Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Brownie cookies

by Liefde voor bakken 01/11/201724/09/2018
written by Liefde voor bakken 01/11/201724/09/2018
Brownie koekjes

Wij maken heel vaak brownies of een variant daarop. Brownies bestaan voor een groot uit chocolade, yammie! Maar ze zijn ook altijd lekker zacht van binnen. Dit keer hebben we een brownie koekje gemaakt. Dat is een chocolade koekje, maar dan heerlijk zacht van binnen. En de buitenkant is eigenlijk ook lekker zacht. Een echt bownie koekje dus!

Koekjes bakken doe je lekker even tussendoor. Gezellig met de kids op woensdagmiddag! Het grote voordeel is dat je zo weinig ingrediënten nodig hebt en lekker snel klaar bent. Dus ga eens gezellig met de kids aan de slag. Vinden ze meestal geweldig! Lekker kliederen en tussendoor je vingers aflikken en de kom uitlikken. Ze zullen deze zachte chocoladekoekjes vast heel erg lekker vinden. Ik heb redelijk grote koekjes gemaakt, maar je kunt ze natuurlijk ook kleiner maken. Dat bepaal je helemaal zelf!

Brownie koekjes

Brownie cookies

Liefde voor bakken Wij maken heel vaak brownies of een variant daarop. Brownies bestaan voor een groot uit chocolade, yammie! Maar ze zijn ook altijd… Printen
Cijfer 4.2/5
( 10 gestemd )

Ingrediënten

  • één of twee bakplaten bekleed met bakpapier
  • 175 gram pure chocolade in kleine stukjes
  • 50 gram boter of margarine
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 250 gram fijne suiker
  • 1 theelepeltje citroenaroma of een beetje geraspte schil van een citroen
  • 100 gram pure chocolade (fijngehakt)

Instructies

  1. Zet de bakplaten klaar en bekleed ze met een vel bakpapier. Als je twee platen hebt, kun je meteen de tweede lading koekjes klaarzetten en in de oven doen als de eerste koekjes er uit gaan.
  2. Verwarm de oven voor op circa 175 graden. Smelt de 175 gram chocolade met de boter  ‘au bain marie’ op een pannetje met heet water. Als het helemaal goed gesmolten is, haal je het van het pannetje af en laat heel even staan. Klop ondertussen de eieren met de suiker en de citroen tot een dikke lichte massa. Roer het chocolademengsel erdoor. Zeef het meel met het zout en voeg dit toe aan het chocoladedeeg. Schep dit goed door tot een homogene massa. Hak de chocolade goed fijn en schep dit erdoor.
  3. Maak met twee lepels kleine bergjes deeg en leg deze met voldoende tussenruimte op het bakpapier. Bak de eerste ronde niet teveel koekjes, want dan kun je de eerste ronde even uitproberen hoe lang je ze wilt bakken. Bak de koekjes circa 10 minuten.
  4. De tweede ronde doe je wat meer koekjes tegelijk, je weet nu ook hoe groot ze worden, dus je kunt de hoeveelheid ook nog aanpassen, afhankelijk van hoe groot je de koekjes wilt hebben.
  5. Leg de koekjes die uit de oven komen met bakpapier en al op een rooster om nog wat af te koelen. Daarna kun je ze op een bord leggen.

De koekjes zijn echt heerlijk geworden. Bewaar ze in een koekjestrommel en eet ze niet allemaal tegelijk op! Hoewel dat moeilijk zal zijn, want ze zijn verrukkelijk!

Liefs Ria & Laura

brownieskoekjes
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Pompoen vlaai
next post
Best bekeken recepten oktober 2017

You may also like

Kerstboom koekjes

23/12/2017

Micky Mouse koekjes

21/02/2016

Domino koekjes

23/02/2018

Koekjes ijsjes I

24/07/2015

Koekjes ijsjes II

05/08/2015

Snel nog even Paaskoekjes bakken!

03/04/2015

Kokoskoekjes met chocolade en amandelen (+ gluten vrije...

14/02/2019

Minikoekjes met Milka

06/04/2018

Valentijnskoekjes

14/02/2015

Valentijnskoekjes versierd met Royal Icing

08/02/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....