ik maar één keer te bakken. Als je die niet hebt, bak je het in twee keer. Als vulling heb ik gekozen voor een  marscapone-advocaat crème. En twee laagjes banaan! Yummie! En dan natuurlijk een decoratie die bij Pasen past! Kijk hoe wij het hebben gedaan, maar als je een ander decoratie ideetje hebt, kan dat natuurlijk ook. Leef je lekker uit!!

Wat heb je nodig:

  • 2 bakvormen van 18 cm doorsnee (kan ook met 1 bakvorm, dan moet je in twee rondes bakken)
  • margarine en bloem om de vormen in te vetten (of gebruik een bakspray, héél handig, scheelt een hoop geklieder!)

Voor het deeg:

  • 6 eieren
  • 190 gram suiker
  • 110 gram bloem
  • 55 gram maizena
  • 20 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 150 gram mascarpone
  • 200 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten.
  • twee eetlepels advocaat
  • 2  bananen.
  • 200 gram boter of margarine
  • 390 gram suikerbakkerspoeder
  • 1 à 2 eetlepels advocaat.
  • spuitzak voor de botercrème

Voor de decoratie:

  • paashagelslag
  • spuitzak met spuitmondje 21 van Wilton.
  • restje van de mascarpone crème
  • aantal paaseitjes.

Aan de slag:

1. Vet je bakvorm in. Doe van de zijkant alleen de onderste helft, het deel waar je deeg komt, want dan rijst je taart beter. Bestrooi met een beetje bloem.

Doe de eieren en de suiker in een kom. Mix dit minstens 6 tot 8 minuten tot het schuimig en licht is geworden. Zeef de bloem met de maizena, de cacao en het zout. Voeg dit aan je mengsel toe. Schraap dit met een siliconen spatel  door het deeg, tot alles goed is opgenomen.

Doe je mengsel in de twee ingevette bakvormen, verdeel het gelijkmatig over de twee vormen, zodat de taartjes ongeveer even hoog worden. Bak de taartjes op circa 170 graden in ongeveer 25 à 30 minuten gaar. Controleer eventueel met een satéprikker, deze moet dan droog uit de taart komen.

Laat de taartjes afkoelen, haal ze na ongeveer 10 minuten uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.

Maak de botercrème van de boter, suikerbakkerspoeder en de advocaat. Zie basisrecept voor botercrème, waarbij je de melk vervangt voor de advocaat.

Maak de mascarpone crème: Klop de mascarpone los in een kom, zorg dat hij wel goed op kamertemperatuur is. Voeg twee eetlepels advocaat toe, klop deze voorzichtig door de mascarpone. Klop dan de slagroom stijf met een beetje poedersuiker (zorg dat de gardes en de kom goed koud zijn). Voeg dan telkens een paar lepels slagroom toe aan het mascarponemengsel, klop het er voorzichtig door op een lage stand. Ga door tot alle slagroom is toegevoegd.

Zaag de taartjes met een taartzaag horizontaal doormidden. Lag de onderste laag op een taartkarton. Spuit dan een dijkje botercrème er op, als een ring, langs de rand van de taart. Zie foto. Snijd een banaan in plakjes en spuit hier flink wat citroensap overheen. Schep de citroensap er goed door. Leg dan de plakjes banaan op de eerste taartlaag, binnen de botercrèmerand.

Leg daar de tweede laag op. Spuit weer een ring van botercrème, en schep hierin een laag mascarponecrème. Dan weer een laag biscuit er op. Ook hier spuit je een ring van botercrème, daarin dan weer een laagje banaan. Snijd hiervoor de tweede banaan in plakjes en vermeng weer met citroensap. Schep even goed door en leg de plakjes dan op de derde biscuitlaag. Smeer hier nog een beetje mascarponecrème op.

Dan de bovenste taartlaag er op.

Paastaart met mascarponecrèmePaastaart met mascarponecrèmePaastaart met mascarponecrème

Smeer de hele taart in met de botercrème. Laat dit even in de koelkast uitharden en smeer dan nog een dun laagje erover. Laat de taart hier en daar nog een klein beetje erdoor schijnen, dat noem je dan ook wel een “semi naked cake”.

Paastaart met mascarponecrèmePaastaart met mascarponecrème

Dan ga je de taart verder decoreren. Wij hebben bovenop wat Paashagelslag verdeeld over de buitenrand. Doe dan de rest van de mascarpone crème in een spuitzak met spuitmondje 21. Spuit klein toefjes op en tussen de hagelslag. Spuit aan de onderkant van de taart ook een rand met kleine toefjes. Maak een klein beetje hagelslag fijn met een deegroller, en strooi een beetje over de toefjes langs de onderrand.

Zet een paar eitjes bovenop de taart.

Maar, zoals al eerder gezegd: heb je andere leuke Paasdecoraties gevonden, dan kun je daar natuurlijk je taart mee decoreren!

Geniet van de leuke voorbereidingen voor een gezellig Paasfeest! Deze week komt er nog een “ontbijt recept” voor het Paasontbijt!

Liefs  Ria & Laura!

 

pasenTaarttaart uit de oven
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Meringue gebakjes met mangocoulis
next post
Croissantjes met banaan en chocola

You may also like

Kwark gebakjes voor Pasen

20/03/2016

Croissantjes met banaan en chocola

13/04/2017

Chocoladevlaai voor Pasen

02/04/2017

Wit kerst taartje

16/12/2016

Kersenkwarktaart

14/07/2019

Frambozen Kwarktaart

22/05/2021

Appel cheesecake met Nutella

01/11/2020

Zweedse appeltaart

12/01/2020

Perzik karamel taartje

21/03/2021

Rood fruit taartje met abrikozen

12/02/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....