Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

KoekjesValentijn

Valentijnskoekjes versierd met Royal Icing

by Liefde voor bakken 08/02/201609/02/2016
written by Liefde voor bakken 08/02/201609/02/2016
Valentijnskoekjes

Ons tweede recept voor Valentijn worden de Valentijnskoekjes, welke zijn bespoten met Royal Icing. We hebben inmiddels al een aantal keer met icing gewerkt en we vinden het steeds leuker worden! Dus jullie zullen nog veel vaker koekjes voorbij zien komen.

Benodigdheden:

  • Zelfgebakken koekjes gemaakt van Twinkelotje Mix voor Koekjes
  • Diverse hartenuitstekers
  • Royal icing, gemaakt van basisrecept.
  • Gel kleurstof : rood en roze. Ik heb de Americolor kleurstof red en Fuchsia gebruikt.
  • Spuitzakken
  • Wilton tip 1,2 en 3 en een adapter om de spuitmondjes vast te zetten.
  • PME needle pin

Koekjes bakken

Laten we beginnen met het bakken van de koekjes.

We hebben de Twinkelotje Mix voor koekjes gebruikt. Die is erg lekker! Maar je kunt natuurlijk ook een eigen recept gebruiken. De bereidingswijze staat op de verpakking. Steek vervolgens de hartjes uit het deeg. Het is leuk als je een paar verschillende vormen hebt. Van een half pak mix maak je twee bakplaten vol met koekjes.

Icing maken

Dan gaan we de icing maken. Volg hiervoor het basisrecept voor Royal Icing. Houd er rekening mee dat de icing nog wel wat verdund moet worden.

Verdeel de icing over 3 schaaltjes, voeg aan één schaaltje rode kleurstof toe en voeg aan één schaaltje de roze kleurstof toe. Eén schaaltje houd je wit.

Dan gaan we de icing met een beetje water verdunnen. Doe dit voorzichtig, door telkens een lepeltje water toe te voegen. De consistentie van de icing noemen we, voor het vullen van de koekjes, ’thin icing’. Dat houdt in dat de icing, als je een lepeltje opschept en weer bij de rest terug laat lopen, in  14 seconden weer helemaal teruggevloeid is bij de rest van de icing.
Dit is iets wat je moet oefenen, als je dat een paar keer gedaan hebt, krijg je er vanzelf wat meer feeling voor.

Verdun dus de icing in de drie bakjes tot ’thin icing’.

Vul dan de drie spuitzakken met de icing, gebruik wel een adaptertje (ofwel coupler), want anders kan je spuitmondje er uit schieten. En dan kun je eventueel tussendoor wisselen van spuitmondje.

Let op: voor sommige decoratie, zoals bijvoorbeeld de stippen aan de buitenkant van de decoratie, heb je iets dikkere icing nodig. Anders lopen de stipjes in elkaar over. Voeg dan wat gezeefde suikerbakkerspoeder toe totdat het zeker 30 sec duurt voordat de icing weer in elkaar vloeit. Dan wordt het ‘medium’ consistentie.

Koekjes met stippen:

We spuiten eerst een mooie rand op het koekje. En dan vullen we de binnenkant op. Die dit bijvoorbeeld met wit. Schud een beetje met het koekje zodat het een egale vulling wordt. Spuit dan met roze kleine stippen op het wit. Schud weer even zodat de stipjes wat in de icing zakken.

Valentijnskoekjes

Koekjes met hartjes:

Spuit eerst een mooie rand op het koekje en vul dan de binnenkant op. Doe dit bijvoorbeeld met wit. Schud een beetje met het koekje zodat het een egale vulling wordt. Spuit dan met roze kleine stippen op het wit. Schud weer even zodat de stipjes wat in de icing zakken. Pak dan je needle pin en trek vanaf de bovenkant van een stip een lijntje naar beneden, begin wel iets boven de stip en eindig iets onder de stip. Laat het koekje goed drogen.

Valentijnkoekjes

Valentijnkoekjes

Valentijnskoekjes

Koekjes met patroontje:

Eerst weer even een rand spuiten op het koekje en weer opvullen. Doe dit nu bijvoorbeeld met wit. Even schudden zodat de vulling mooi glad wordt. Dan trekken we lijntje van links naar rechts met een andere kleur, bijvoorbeeld rood (linkshandigen doen dit van rechts naar links). Neem dan je needle pin en trek eerst in het midden van het koekje een lijn van boven naar beneden, dwars door de rode lijntjes heen. Doe dit nog een aantal keer met een afstand van ongeveer 7 mm. Zo ontstaat er een leuk patroontje op je koekje.

Maak nog een paar van deze koekjes met een andere kleurencombinatie.

Valentijnskoekjes versierd met Royal IcingValentijnskoekjes versierd met Royal IcingValentijnskoekjes versierd met Royal IcingValentijnskoekjes versierd met Royal Icing

Valentijnskoekjes

Koekjes met streepjes om de rand:

Spuit een rand op het koekje en vul de binnenkant op met dezelfde kleur. Spuit dan stippen op de vulling met een andere kleur. Schud een klein beetje met het koekje, zodat de stippen mooi gelijkmatig invloeien. Laat het koekje dan eerst drogen. Dan maak ik de icing ietsje dikker, door een beetje gezeefde suikerbakkerspoeder toe te voegen. Spuit dan met een spuitmondje nr. 1 hele kleine dunnen lijntje aan de buitenkant van de vulling.

Valentijnskoekjes

Extra ideetjes:

  • Spuit stipjes aan de buitenkant van de vulling. Icing op ‘medium’ dikte
  • Spuit sierlijntje op de vulling als deze al droog is, ‘medium’ dikte
  • Spuit met spuitmondje 1, kleine boogjes aan de buitenkant en schrijf dan een tekst op de vulling. ( “medium” )
  • Spuit eens twee verschillende kleuren, dus een half hart wit en een half hart roze. Vul dan de ene kant op met stippern vande andere kleur.

Valentijnskoekjes

Valentijnskoekjes

Valentijnskoekjes

Valentijnskoekjes

Zo kun je nog eindeloos door variëren!

Wij zijn er inmiddels dol op en zullen nog vaker koekjes icen! En het leuke is: elke keer dat je met icing spuit, wordt het weer ietsje mooier!

Liefs van het liefdevoorbakken-team

icingkoekjeskoekjes decoreren
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Basisrecept voor Royal Icing
next post
Tulband met chocolade & bloemen

You may also like

Zandkoekjes met Nutella

06/10/2017

Tartelettes met jam

20/10/2019

Brownie cookies met speculoos

22/03/2020

Havermout cranberry koekjes

25/11/2016

Naked cake voor Valentijnsdag

11/02/2018

Stroopwafels met spikkels

26/09/2018

Valentijntaartje met mango

07/02/2021

Karamel koekjes

21/03/2018

Kokoskoekjes

02/11/2016

Snel nog even Paaskoekjes bakken!

03/04/2015

2 comments

Raghda Hassan 24/05/2018 - 23:49

Hoi
Ik ga binnen 6 weken bevallen. En ik wil koekjes kopen waar kan ik terecht.
Alvast bedankt

Reply
Liefde voor bakken 28/05/2018 - 09:20

Hoi Ragda, daarvoor kun je contact opnemen met http://www.twinkelotje.nl.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....