Kaneelkoekjes met chocolade:
Het is weer woensdag! Dus tijd voor een receptje! Dit keer hebben we lekkere kaneelkoekjes met chocolade gemaakt. Een makkelijk recept, waarbij je zo een trommeltje vol koek hebt! Altijd handig voor het geval je onverwacht bezoek krijgt. Of gewoon voor jezelf, omdat ze zo makkelijk weg eten :)
Zien ze er niet super smakelijk uit? Wij zeggen: kopje koffie of thee erbij, iedereen blij!
Liefs Ria & Laura
Benodigdheden:
- 1 à 2 bakplaten
- 2 vellen bakpapier
- 2 eidooiers
- 2 theelepels vanille extract
- 2 eetlepels water
- 150 gram zachte boter of margarine
- 100 gram poedersuiker
- 300 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 3 theelepels kaneelpoeder
- 75 gram chocolade stukjes
Recept:
- Doe de eidooiers in een kom, voeg daar de vanille en het water bij en meng dit door elkaar. Doe vervolgens in een andere kom de zachte boter en de poedersuiker en klop dit tot een smeuïg mengsel. Voeg hier beetje bij beetje het eimengsel aan toe. Doe daarna de gezeefde bloem, de bakpoeder en de kaneelpoeder hier aan toe en roer dit erdoor. Hak je chocolade stukjes iets kleiner en gooi dit bij het deeg, roer ook dit er even goed door.
- Verdeel het deeg dan in twee delen en maak hier twee rollen van, met ongeveer een diameter van 3 cm. Rol ze door de poedersuiker en doe er huishoudfolie omheen. Leg ongeveer één uur in de koelkast.
- Snijd er vervolgens ongeveer plakjes van 1 cm van. Bak ze ongeveer 15 minuten op 170 graden, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster!
recept 2017